Родители се бъркат с до 500 лв. за летен лагер за детето

Хит са тематичните лагери – езикови, спортни, компютърни...
15 юни 2016 08:23,
20
Родители се бъркат с до 500 лв. за летен лагер за детето
Снимка: Reuters, архив

Летни лагери спасяват положението с грижата за децата. Ваканцията дойде и много родители са притеснени кой ще занимава децата им по цели дни в отпускарския сезон. Има различни алтернативи и множество оферти за работещи с деца.

Лагерите се предлагат в цели три разновидности - морски, планински и приключенски, който може да е комбиниран с море и планина. Цените също са различни - седмица на лагер излиза средно между 300 и 500 лева, пише "Стандарт". Има и по-луксозни оферти, както и доплащане за различни допълнителни екстри. Може да се постави например акцент върху спортните занимания, изкуството или изучаване на чужд език. Много от учениците се записват за алпийско катерене и уиндсърфинг, които са хитови дисциплини от няколко лета насам.

В последните години все по-често се предлага и обучение на учениците по време на ваканцията и по информационни технологии - първи стъпки в програмирането, работа с интересни и полезни приложения, като за всяко хлапе се осигурява и индивидуален лаптоп.

В различните оферти са включени транспортът, спането в дву- или тризвезден хотел с пълен пансион, застраховка, медицинско лице, спасител. Екскурзиите до съседни интересни места се заплащат допълнително.

Малко по-евтино излиза едноседмичен лагер на планина. Този вариант е атрактивен заради прекараното време на чист въздух, планинските преходи (които са леки), а занимания като ориентиране с компас и опъване на палатки са мечта за всички малчугани. Обикновено се избират и хотели с басейн. Някои лагери предлагат и екстри като конна езда, наем на колело, катерене на стена, но те също се заплащат допълнително.

Има и специално организирани тематични приключенски лагери като например "По стъпките на предците" в старопланинското село Лопушня, до Годеч, където 6 дни подрастващите се запознават с монголските юрти, коне, лъкове, оцеляване в природата, билки, прабългарски бойни техники, спортни състезания и игри. Лагерът се организира от юни до септември и струва 320 лв. за 6 дни. Предлагат се летни зооучилища, обучения в музеи и школи по танци и бойни изкуства. Така освен, че отпочива и се забавлява, детето се връща от лагера придобило нови знания и умения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
4
 
! Отговори
спомени спомени преди 7 години
Навремето ходех по два пъти годишно на ученически лагери за по 20 дена - съответно планина и море - някои бяха безплатни, а други с минимално заплащане от порядъка на 10 - 15 лева. Какво ли ще кажат днешните деца за това?
14
0
 
2
 
! Отговори
bros преди 7 години
А Европейски пари се трошат за какво ли не, но за такива съществени нужди, забрави! Пръмова заета да не изпадне в политическо забвение, но не, левче не се дава за развитие. А децата сега имат нужда от такова - когнитивно, лингуално-асоциативно, на моториката. Всеки ден по нещо ново - посещение в софтуерна компания (Империя и подобни геймърски), конна ферма, виа ферата, планински преходи, стрелба и общо милитъри обучение, театър, футбол/айкидо/спорт, езикови игри... Но не, пари нема, действайте!
13
0
 
1
 
! Отговори
bros преди 7 години
Е, за мен остава единствения извод, че тук говорим за цяла една девствена пазарна ниша, в която засега са заети единици. По диаболите, какви 500лв/седмица? Та лапетата да не гнетят като Обеликс? Тризвздни хотели? Когато бях дете, най-голямото щастие за мен бе в планината, на хижа ли палатка. Отделно, колко струва тъпия интернет, секънд хенд лаптопи? Учители можем да им бъдем ей така, за тяхното развитие... Какво мога да ги науча - скално катерене, доволни IT познания, катерене, плуване, йога...
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе езиковите и към 1000 отиват за една седмица. Ние затова не пратихме децата, пари нема...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5 -Няма как да знаеш какво е било когато си бил на баща си в кайсиите.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7, КАКВО Е БИЛО ТОВА ЗА 4.50 ЛВ- СПЕЦИАЛИЗИРАН ЛАГЕР ШКОЛА ЗА ПАРТИЙНИ РЪКОВОДИТЕЛИ- ПИОНЕРИ, КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ, НЕКА ДА НАПОМНИМ НА АУДИТОРИЯТА, ЧЕ ТИ ВЕРОЯТНО ГОВОРИШ ЗА ОНИЯ ВРЕМЕНА, КОГАТО МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА БЕШЕ 60 ЛЕВА. А ИНАЧЕ ДАЛИ Е СКЪПО ИЛИ ЕВТИНО МОЖЕ ВСЕКИ ДА ПРЕЦЕНИ, А НАЙ ДОБРЕ ДА СИ ВЗЕМЕ ДЕЦАТА И ДА ВСИЧКИ ЗАЕДНО НЯКЪДЕ НА ПОЧИВКА- НЯМА НИЩО ПО ХУБАВО И НЕЗАБРАВИМО.
9
0
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Ами щом жена ти плаща повече данъци отколкото моята заплата, какъв е проблема да си наемете гледачка на отрочето? Не вярвам толкова да сте се загрижили за това, че ако жена ви не работи, всички ние губим.
8
0
 
4
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Евтино беше защото децата не бяха такива вандали. Преди 3-4 години работих на една почивна станция и нямате си на представа какво разрушение остава след тях. Половината матраци бяха за смяна , цели стаи изрисувани и като им поискаш да заплатят щетите ти се плаща 1/3-та от стойността , защото вече било ползвано. И никой не ти прави сметка колко стаи ще останат затворени докато ги ремонтираш
7
5
 
0
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Не е проблем жена ми да си гледа детето и да не работи, само че да ти кажа че осигуровките които и данъците които плаща за месец сигурно са по високи от заплатата ти. И като спре да работи ще спре и да ги плаща. А да ти обясня че от това всички губят. Затова е добре да има детски градини - просто на държавата и е по-изгодно.ПС: 500 лв. е на седмица ама кои да чете...
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
)))))Ае,честито )!!Аз почивах две седници за 4левА и 50 стотинки ))И още много други,като мен ))!
5
9
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Ами отиди при бай Тошо, кой те спира, там всичко ще ти бъде безплатно, дори и 20 лева няма да ти струва. Как може да има хора, които цял живот ще бъдат в миналото?
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие какво предлагате, кой да се грижи за децата им? И ако може това да стане абсолютно безплатно, е най-добре, нали? Давате ли си сметка как се гледат и пазят невъзпитани и нагли деца? И те разбира се са най-добрите, според собствените им родители. За цяло лята 500 лева? Ама това е много малко. Кой би се наел? И разберете скъпи родители. Образованието, възпитанието и отглеждане то на децата ви е ваша грижа. Никой от обществото няма отношение към това. И няма защо да ви плаща.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на Бай Тошо това струваше от 12 до 20 лева.
2
1
 
13
 
! Отговори
турист преди 7 години
СПАСЯВАТ ПОЛОЖЕНИЕТО ЗА ЕДНА СЕДМИЦА , А ОСТАНАЛИТЕ ТРИ МЕСЕЦА..... ?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Назад, назад към монголските юрти! :-)