Кунева при "Америка за България", търси помощ за учителите

МОН и фондацията ще засилват сътрудничеството си
26 юли 2016 13:20,
68
Кунева при "Америка за България", търси помощ за учителите
Снимка: Министерство на образованието

Просветният министър Меглена Кунева потърси помощ за българските учители от фондация "Америка за България". Тя се срещна с действащия президент на организацията Нанси Шилер, съобщиха от министерството на образованието.

"Учителите нямат мотивация и подкрепа от обществото. Затова те са мой приоритет и искам да бъдат издигнати отново сред най-престижните професии", заяви Кунева, цитирана от "Фокус". Тя посочи като голям проблем пенсионирането на 45 000 учители през следващите 10 години.

Още по темата
Според Кунева трябва да бъдат насочени публични и частни инвестиции към стимулирането на учителите и тяхната квалификация. По този начин ще се подобри качеството на българското образование.

"Америка за България" е инвестирала близо 100 млн. долара в българското образование по различни програми през последните шест години", каза Нанси Шилер. Фондацията работи със 783 училища в 260 града и е достигнала до 210 000 ученици, 7000 учители и 150 директори.

Фондацията си партнира с български университети, училища, библиотеки, читалища. Финансирани са 125 образователни проекта и програми.

Министър Кунева разясни подробности за реформата в образованието, влизаща в сила от 1 август 2016 г., за новите стандарти и за Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

Тя постави също акцент и върху проблема с ромите, които напускат рано училищата и остават необразовани. Меглена Кунева и Нанси Шилер се разбраха да засилят сътрудничеството си в сектора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦРУ Е ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!!!
44
0
 
1
 
! Отговори
Fall down Amerika! преди 7 години
врага на Евразия! Прочетете, потърсете данни, и ще видите, че е чисто и просто доказано, че САЩ плаща на Ислямска държава за атентатите. За оогромно съжаление още не е доказано, кой всъщност е Ислямска държава... ЦРУ разбира се, и други хора вече са го написали, очевидно умни!
43
0
 
1
 
! Отговори
Fall down Amerika! преди 7 години
Ха... Смях в залата...Браво бе, Кунево! Ама че е тъъъъъ.ъъпа тая жена! Без ама никакво извинение! Не се ли досети, че ако И това стане под американско влияние, ние, хората в България, учителите също, учениците, ние всички ще бъдем маниполирани от ЦРУ! Музиката, със скрита заповед, всички тея помии в facebook против Русия, всичко... Ще станем опитни мишки на ЦРУ, както стана с Украйна! Тия смятат да водят война със своя съюзник, и са съюзними на най-големия си враг, на врага на ЕС, на Европа, на
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е унищожение!
41
0
 
1
 
! Отговори
Истинската истина преди 7 години
ЦРУ са виноени за войната в Сирия. ЦРУ са виновни за случилото се в Украйна. ЦРУ са виновни за атентатите и Ислямска Държава.ТОВА е ЦРУ. Тер.оризъм. Това са те. ЦРУ съсипаха ЕС. Те нямат полза от него. Те нямат полза от това, той да стане една обща държава, общ Щат, с обща армия. Защото след това следва Евразия. А като последва, те няма да са нищо, няма да могат да маниполират хората. Няма да има Америка. Русия има полза от Евразия. Стане ли част от нея, може да управлява света. ЦРУ е тер.оризъм
40
0
 
1
 
! Отговори
Смешници... преди 7 години
Толкова сте ми смешни тези, които вярвате на Америка!!! Хи, хи, хи, хи!!! Та те СА ИСЛ.ЯМСКА ДЪРЖАВА БЕ!!! ТЕ НАПРАВИХА ТОВА!!! ТЕ ВИ ИЗПОЛЗВАТ!!!
39
0
 
1
 
! Отговори
Ууу за САЩ преди 7 години
Ще се пукна от смях!!! Хи, хи, хи!!! Та петокласниците учат без учебници срок и половина(няма учебници,тя направи това!), за което ъя е виновна, а търси... ,,Америка за България''! Америка... Пфу! Америка никога не е имала интерес от нас. Щеше да има, ако бяхме тоолкова продажни предатели, колкото украинците. Не. Не се изразих правилно. Те просто са г.лупави. Не разбраха, че САЩ има една слаба страна, и тя се нарича - Русия! Не разбират, т.ъпи хора... Но това е съвсем друга тема. Америка...
38
1
 
1
 
! Отговори
dn13 преди 7 години
До всички протестиращи по долу -- образованието има нужда от финансиране. Сигурен съм, че сте се бръкнали да дадете необходимите пари. Иначе проблемът нямаше да стои. И как точно парите от Америка за България ще навредят? Как точно ще "обезбългарят" България? Значи по-добре е образованието да е неадекватно отколкото да е финансирано с американска помощ само защото някой си не обича американците. И пак, като толкова ви стряска ситуацията намерете средствата сами.
37
1
 
1
 
! Отговори
Бг преди 7 години
Безплатно е само сиренцето в капана, цената е обезбългаряването на България. Време е патриотите да дойдат.
36
1
 
0
 
! Отговори
Елена преди 7 години
После учителите виновни за всичко,а не *** чиновници в МОН.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да отиде при Ерджан Рашид-Роко в Кърджали.Той има печатница.Дава педесет милиона долара истинси и получава сто милиона Фалшиви но направени с високо качество 1към1.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли долно и продажно?! Сигурно, америка ще е нашата освободителка след някоя друга година. След като ще дават пари за образованието ни, познайте кой ще поръчва музиката! Надявам се, и ще се моля,Господ Бог да въздаде справедливост! Един ден, всички които продават България ще си получат заслуженото. Това е неотменим природен закон. Вън всички Американски *** на световните паробители! В името на народа и Господ Бог..........АНАТЕМА!
33
0
 
12
 
! Отговори
en преди 7 години
Това значи да пуснеш вълка в кошарата!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Програмата нае Дълес май е изпълнена успешно.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те това е.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им години. Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Ето това ние ще направим.Всичко това ще извършим под девиза:" Защита на правата на човека и гражданските му свободи.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото.Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме и то ще разцъфне с кичести цветове.Само малцина, малко хора ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще н
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството с една дума, каквато и да е безнравственост.В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността щ
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страст
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24..1945г,САЩ;ЧАСТ ОТ РЕЧТА НА Алън Фостър Дълес, главен шеф ЦРУ, ПРИ НАГРАЖДАВАНЕТО НА ВИСШИ ОФИЦЕРИ ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ, УЧАСТНИЦИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНАЩе свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как?Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзниц