Тройки ли? Проф. Докова – ерудирана, студентът – с евтин PR

Студенти, доволни от проф. Докова, скочиха в нейна защита
14 юни 2017 12:07,
134
Тройки ли? Проф. Докова – ерудирана, студентът – с евтин PR
Снимка: Facebook

Университетът за национално и световно стопанство отстрани проф. Соня Докова, но в нейна защита скочиха студенти, впечатлени от преподавателката.

"За съжаление на всички ние се прочухме отново не с признание, отличие, награда или какъвто и да е успех, а със скандал. Университетът ни отново е тема за подигравки, както и ние - студентите в него", пише в отворено писмо до редакцията на Dnes.bg Георги Гюзелов, студент в 4-ти курс в УНСС.

Още по темата

"За периода, в който проф. Докова ми е преподавала е създала образ на един от най-подготвените преподаватели в учебното заведение, изключително ерудирана и можеща да подготви студентите за техния професионален път", твърди студентът.

Георги Гюзелов посочва, че в лекциите на проф. Соня Докова аудиториите са били пълни, а тя самата е защитавала интересите на УНСС дори при сблъсък с представители на изпълнителната власт.

"Смятам, че поведението на нашия колега Кезим Медев е недостойно и целящо единствено лична облага с цел пиар. В интернет могат да бъдат намерени публикации и негови интервюта, в които той казва, че е готов на всичко, за да успее и че цели политическа кариера. Бил е кандидат за общински съветник в община Гърмен, участвал е в различни телевизионни формати", посочва Георги Гюзелов.

Според него Кезим е използвал случая, "ако изобщо има доза истина в него", за лични цели - да получи медийна слава.

"Като член на Студентския съвет при УНСС той е имал множество други варианти да спре "порочната практика", но той е избрал да омърси и опетни по най-долен начин името на нашия университет.  Аз също съм имал проблеми с преподаватели, но никога не съм си и помислял да ги правя обществено достояние, а съм успявал с разговори и срещи с ръководни лица в учебното заведение да разреша случаите", подчертава Гюзелов.

"Като студент в УНСС настоявам колегата ни Кезим Медев да бъде освободен от задълженията си към Студентския съвет при УНСС, тъй като не е достоен за това място", завършва студентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
12
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Склонен съм да повярвам на колегата Георги Гюзелов, тъй като по времето на моето студенстване в този университет /тогава беше институт/, също имаше преподаватели, които загърбваха наредби и правилници и преподаваха по свой си начин, с оглед да налеят някакви знания в празните ни кратуни. Изпитите също бяха нещо от сорта на този, заради който стана скандала, но пък при тези преподаватели винаги имаше най-голям брой колеги по време на лекциите, което за мен лично е много важно...
93
5
 
11
 
! Отговори
Тотално преди 6 години
Ей, ГЕРБ-аджийския рекет стигна и до университетите! Не стига че рекетират бизнеса на 70%, а сега рекетират и някаква женица професор с 50 години стаж, изучила поколения българи? Срам нямат гербавите, насищане нямат, нито на пари, нито на власт, нито на безсрамие! Професионални и тотални рекетьори от една некадърна тоталитарна партия отглеждаща младата гвардия от мръсIници без уважение към нищо освен към Вожда, парите и славата, като този сульовец самозабравилия се ***. Кой е виновен?
92
8
 
18
 
! Отговори
Кезим рекетира преди 6 години
Партиеца от управляващата партия Кезим Медов, от редовете на помашкия ислямистки младежки съюз на Аамед Башев, сложил във Фейса снимка на профила си прегърнал ББ, който иска да изгони всички професори от българските университети трябва1. Да покаже какво е направил на изпита, та иска повече от 22. Да покаже оценката си от текущ контрол по закон, която явно е 23. Да каже, защо не иска да бъде изпитан по реда на Закона от Комисия, а доносничи рекетира и клевети чрез Фейса?Докова да го съди!!!
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМАМ ПРИЯТЕЛИ КОИТО ЗАВЪРШИХА УНСС ПРЕДИ 2 ГОДИНИ.ЗА 4 ГОДИНИ ТЕ НЕ СЕ ЯВИХА НА НИТО ЕДИН ИЗПИТ. ОСВОБОЖДАВАХА СЕ ЧРЕЗ ТОЗИ ТЕКУЩ КОНТРОЛ.ТОВА Е ПРАКТИКА ПО ВСИЧКИ ДИСЦИПЛИНИ. ДРУГ Е ВЪПРОСА ЧЕ РАБОТЯТ ПО 3-4 МЕСЕЦА ПО МОРЕТО КАТО СЕРВИТЬОРИ И ПРЕЗ ДРУГОТО ВРЕМЕ -БЕЗРАБОТНИ.
90
5
 
20
 
! Отговори
Цеко преди 6 години
"проф. Докова ми е преподавала е създала образ на един от най-подготвените преподаватели" - calculate какви са другите преподаватели
89
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПрочети закона. Текущ контрол има в руските, европейските, американските университети. Дават се блиц тестове през семестъра или проекти, които трябва да направиш или домашни. Изисква се учене през целия семестър, за да стигнеш до изпит или да бъдеш освободен от изпит.Едно време си е за едно време. Едно време имаш само един изпит, а какво правиш през другото време-не е важно. Този Кезим е гонил партийна кариера, а не е учил през семестъра. Затова има двойка и не може да има друго.
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
къв е тоя текущ контрол?!едно време имаше курсови работи за освобождаване, ако не изкараш оценка на тях отиваш на изпит. Какъв е този текущ контрол ?
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не си чул, да ти кажа: Георги Иванов-Гонзо е инженер и има диплома.
86
6
 
11
 
! Отговори
Казусът е: преди 6 години
По закона за ВУ преподавателят може да постави оценка въз основа на задължителен също по закона текущ контрол. В този случай Докова няма никаква вина, тя е постъпила според закона, като е писала оценки на базата на текущия контрол. А това, че прегърнатия с Б Борисов Кезо е имал двойка на текущ контрол е причината да има двойка и за курса. При спор за оценка се свиква комисия от преподаватели с участието на титуляра по курса и се изпитва студентът.Кезим не иска да го изпитват, а да му пишат 6.
85
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да пази България от икономистите..
84
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега не съм чул някой да си купи диплома за инженер , математик , физик .. а мераклии няма защото веднага си личи , не става.. ще те изгонят на интервюто за работа още А по икономика е пълно с фалшиви и купени дипломи.. и смелчаци се намират като Калинка и германски дипломи направиха.. Това показва едно - икономиката е не е наука , пълен блюкоч.. за хора комплексари и дегерати
83
3
 
17
 
! Отговори
punx преди 6 години
И не е ерудирана, още тогава пускаше дебелашки майтапи със сексуален подтекс. Не казвам, че студентчето е по-чисто, но от години съществуват изключително грозни и безумни истории в този университет.
82
1
 
15
 
! Отговори
punx преди 6 години
е, Докова колко години е в УНСС? Мен ме измучи за 5ца още 2008 понеже имах наглостта да съм с руса коса (не знам защо мрази руси жени) пак Докова беше прелест пред останалите дърти киликандзери, които не излизат от УНСС освен с петалала напред. Голям ...поздрав за Гочев!
81
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ България няма 60 вуза Това първо. Второ. Като закрият българските университети, какво става с нацията българска? Що за фашо-сталинизъм проповядваш?
80
3
 
20
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Успявал с "разговори и срещи с ръководни лица в учебното завдение да разреши случаите"...!? Айде бе...И къде ги намери и как успя да говориш с тях ? Учил съм 6 години в УНСС - 4 бакалавър и 2 магистър и така и не успях да говоря с ръководни кадри...С тях можеш да говориш единствено ако имаш да им даваш нещо...Този студент май е от тия с 3-ките и белите листа...Когато университетите ни се освободят от "Доковците", тогава ще имаме и качествено образование!
79
10
 
11
 
! Отговори
Ислямкомунизъм преди 6 години
Кезим е давал интервю, че иска всички професори да бъдат уволнени. Този изглежда не е в ред, екстремист някакъв и не на себе си. Но е бил лансиран от ГЕРБ, заради партийност е сложен допълнително в Студентския съвет, не заради качества! Е не е ли това ислямски еднопартиен комунизъм?
78
2
 
9
 
! Отговори
картоф преди 6 години
ей на това му казват помашка работа, инженерите по картофите пак се размърдаха!
77
0
 
14
 
! Отговори
до 84 преди 6 години
Не знам как е във ФМИ на СУ, но една бивша приятелка завърши с отличие друга специалност в СУ, без да стъпва в университета в учебно - работеше на пълен работен ден и само се явяваше на изпити, за които беше чела само няколко часа! Пълна пародия на университет!
76
3
 
7
 
! Отговори
Ахмед Башев goals преди 6 години
Значи такива като Кезим си отглежда Герб-младежка помашка организация на Ахмед Башев. Малки мрasniци. А като гни ги наложат на държавните постове ще бъдат големи mrasnici. Нали искат университети на турски език, ислямски университети. Затова бой по българските професори докато всички си подадат оставките и в българските аудитории се чува само виещия мюезин.
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искате да учите Икономика идете да учите във ФМИ на СУ - учете статистика или икономическа математика.. С УНСС - ще бъдете магазинери в България и миячи на чинии на запад