Скандал: Родители и деца в СМГ против учител по БЕЛ

Те сигнализираха срещу начина на обучение и отношение към децата
28 авг 2019 20:21, Петя Славова
8

Родители на ученици от 10 клас на Софийската математическа гимназия подадоха сигнал до Bulgaria ON AIR срещу начина на обучение и отношение към децата им от страна на учител по Български език и литература.

Проблемите с преподавателя по български език и литература започват още в 8 клас - оказва се, че учениците нямат учебник, по който да изучават материала, определен от министерството. В 9 клас учебник вече има, но се появяват други проблеми.

"Първо - не беше преподаден материала за творчеството на Христо Ботев и Пенчо Славейков. Не запознава учениците предварително с критериите за оценяване. През цялата година не е върнал нито едно есе за разглеждане след оценяване", коментира Георги Петков.

Така в края на учебната година родители подават сигнал до ръководството на гимназията и регионалното управление на образованието.

Директорът на Софийската математическа гимназия потвърди, че има подадени сигнали от родители, свързани най-вече с притесненията им за български автори, които не се изучават.

"Колегата категорично отрича да е използвал обиди и обяснява как всичко изведено от контекста може да се тълкува като обида", коментира директорът на СМГ.

Учителят по български език и литература е с дългогодишен опит и ще продължи да преподава в СМГ. А проверки ще има и в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Всъщност става дума за Петко Славейков, чиито творби се изучават в 9. клас по новата програма и в 10. по старата.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До запознатПо програма се изучава в 9ти клас, а сега ще им се наложи да го изучават в десети, заради несвършена работа ...
4
0
 
2
 
! Отговори
запознат преди 4 години
Пенчо Славейков не се изучава в 10. клас.
3
1
 
7
 
! Отговори
Хвала, хвала преди 4 години
Кой е крив и кой е прав не знам, но на края на видеото (вижте момента 2 мин 10 с) се вижда една витрина сигурно със 100 купи, грамоти и отличия! Респект, пичове, точно така се прави! Тези купи не са, за да си ги натикаш на тъмно в мазето, а за показване. Така трябва! Има с какво да се гордеете!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не разбирам, как такА уж най-елитното училище в България непрекъснато се тресе от скандали и то все свързани с учителите в него. От прекалено амбициозните родители там ли идва това, от друго ли... не знам
1
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не озвучавали всичките 20 стихотворения, които са минали по 5 пъти вече? Или човека, посмял да нарече ЦЯЯЯЛ ЕДИН НАРОД ... ***! Уау! Бяла да се оплаче, че не учат романите на Левски? Или книгите на Хаджи Димитър?