Борисов: Учителските заплати със скок от 15% през новата година

Премиерът призова да се спазват препоръките в училище
15 сеп 2020 09:18, Александър Попов
127
 Борисов: Учителските заплати със скок от 15% през новата година
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов честити първия учебен ден, като използва социалните мрежи за своя поздрав. Той обеща скок на учителските заплати и същевременно призова да се спазват препоръките срещу коронавирус в училищата.
 
"Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения.  
 
Не мога да не отбележа, че в една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия. 
Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. 
Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран. 
 
През предстоящата учебна година със сигурност ще има още много предизвикателства, но съм сигурен, че ще се намират най-добрите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели. За първи път от половин година насам децата ще посещават училище. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват. 
 
Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%. Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12 Нр.98Батка, словоред и синтаксис батка!Учи за да не чоплиш носа пред екрана!
98
5
 
3
 
! Отговори
Митака преди 3 години
На 43г съм и по-успешен премиер не помня в бг да е имало. Царя, костов, жан виденов - само изброявам. Никой от тях не е направил и наполовина за народа колкото бойко.Факт, може да ме плюете колкото искате.Сега дано следващият да е още по-добър.
97
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бойко. Каза, че ще удвои заплатите на учителите за 4 години и го направи. Такова нещо в бг не е било. Може би няма и да бъде.Не съм учител и не съм гласувал от 20 години, но делата са си дела.Делата са важни, а не думите.
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са ..за това предизборно увеличава,като сложем и администрациите ,и полиция
95
1
 
2
 
! Отговори
Вива Бойко преди 3 години
Явно Сладурестия Гейнерал от Щъбъ МУ е пошъпнал, че до догодина кото измре от курана вируса-измре така че бройката даскали че се запази релативно константна и друго от пенсионното са му казали че до НГ една камра даскали ше пенсионират- и за това да не дига сега на 15 септември заплатите на учителитеясноли е пиипол
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този синковец на селска даскалица е много вреден и заблуден.Има такава болест на кисилините в организма наречвна ГЕРБ.Държавата страда от нея вече 10 г.
93
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До 12живял съм по онова време и много добре го познавам!!!..Но откъде ти дойде на ум за "тогава"?..Написах нещо за това,че нещата непрекъснато се променят и за това в никакъв случай няма как да сме "благодарни" на така наречения "бориссофф"!!!..Това е!..а ако те интересува нещо за "онова време",просто попитай!..Ще ти отговоря с удоволствие и то "от първа ръка".
92
2
 
3
 
! Отговори
12 преди 3 години
До ПроСоТо Ти живял си по времето на комунизма за да знаеш кое е срамен период. Да ти напомня само ,че по онова време не можеше да пишеш такива коментари и да протестиращ за тези неща щеше да изгниеш по лагерите и затворите.
91
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
Бойко няма да раздаваш парите които са за нас комунистите. Кото дойдем пак на власт веднага ще направим всичко безплатно и за това ще намалим заплатите на всички с 50% за да има повече пари за нас ***.
90
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименпреди 100 години един Форд,модел "Т" се продаваше за 500 долара!..СЕГА е 50 000!!Та:-"ПАНТА РЕИ",всичко се променя бе!!!..ВСИЧКО!..И заслугата за това увеличение НЕ е на Тиквата!!!!!Нещата СЛЕДВАТ СВОЕТО РАЗВИТИЕ!!!!..със или без банкянеца!..утре ще кажете,че земята се върти благодарение на Тиквата....МАЛОООУУМНИЦИ!!!!
89
5
 
6
 
! Отговори
Не може преди 3 години
Да измислите това, което мога да ви обещая. Най-обичам да ви купувам с вашите пари.С неуважениеВечната тиква. Палец на мястото за подпис.
88
6
 
8
 
! Отговори
Главанак преди 3 години
Честит първи учебен ден, борисов! А ние желаем да прочетеш поне още една книга, а на първо време да подадеш оставка! Не лъжи, вече никой не ти вярва! За тебе ще си спомняме с погнуса и отвращение!
87
3
 
6
 
! Отговори
Главанак преди 3 години
Честит първи учебен ден, борисов! А ние желаем да прочетеш поне още една книга, а на първо време да подадеш оставка! Не лъжи, вече никой не ти вярва! За тебе ще си спомняме с погнуса и отвращение!
86
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дронаджията и Корнела да кажат колко беше заплатат на българските учители при предишния техен кабинет с премиер Орешарски.Стартови заплати на учителите 2014 година 600 леваСтартови заплати на учителите 2020 година 1050 леваСтартови заплати на учителите 2021 година 1250 лева, а средни 1500 леваНикой от учителите не си е мечтал дори , че за 4 години Борисов ще им увеличи двойно заплатите.
85
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
за каква "Ера бориссофф" плямпотите бе?!?!..Това,че некакъв психопат и социопат е бил турен да са ефава с вас и цялата държава не само че не е "ера",но е и срамно изобщо да си го напомняме!!!..само хора без капчица собствено достойнство могат да наричат тоя СРАМЕН период "ерата бориссофф"!!!!!
84
4
 
6
 
! Отговори
ananio преди 3 години
До АнонименСлед ерата Борисов в малките населени места 50% от хората по улиците са ***. Това никога не е било.
83
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко прави скока да се зъдържи още на власт,но и от Брюксел не искат да чуят за него.-87-свърши с герберска ясла.Тя ще е празна,а ти ще ядеш каквото ти подаде Йоло Денев.От трите най дългото.
82
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След ерата Борисов ще си говорим за много неща. Той промени завинаги България в положителна посока. Имахме селски пътища у а сега магистрали, покрай тях заводи и доволни хора с високи заплати. Доказателство са километричните опашки на границата с Гърция.
81
14
 
10
 
! Отговори
ЕВАЛЛА БОКИЧ... преди 3 години
В ТЕБЕ НИ Е НАДЕЖДАТА!!!С ТЕБ СМЕ ВИНАГИ!СЛАВА НА ГЕРБ!!!!
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
83- УЧИТЕЛИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ- НЕ СИ ИЗМИСЛЯЙ.