Борисов: Учителските заплати със скок от 15% през новата година

Премиерът призова да се спазват препоръките в училище
15 сеп 2020 09:18, Александър Попов
127
 Борисов: Учителските заплати със скок от 15% през новата година
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов честити първия учебен ден, като използва социалните мрежи за своя поздрав. Той обеща скок на учителските заплати и същевременно призова да се спазват препоръките срещу коронавирус в училищата.
 
"Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения.  
 
Не мога да не отбележа, че в една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия. 
Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. 
Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран. 
 
През предстоящата учебна година със сигурност ще има още много предизвикателства, но съм сигурен, че ще се намират най-добрите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели. За първи път от половин година насам децата ще посещават училище. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват. 
 
Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%. Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
13
 
16
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Браво Борисов ! Оставка на Фигуранта РУндю Гумен Гадев !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
78
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти (борисов)зарежи заплатите на учителите,ами вземи кажи за какво е тоя нов заем от два(2) милиарда Евро който се каните да изтеглите? На първо четене се СЕЩАМ,че става на въпрос за захранка на оФСите с цел оставане на власт!
77
12
 
15
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Не Борисов вбива клин в различните професии,а това го правите червените мекерета,крадците на ДДС,трафикантите на дрога,фалшиви цигари и фалшив алкохол!Много добре знаете,че учителите са изцяло и почти 100%во държавни служители,а сестрите са на различен статус в зависимост от здравното заведение където работят!Сигурно има сестри,които вземат и по 3000 лева заплати,но за тях никой не говори!!Българските учители заслужават своето,Борисов им го дава и може да бъде само и единствено аплодиран !!
76
11
 
16
 
! Отговори
Елена преди 3 години
Огромни благодарности, господин Борисов ! Пореден изпълнен ангажимент ! Бъдете благословен !
75
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Увеличението ще получат само оцелелите учители, а с тези псевдо мерки няма да са много.
74
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ,Бойко ти неразбра ли ,че не всичко се купува....! Морал ,ценностна система ,възпитание ,уважение ...Много си необразован много
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време беше да се повишат заплатите.Специално внимание трябва да се обърне на здравния персонал и условията им на работа. Особено на медиц. сестри. Изчезват тези хора, а нуждата от тях е все по-голяма. Дори за една превръзка или инжекция да можеш да ги извикаш в къщи, а не да ги търсиш чрез познати и връзки.
72
5
 
11
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Червените скочубри пак са навесили в сайта да тровят съзнанието и настроението на нормалните българи!!Ако не беше тая червена,зловонна червена глутница,България щеше да бъде едно от най красивите места за живеене в света!!Не се ли виждате,че в омразата си към ГЕРБ и Борисов сте готови да затворите очи и за 100%ви факти,каквито са справянето с епидемията,повишаването на стандарта на учителите!!Щом не можете да крадете вие сте като онези дето на живо не се радват и на умряло не реват!Фалшиви!
71
12
 
10
 
! Отговори
Черноянчева преди 3 години
Лигав мирише на пот и алкохол, това е българският ПРЕМИЕР.
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70- НЕ НЯМА ДА СА 800ЛВ, ЩЕ СТАНАТ 1300ЛВ- НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНИ ЗАПЛАТИ- АКО НЕ СА БАБИТЕ НЯМА КОЙ ДА ВЛЕЗЕ В УЧИЛИЩА И ДГ.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОВОРЯ ЗА ТРУДА НА ДЕТСКИТЕ УЧИТЕЛКИ- ПО 30/32 ДЕЦА В ГРУПА- ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ В ЕВРОПА- ЗА СПРАВКА ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОТВОРИ НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ДГ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ- ДЕЦАТА В ГРУПАТА СА ПО 7/10 ОТ 8Ч ДО 17 ЧАСА, ЕДНА УЧИТЕЛКА, ПОМОЩНИК ВЪЗПИТАТЕЛ И ЖЕНА КОЯТО ЧИСТИ, ДЕЦАТА СИ НОСЯТ ХРАНА ОТ КЪЩИ, А НА ОБЯД СПЯТ НА ПОДА ВЪРХУ ПОСТЕЛКИ- РОДИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ- ДЕЦАТА КОГАТО СА 35 Е ВЕЧЕ Е ДГ С ДИРЕКТОР- ТЕЗИ ОГРОМНИ КОМБИНАТИ ГИ ИМА САМО ТУК- В ГРУПА 30/34, 2 УЧИТЕЛКИ ЕДНА ЛЕЛКА 12 Ч
68
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече е в историята, каквото и да прави - ще остане като най опозорения премиер в БГ
67
7
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Боко *** пак раздава пари по сектори.Така и не се научи този ***, селски човек, че така само разделя хората и предизвиква завист и омраза между отделните професии. Така и не му светна, че ако ще с малко да е, не с 15%, а с 5% примерно да качи заплатите в абсолютно всички браншове. А сега зорлем ни накара да мразим ресторантьорите, а сега ще започнат тези с ниските заплати да мразят и учителите. Не става за премиер, действително трябва да си ходи. Раздава пари като мутра, бонус за който кефи
66
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново се раздават пари на калпак, за да се купят избиратели.А от къде ще дойдат тия пари, някой мисли ли? Щото на нас, работещите вече ни дойде до гуша да бачкаме до изнемогване за да изкараме парите на държавната администрация, полиция, кафяви елементи и прочие, а.. да не забравим и пенсионерите, чиито вноски отдавна са окрадени, така че пак се чака на малкото работещи и произвеждащи нещо.
65
6
 
3
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Боко бъди мъж! Отмени маските на децата в училище! Стига с тая алчност!
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейските пари като инвестиция в култ към личността и развитие на феодалния строй.
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва и той да тръгне на училище, явно има доста пропуски
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, айде че Цецо има важни задачи, трябва да освободи България от комунистическо и русофилско робство. Ти като не свърши работа поне не пречи.
61
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСАМО ГЕРБ НЕ НАПРАВИХА НИЩО ОТ ОБЕЩАНОТО И РАДАВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ С ПОПУЛИСТКИ ЦЕЛИ
60
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО ГЕРБ СИ ИЗПЪЛНИХА ОБЕЩАНОТО И УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ ПРЕЗ 2021Г ЩЕ БЪДАТ УДВОЕНИ- ЗА ПЕРИОДА НА УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ. ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ УЧИТЕЛИТЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ.