Борисов: Учителските заплати със скок от 15% през новата година

Премиерът призова да се спазват препоръките в училище
15 сеп 2020 09:18, Александър Попов
127
 Борисов: Учителските заплати със скок от 15% през новата година
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов честити първия учебен ден, като използва социалните мрежи за своя поздрав. Той обеща скок на учителските заплати и същевременно призова да се спазват препоръките срещу коронавирус в училищата.
 
"Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения.  
 
Не мога да не отбележа, че в една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия. 
Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. 
Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран. 
 
През предстоящата учебна година със сигурност ще има още много предизвикателства, но съм сигурен, че ще се намират най-добрите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели. За първи път от половин година насам децата ще посещават училище. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват. 
 
Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%. Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отива при кмета на симитли
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ РУСОФИЛИ ДА СИ ХОДЯТ В МОСКВА.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За квестори - пари,за,, обучения,, в планински и морски курорти - пари, за лекторски-пари, за облекло-пари, за програми по европейски програми-екскурзии и пари и много други пари, идващи по различни начини, но за активни отношение към знаниеята и образованието-безразличие и бездушие. (има и принципни и добросъвестни учители, но те са смазани за това, че нарушават нормите на поведение и нанасят вреди на интересите и целите на директорите и техните задкулисни кукловоди.
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бияча на демокрацията парадира с чужди пари.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КУМЪТ НА ПУТИН ПРИТЕЖАВА 23 ХЕКТАРА ОТ БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ? ТИ КЪДЕ СПА ДОСЕГА?
54
5
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Вие не разбирате ли, че банкянския из род просто противопоставя хората един на друг и се представя в ролята на чорбаджия, разхвърлящ дребни пари на раята? Не разбирате ли, че тая схема е отровна за обществото?
53
4
 
12
 
! Отговори
? преди 3 години
Учителите са с Добри заплати хонорари частни уроци празнични възнаграждения мн почивки ??????
52
9
 
8
 
! Отговори
Какво се правят на.. преди 3 години
Увеличете заплатите в сферата на услугите ,където са младите хора..Куриери охранители сервитьори бармани и т.н.
51
7
 
22
 
! Отговори
аз преди 3 години
миньори, учители, държавна администрация, лекари, на всички им метка пачки между 15-30% увеличение на заплатите. Повечето от тези професии са без добавена стойност в икономиката, напълно излишно увеличение в година на дефлация, с намаляло БВП. После с това увеличение трябва да им се плащат и пенсиите отново от частния сектор. Айде сега кажете колко години назад заплатата ви е била с 30% до ден днешен? За 10 години може да са я вдигнали с 30%...
50
4
 
13
 
! Отговори
? преди 3 години
Освен от заплати учителите смъква луди пари и от частни уроци
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, умните хора наблягат на образованието и инвестират в себе си, други лентайстват и само им пречат.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 49Да! Но е на 66г. А в гроба нищо не се взима друже.
47
7
 
20
 
! Отговори
КАКВО?! НЕ!?!! преди 3 години
Много пара взимат учителите за нищо работа!Факт е ширещата се неграмотност!Не са кадърни дори да въдворят ред в собствените си часове!
46
7
 
13
 
! Отговори
А на Доган преди 3 години
състоянието се увеличи с 55 млн само от студения резерв. А на Пеевски? А тия, които секат горите денонощно?Ама дал 50лв на всики пенсионер. Твои пари ли даде, ве, тyлуп?
45
8
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Като се затворят училищата, с част от икономисаните пари ще затворят устите на учителите, а останалото ще отиде в чекмеджето. Не махнете ли този из род, децата ви ще загубят още цяла година към тази половин, която вече им беше открадната. Оттам нататък се превръщат в маса безработни ***.
44
4
 
19
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
Сестра съм и повече няма да гласувам за Бойко щом ме излъга каза че няма да има сестра под 950 лв е далеч съм от тях във инт отд 2ра мбал София
43
5
 
12
 
! Отговори
Anonimna преди 3 години
Излъгани сме сестрите отново само на учителите са добри заплатите а колко мн почивки и ваканции имат всички празници са при семействата си а ние сме на дежурство затова сега 70% от сестрите са пенсионери чакам с нетърпение момента когато няма да остане нито една сестра явно тази професия е излишна
42
0
 
0
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
Предния пост е до друг, sorryДо 21
41
0
 
11
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
До 43Тук хвърлят око малко хора и то с омерзение. Как пък не са платени. От олигарси! Дреме им на олигарсите какво си драскаме тук
40
9
 
20
 
! Отговори
иво преди 3 години
Оставка,съд и задължително затвор.Това е пътя пред мутрата Борисов.На 22-ри в 17ч.всички достойни българи-на площада.