Борисов: Учителските заплати със скок от 15% през новата година

Премиерът призова да се спазват препоръките в училище
15 сеп 2020 09:18, Александър Попов
127
 Борисов: Учителските заплати със скок от 15% през новата година
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов честити първия учебен ден, като използва социалните мрежи за своя поздрав. Той обеща скок на учителските заплати и същевременно призова да се спазват препоръките срещу коронавирус в училищата.
 
"Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения.  
 
Не мога да не отбележа, че в една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия. 
Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. 
Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран. 
 
През предстоящата учебна година със сигурност ще има още много предизвикателства, но съм сигурен, че ще се намират най-добрите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели. За първи път от половин година насам децата ще посещават училище. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват. 
 
Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%. Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
14
 
! Отговори
Долу борисовОставка преди 3 години
От къде изпълзя това пак
38
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече пари се наливат в пробити каци като здравеопазване и образование, без да се правят реформи ,толкова повече крайния продукт е по лош, неграмотни деца и още по болен народ!Но мутрите толкова могат, а парите които раздават са наши и ние ще плащаме масрафа.
37
2
 
22
 
! Отговори
Народна преди 3 години
До анонимен 33 Ми не не е така сестра съм в спешно отд и още чакам обещаните 950 лв а труда е тежък и отговорен на учителите ги вдигат 3 пъти за 2 години а на сестрите не предлагам на един учител да изкара само едно нощно дежурство в сп отделение
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицинските специалисти в училищата, които имат много отговорности за ученици, и екслоатоторски се използват от директорите за заместване на отсъстващ учител, отговорности и за тяхното здравословно състояние и спокойствие. Едните ще са хуманни със всички, други ще са антихуманни и пропастта между учителски заплати и тези на мед. сестри е пропаст между богатство и нищета.
35
8
 
13
 
! Отговори
до учител преди 3 години
Ти май не осъзнаваш естеството на проблема и си тролиш за надника по инерция. Управлява те мутра, който не само не го е отрекъл, но дори е потвърдил в редица интервюта "бизнес" връзките си с мафията. Държава няма, институции не съществуват, дори испанската прокуратура го разследва за мащабно пране на пари а ти пееш мантри за "светеца" от Банкя!
34
22
 
8
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Само в България когато увеличаваш заплати, те плюят.Когато строиш, те плюят. Когато потърсиш сметка от олигарси, те плюят. Когато санираш, те плюят. Когато си полицай, те плюят.Когато си учител, те плюят. Когато си лекар, те плюят. Те. Знаем кои са Те! И никой не им вярва!
33
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Когато си бил добър стопанин и бюджетът ти е пълен можеш да раздаваш и бонуси ..."Когато си *** на мутрата, бонусите се раздават директно от чекмеджето.
32
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо им се увеличават заплатите? Би трябвало при постигнати високи резултати на учениците да се направи това. Повечето така наречени учители са лентяи и нищо не правят, даже ги мързи и един урок да подготвят като хората. Повече от половин година си почиват на гърба на данакоплатеца. Вижда се качеството на образованието в България, масово неграмотни.
31
10
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Най-тъпият плондер в държавата се прави на умен с пожелания и купуване на избиратели. И аз съм в училище няма да ме купиш *** ***. Искам те в пандиза с отнемане до стотинка на всичко откраднато от теб. Дъщеря ти и внуците голи по улиците да ходят за назидание с надпис роднини на главната мутра.
30
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учители военни са хора на герб Това е съсловието което гласува за герб даже и лекарите и те са в това число Затова им вдигат заплатите Другото което е че учителите имат по три месеца ваканции имат срочни дават им премии за празници
29
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и баба знае.Взимаш 2 млрд заем и даваш некой лев на даскалите и някои други.А големия "остатък"-за шкафчето.
28
13
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Когато си бил добър стопанин и бюджетът ти е пълен можеш да раздаваш и бонуси ... когато си оставил след себе си фалирали банки и трапове, като тези в Белене и Цанков камък в които си погребъл парите на пенсионерите, медицинските сестри и майките с болните деца от "Системата ни убива" ... и когато си отарашил дори и партийната си каса, тогава можеш да бъдеш само "конструктивна" опозиция, и то само в България, защото навсякъде другаде по света би попаднал в затвора ... !!!
27
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тиквун май не осъзнава, че вече е политическа история
26
9
 
19
 
! Отговори
Поздравявам ви преди 3 години
До Учителка.цялата рода от женски род. С кое точно заслужавате повече? С това че нарочно не учите децата на нищо за да им давате часни уроци? С това че почивате 3 месеца в годината? С това че образователната система е под всякаква критика а вас само парите ви интересуват? С това че в училищата стават какви ли не безобразия като сбивания, наркотици, пиянстване и какво ли не др. а вие си мълчите? С това ли? Айде да се скриеш някъде.
25
8
 
10
 
! Отговори
kiril преди 3 години
Ще им подхвърли трохи , а ще ги окраде в пъти повече , ама нали са шматки , хващат се на въдицата. xaxa
24
9
 
22
 
! Отговори
Корупция преди 3 години
Защо се увиличават заплати след като в училищата е бардак и от там излизат неграмотни.
23
7
 
18
 
! Отговори
да бе преди 3 години
Както намали парното с 40%.Борисов харчи наши пари като пред оставка, на принципа - след мен и потоп.
22
8
 
16
 
! Отговори
Цирк преди 3 години
Управляващите наливат пари в не реформирани сфери и парите отиват на вятъра,от училищата излизат неграмотни лица а те повишават заплати защо?
21
20
 
9
 
! Отговори
Учител. преди 3 години
Никой не е направил повече за съсловието от Борисов. Това е обективната истина. За няколко години заплатата ми стана 1700 лв. По времето на Орешарски взимах 650 лв. Нека продължава в същия дух. Учителите трябва да взимаме колкото депутатите.
20
2
 
18
 
! Отговори
Жепееца преди 3 години
До Анонимен 23Ти сериозно ли го мислиш това? Знаеш ли, че в БДЖ сме останали все кандидат пенсионери и останали след работа пенсионери. Млади хора не идват и ще ти кажа защо. Стартова заплата на един постови стрелочник примерно е 860.след данъци един новопостъпил без стаж ще вземе 700 лева чисти пари. Това се води държавна работа и заплата. Скоро БДЖ и НКЖИ ще е пред колапс от работна ръка и ще има само началници, администрация и инспектори.