Решават следващия четвъртък как ще учат учениците от 5 до 12 клас

Няма категорична яснота, каза Красимир Вълчев
5 яну 2021 16:08, Анисия Иванова
29
Решават следващия четвъртък как ще учат учениците от 5 до 12 клас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Няма категорична яснота, че учениците от 5-и до 12-и клас ще се завърнат към присъствено образование в училищата от 18 януари. Това заяви при посещението си във Велико Търново министърът на образованието Красимир Вълчев.

Като доза условност определи министърът изказването си от вчера, че децата от прогимназиалния и гимназиалния етап ще се върнат в училищата от 18 януари.

Още по темата
"Трябват ни данните от една седмица. За съжаление, ситуацията може да се влоши. Надяваме се да се подобри. За сега тенденцията е благоприятна. Следващия четвъртък, когато видим данните от една цяла седмица, тези от почивните и празничните дни не са достатъчно представителни, щабът ще вземе решение", коментира Вълчев, цитиран от БНР.

Във Велико Търново просветният министър посети най-голямото училище в областта "Емилиян Станев", където 97 на сто от малките ученици се върнаха в класните стаи и провери наскоро приключилите училищни ремонти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете ги учениците в училищата за да вдигнем бройките на заразените и умрелите и да бъдем 1 както в ЕС така и в цял свят!
8
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво присъствено обучение! Още е рано за това. Къде са компютрите - нали поръчахте 80 хиляди компютри? Не може да организирате едно дистанционо обучение в XXI век. Българската образователна система е още на ниво килийно училище
7
2
 
27
 
! Отговори
Нищо не решават преди 3 години
Решава вируса.
6
28
 
10
 
! Отговори
До родител преди 3 години
В жестока заблуда си ,родителю ! Ти ще решиш за своето,но не за нашите !!!
5
4
 
36
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
Минавам половин век и не помня една година това образование българско да не е било в реформа. И опитите продължават.Не разбирам и затова питам: ако ще проверяваТЕ какъв е резултата от подновената учебна година за малките и рестарта на детските градини една седмица не е ли твърде малък срок? Нали имаше някакви две седмици инкубационен период, ама пък трябва и време маляците да занесат вируса у дома? Или важното е да има дейност, пък квот' стане...
4
8
 
22
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Тая криза реши..Даскальте са излишни.. Милиярди на бюджета спестени..
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УБИЙЦИ!
2
12
 
53
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Вие Господа от МОН не решавате дали нашите деца дали ще ходят на училище ,а ние родителите.Не си играйте с живота на нашите деца.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никак как и до сега