Стипендии за учениците с медали от олимпиади

Те са по 135 лева месечно за една година
21 дек 2022 18:11, Росен Стойчев
7
Стипендии за учениците с медали от олимпиади
Снимка: БГНЕС

Всички ученици, получили медали в международна олимпиада, състезание или конкурс в областта на науката, вече ще имат право на стипендия, реши правителството.

Още по темата


Досега стипендии от по 135 лева месечно за една година и еднократно финансово подпомагане се отпускаха само на спечелилите призови места. Получаването на медал от международни олимпиади, конкурси и състезания е високо отличие и признание за резултатите, постигнати от учениците. Очаква се с тази мярка да се насърчи и стимулира тяхното развитие в посочените международни формати  и техните дарби в областта на науката.

Решението ще бъде в действие от 1 януари 2023 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
до Анонимен 2 преди 1 година
Не, стипендията е една. Получава се в продължение на една година, през което време нямаш право на друга държавна стипендия. Няма значение колко медала си спечелил и в колко научни дисциплини, изкуство или спортове. Има си списък точно за кои олимпиади важи. Не важи за *** азиатски олимпиадки, дето мама и тати плащат кофи с пари за ходене и участие, а само за сериозни състезания.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 - Все едн работиш с робот - АЛоуу! Кой иска, да работи с хора бе момче! Аз съм гикарал, да бачкат докато ми припадат в офисите такива.Феноменални печалби, защото това не им е посто работата,а е ЦЯЛОТО ИМ СЪЩЕСТВУВАНЕ! Миалата година отказах един такъв от брал ... щял да ми се жени ... Сееди бачкай тука!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За жалост, нямам положително мнение за съсипаните деца от олимпиади от "амбициозни" комплексари родители... И аз ходих по мое желание и чак спечелих 2 първи места в София и се уплаших, защото учителките от училището ме натискаха да ходя насам-натам. Отказах. Родителите ми не знаеха къде ходя даже, а са учени хора доценти. Работя в ИТ сектора и наех в моята компания двама стажанти, спечелили олимпиати в Азия. Извинявам се, не стават. Комуникация- 0. Все едно говориш с робот. Не не и не.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може ли да имаш различни стипендии за различни олимпиади?