Радев за заплахите за бомби: Няма реална опасност за училищата и за изборите

Такива хибридни атаки имало в цяла Европа
123
Радев за заплахите за бомби: Няма реална опасност за училищата и за изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Такива серии бомбени заплахи текат не само в България, но и в цяла Европа и САЩ. Органите на реда, заедно с партньорските служби, правят всичко възможно да установят източниците на тези заплахи и да ги неутрализират", заяви президентът Румен Радев.

Още по темата

По думите му в момента няма реални заплахи нито за образователната система, нито за изборите.

Относно евентуални бомбени заплахи в деня на изборите държавният глава заяви, че това са хибридни атаки без реална заплаха за бомбени атентати и изрази надежда изборният процес да бъде спокоен.

„Докато не видим ясно установен източника не можем да кажем с категоричност откъде идват заплахите и кой ги извършва“ посочи Радев относно коментира на вътрешния министър, че атаката идва от Русия.

Относно изпращането на оръжия за Украйна, от отново отсече, че българската позиция е ясна - няма да изпращаме оръжие и боеприпаси за Украйна.

„Политическите партии, не президентството, отдавна излязоха извън нормите на Конституцията със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят редовно правителство и аз ги призовавам да съставят правителство, в противен случай президентът трябва да назначи служебен кабинет, при положение, че те или не искат, или не могат, или ги е страх,  в момента има комбинация от трите фактора“, коментира държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълския аватар - "натовски генерал" успешно минал конкурса на Решетников- в ролята на прокремълски Резидент защитава путинските "мирни" опорки чрез генодцид над мирна и суверена Украйна - това НЕ Е Българската позиция - това е активно мероприятие на зеления чорап Резидент от село Труд и кохорта проводници на барикадата в интерес на воено престъпници..
60
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До Анонимен61 - дрън дрън
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев иска да каже че неговото началство в Русия е добро и само плаши че има бомби в българските училища. От това следва че няма реална опасност за изборите, има само нереална опасност.
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата организира фалшиви избори -- на избирателите се предлага да гласуват за два отбора мошеници, чиито конци се дърпат от запада.
57
7
 
5
 
! Отговори
Джендър преди 1 година
А в цивилизованите САЩ трансджендърите си влизат в училищата и направо разстрелват децата.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ся извинявайти *** знайм сички тука че ученичките от 11 и 12 клас внасят най-големити бонби в училищата и развалят дисциплината на пичуите
55
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирът е възможен само след пълна победа. Русия не може да се надява да избегне поражението. Поражението на Русия е абсолютно сигурно, няма никакво съмнение в това, с абсолютна увереност може да се твърди, че Русия със безапелационно ще загуби, това е неизбежно, просто е сигурно, в целия цивилизован свят хората са абсолютно уверени в това, целият цивилизован свят е обединен и единен срещу Русия, Русия няма никакъв шанс, съдбата и вече е решена.
54
3
 
0
 
! Отговори
как е Нешвил? преди 1 година
Има ли сладолед и калашници?
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой е този?
52
1
 
4
 
! Отговори
РУСНАЦИТЕ... преди 1 година
...НИ ЗАПЛАШВАТ АМА НИЕ СМЕ С БЮЛЕТИНА -2!!!!НЕМА ЛАБАВО!
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до50 недей така Сщ и ес освобождават като поробват. Османците ни освободиха от гърците.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хлапетата да минават онлайн.
49
0
 
3
 
! Отговори
Не ТРЕБЕ преди 1 година
Реформи. ТРЕБЕ истински институции истинска ПОЛИТИКА И УПРАВЛЕНИЕ на държавата. НЕ може един хашлак или не адекватен ученик да блъска държавата у тъпотии. И НАЩИ мили ТВ, РАДИЯ, ВЕСТНИЦИ И САЙТОВЕ ДА МИ МРЪНКАТ С ДНИ: ЛОШО СТАНАЛО. НЕКВИ НЕ АДЕКВАТНИ ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ ДА ПЛАШАТ НАРОДА. ТЪПОТИИ.
48
4
 
3
 
! Отговори
до50 недей така преди 1 година
До До Президента : Е как б.е??? Благодарни сме! САЩ ни освободиха от "асвободителите". Добре че сега сме в ЕС и НАТО!
47
2
 
6
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Днес след, като хвърли вината върху предното правителство ( разбирай ПП който създаде и БСП, който го издигнаха) за изпуснатият шанс на така наречените триъгални сделки за оръжие- доста изгидни между другото! Тоя русофил се прави на умрелла лисица по отношение на самолетите ни. Сега имаме възможност да получим дори самолети, не хеликоптери като Словакия, но трябва да ги поискаме. Ама тоя мълчи нищо не прави. Пропуска шанса да си осигурим небето. Русофил предател е тоя
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са политически провокации,нищо,че идват от чужбина.
45
10
 
4
 
! Отговори
До Президента : преди 1 година
До като съществува сащ , винаги ще има опасност за България !
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да разформироваме армията и наново. Тоя ни натресе промяната, гълабарника барабар с инфлацията, беззаконието, ежедневно изчезващите хора и сега разни си позволяват да заплашват децата ни.
43
0
 
7
 
! Отговори
Ученик преди 1 година
Така са изпутих по едно време че шма гръмнат лошо ми стана чесно
42
4
 
7
 
! Отговори
и къде преди 1 година
в Европа е имало подобно нещо,говориш на принципа гроздето е кисело,ако нещо е хубаво,то го има само в бълагария,но ако е лошо,го има в Европа,русофил г.н.у.с.е.н