Поздрав от образователния министър: Уважавайте учителите и общувайте със съучениците

Първият учебен ден е едно приключение
15 сеп 2023 08:52, Росен Стойчев
56
Поздрав от образователния министър: Уважавайте учителите и общувайте със съучениците
Снимка: БГНЕС

"Честит първи учебен ден! Днес над 700 хиляди ученици ще пристъпят прага на българското училище. За всеки един от тях и за техните семейства днешният ден е празник. Така е и за всички, които са свързали живота си с мисията да преподават и да формират личности. Затова и първият учебен ден е празник и за цялото ни общество.

Още по темата
Празник на знанието!", заяви образователният министър проф. Галин Цоков по повод днешния първи учебен ден.

"Бих искал да се обърна специално към тези малко над 57 хиляди първокласници, които днес за първи път ще се срещнат със своите учители. Скъпи деца, днес в родното училище започвате едно голямо приключение. Приключение, което ще е изпълнено с много предизвикателства, игри, откриване на нови неща и знания за света около вас. Бъдете любопитни, търсещи и преди всичко щастливи през учебните часове, които Ви предстоят. Нито за момент не забравяйте, че училището е място, където винаги ще получите подкрепа и разбиране. Уважавайте учителите си и общувайте със съучениците си - приятелствата с тях са безценни", посочи още той.

"Скъпи учители и ръководители на образователни институции, в обучителния процес има трудни дни, има и моменти, в които човек си задава въпроса дали да продължава да дава всичко от себе си. Днес, когато цялото ни общество гледа към Вас, повече от всякога трябва да сте горди с професията си.
Обичайте я, защото тя е призвание! С гордост бъдете УЧИТЕЛИ на децата ни. Хилядите цветя, които ще получите в първия учебен ден, са жест на благодарност и признание за труда Ви от цялото общество. Специални поздравления днес отправям и към колективите на всички яслени групи и детски градини. Вие поставяте основата, без която успехите и на училищното, и на висшето образование биха били немислими!", продължи министър Цоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: обръщениеГалин Цоков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Наска преди 7 месеца
Незнам,ама този министър е просто едно към едно с Тайсън Фюри! Чудя се колко рунда ще му издържи Фюри-то?Нокаут,първи рунд!Гаранция!
31
1
 
2
 
! Отговори
Даскал преди 7 месеца
Това не е министър, а шорошпия!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 30, ти учебници не си виждал. Трябва да ти забранят достъп до интернет. Не само, че са в учебниците... ами и прекалено много техни произведения има! Още един недоучил и недоразбрал.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ужким е професор по управлеие на образованието. На хартия. Едва ли е стъпвал в кое да е училище миналите 15-20 години. Ще го изядат хлапетите и ще ритат главата му после като футболна топка.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя главчо не мога да го възприема за министър на образованието.
27
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 7 месеца
Този, само като му видиш долната мутра, ти става ясно какъв е. "Не се притеснявам от министъра на образованието, а от образованието на министъра".
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Успех на всички учители
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо изхвърлихте Вазов и Ботев от учебниците?
24
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
На ЕС демокрацията грамотни не са и нужни. Тя е за про'с'таците.
23
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Трябва като в Белгия и Холандия! От 5 годишна възраст задължинелно на училище, като в първа група можеш да бъдеш на 3 (в Белгия) и съответно на 4 (в Холандия) години. Там ще те учат на важните за обществото неща: хитлер и путин са лоши, да си гей е нормално, трябва да де длужи на евреите, Израел и САЩ. Каквото каже правителството ВИНАГИ е правилно и не може да има по-добра алтернатива, ако нещо се провали - не е ничия трешка, а просто се е случило... ах да, и не е важно какъв е нац. празник.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нормално ли е в едно училище да има паралелки за 1-ви клас --А,Б,В,Г,Д,Е ...???лИПСА НА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ СА ПРОБЛЕМ ,..В 20 ВЕК .
21
2
 
2
 
! Отговори
бизнесмен преди 7 месеца
проблем са не неграмотните те си трябват те ще ми бачкат проблем са меринджеите
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
оЩЕ преди 20г. едва ли не с геройство , МОН ни съобщи , че : ВСЕКИ 2-ри УЧЕНИК Е неграмотен ....!!! Представете си , СЛЕД 20Г. КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО С НЕГРАМОТНОСТТА В БЪЛГАРИЯ !
19
3
 
5
 
! Отговори
Моето дете ще е преди 7 месеца
в 10 клас. Пълна пародия са половината учители, както и половината предмети. Най-важните предмети в училище са - БЕЛ, математика и английски език. Останалите са пълнежи.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И,...поредните неграмотни , примитивни ''РЕФОРМИ'' ФЪФ Бг-образование !Присвояват се парите за реформата , и ПАК до там !Вече 34г. , който дойде на власт , започва с ''реформи'' в образованието , ''при-усвоява'' парите и ДИМ ДА ГО НЯМА ... Най-много залеби др. Кунева , и като се започна след нея , ЛАПАЙ ГУДЖО МРЪфКИ !
17
4
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 7 месеца
Не разчитам на някакви случайни хора в детските градини и училищата да възпитават децата ми. Даже не искам да го правят. Аз възпитавам децата си. Моите деца са моя отговорност. От учителите единствено очаквам да ги научат на езици и математика.
16
0
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 7 месеца
Заедно с университета сте аут:)))
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
вече е трагично /7/, Учителите към родителите: възпитавайте си децата! Родителите към учителите: кога да ги възпитаваме? Ние работим, а те по цял ден са в училище. Вие освен учители сте и педагози. Вие трябва да ги обучавате и възпитавате. Получавате заплата за това. От данъците, които ние отчисляваме в бюджета, за да ви плаща все по-високите заплати.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докато не се махне тая скапан система за финансиране на училищата "парите следват ученика", образование няма да има. Всичко е счетоводство и стъкмистика. Завършват всички, даже без да учат, за да може даскалята да вземат субсидията. Скоро писаха, че едно починало дете от Пловдив 3-4 месеца "ходило" на училище и успешно завършило
13
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Сори, но този прилича на мутра...