Мануела ще живее

Момичето, което пострада тежко при катастрофата, причинена от Максим Стависки вече не е на командно дишане, лекарите твърдят, че това е добър знак
10 авг 2007 10:44,
58
Мануела ще живее
Състоянието на Мануела е тежко, но животът й е вън от опасност. Снимка: БГНЕС
Мануела Горсова, която пострада тежко при катастрофата край Ропотамо, причинена от световния шампион Максим Стависки, вече е на спонтанно дишане, а не на командно, съобщи директорът на ВМА - София.

Ген. Стоян Тонев сподели, че това е добър признак и допълни, че мозъчният оток на девойката се лекува медикаментозно.

Състоянието й е тежко, но животът й е вън от опасност.

Dnes.bg припомня, че на Мануела бе направена сложна хирургична операция, след като бе транспортирана с реанимобил от болницата в Бургас във ВМА – София.

Момичето пострада тежко при катастрофата на пътя Приморско-Бургас.

Леката кола, с която пътува, бе блъсната от джипа на Максим Стависки.

При инцидента загина 23-годишно момче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 16 години
Твоето ниво пада с всяка написана буква. Спри моля те, не е мястото точно тук да се показваш. Дано Мануела оздравее и се оправи без сериозни увреждания.
36
0
 
0
 
! Отговори
живка преди 16 години
многократно. След няколко дни е преместена в друг апартамент. През цялото време е малтретирана физически и психически, връзвана и заключвана. Не издържайки на гаврите, на 31 юли около 12.15 часа, се хвърля от 4-тия етаж. Счупвания след падането дясната ръка на две места, тазът, обширен вътрешен кръвоизлив. Разкъсани черен и бял дроб, сътресение на мозъка. Междувременно, след като не се прибира, родителите й я обявяват за общодържавно издирване. Даниела Станева: Още преди две години този турчин М., ми беше предложил работа. Аз му отказах. Мина известно време, той изпрати едно момче у нас и отново ми предложи да работя като сервитьорка и да се продавам. Не, казах им, не искам такава работа. Малка съм и живея при родителите си. След време тези момчета идват при кмета в селото и веднъж като отивах при баба си, жената на кмета ме извика да ме запознаела с едни много хубави момчета. Аз отново отказах. На 10-ти вечерта прибирайки се у дома М. ме пресрещна с колата си. Удари ми два шамара и ме вмъкна насила в колата си. Обади се по мобилния си телефон, да го чакат, че ме води. Докато пътувахме ми каза да им искам 500 лева. В с. Мировци ме прехвърлиха в друга кола. Тези момчета се наричаха помежду си Вачо и Тошко. Този Вачо по-късно в апартамента споменаваше, че баща му трябва да ходи на сесия. Заведоха ме в апартамент в Нови пазар. Два дни не ме биха. След известно време ме преместиха в друг апартамент този, от който се хвърлих. Там започнаха да ме бият, да ме изнасилват. Съпротивлявах ли се, продължаваха да ме бият. Удряха ме с дебел кабел. Друго момче, на име Оги, ми запушваше устата да не викам, да не ме чуват съседите и ме пребиваха от бой. Този турчин от Каравелово М., се обаждаше през цялото време, че нашите ме търсят, че съм обявена за издирване. Те казваха, че не ги е страх и полицията нищо не може да им направи. М. им казваше, че вече е намерил още 2 момичета. Обадиха се до кмета на село Красен дол и ме накараха да кажа, че работя в Бургас на автомивка, че съм много доволна. Накараха ме да искам от кмета номера на татко, защото аз не го знам и да му кажа, че съм добре и да не ме търсят. Искаха да ми правят лична карта, за да могат да ме прехвърлят в чужбина. Искаха да си взема акта за раждане и да ми подготвят документи. Викаха една *** Тони, която трябваше да ми оправя косата, плащаха й да ме разкрасява. Тя ме караше да правя неща, които *** правят, а аз не исках. Аз работя цяло лято на полето, събирам билки, копая на нивата. Аз не исках да работя такава работа. Искам с честен труд да живея. Един ден ме закараха на клиент в новия хотел в Нови пазар Европа и отново ме изнасилваха, аз се съпротивлявах и на връщане ме биха от хотела до апартамента. Държаха ме заключена в килера и ме биеха с кабела. У дома никога не съм пила бира, но те ме биеха и ме караха да пия. След последния бой не издържах и реших да се хвърля от терасата. Случайно бяха забравили вратата към балкона отворена. Не иск
35
0
 
0
 
! Отговори
живка преди 16 години
Ето, четете:Самоубийство, водещо към канал за износ на бели робини от Нови пазар09.08.2007 17:51Абсурдна държава абсурдни институции. Страхлив народ хилава, самозатриваща се нация това сме ние, българите в днешна България. Вече наистина е позорно да се живее в нея. Впрочем една значителна част от българите не живеят вече тук онези, които се опитаха да запазят достойнството си на хора, уважаващи себе си. От осем дни Нови пазар говори за едно самоубийство полицията и прокуратурата мълчат. Полицейският бюлетин също пази подобаващо мълчание по случая. На 31 юли, точно по обяд, в 12 часа Даниела Николова Станева, родена на 3 декември 1989 година в село Красен дол, скача от четвъртия етаж на жилищна коопарация в центъра на Нови пазар. Със счупен таз, разкъсани дробове, счупени крайници и в безсъзнание, момичето се опитва да сложи край на живота си. Мълвата бързо запълва празните пространства на необходимата, но липсваща достоверна информация, която официалните власти не съобщават никъде и никому. Защо така старателно укриват случая? Млади момичета се самоубиват всеки ден по широкия свят в света на патологията това не е явление? Случаят Нови пазар обаче е по особен ще се опитаме да го сведем до знанието и вниманието на читателите си обективно и безпристрастно, защото се опитахме да свършим и работата на несамосезиралата се или прекалено добре сезирала се прокуратура в споменатия град така, че когато попитахме прокурора Анри Миленов вярно ли е, че синът на един общински съветник от ДПС е замесен в случая, разгневеният отговор на прокурора беше: такъв въпрос е абсурден?! Сега оттук ще му зададем друг въпрос: Откога, господин прокурор, въпроси, свързани с ДПС, са абсурдни в България? Това, че предпочетохте да замълчите по случая, в този момент на абсолютно липсваща информация, граничи с мълчаливо съучастие в прикриването на това тежко престъпление и е равностойно на дезинформация. Това, което научихме от вас. Като държавен служител сигурно ви е известно че немалката си заплата получавате от нас, данъкоплатците и тя ви се дава не за да потулвате, а за да разследвате случай като този. Ето и фактите! 10 юли, привечер. 17-годишната Даниела Станева тръгва към къщи. Гостувала е на леля си. Бърза към къщи, защото многолюдната фамилия я чака. По всеобщо мнение в селото - това е най-красивото момиче в с.Красен дол, община Никола Козлево. Изневиделица, почти връхлитайки върху момичето на пътя застава черен автомобил. Зад волана е Митхат. Всички в селото го знаят като много богат човек с възможности. Турчинът заповядва на красавицата да се качва в колата, без да задава излишни въпроси. Подчинява се. Двамата са се познавали. За да й докаже, че няма да се церемони Митхат удря два силни шамара на момичето. Буквално я натиква като багаж в колата. Потеглят. В с. Мировци ги чака друга кола. Другите двама герои, Васви и Тошко прехвърлят девойката в техния автомобил. Карат я насила в апартамент в Нови пазар, където е бита и
34
0
 
0
 
! Отговори
Ирина Марудина преди 16 години
Каква мъка - гола вода съм според "20-ти" :) Точно така ще оправим България - с анонимност и нападки към останалите загрижени! Давай все така! Пък това ще спре и войната по пътищата, 20ти!
33
0
 
0
 
! Отговори
20-ти преди 16 години
Много се нервиш бе момиче, аз не гледам пътя, а участниците в движението и се съобразявам с тях.Гола вода си малката. А такива като теб и кола маска могат да си направят докато карат, само и само някой да ги опне.
32
0
 
0
 
! Отговори
друга преди 16 години
Ние с моя съпруг си имаме лафче - тови автомобил пред нас защо няма щофьор? Ами вероятно е жена.И винаги се водим от принципа, че от жена и *** на пътя всичко може да се очаква. Някои правим изключение.
31
0
 
0
 
! Отговори
Ирина Марудина преди 16 години
Като сам осъзнаваш, че не ме знаеш, защо правиш глупави предположения за стила ми на шофиране и за това колко спазвам законите? Само ставаш смешен! А със сексисткото си изказване не правиш нищо добро за себе си - само доказваш как мнението ти трябва да бъде игнорирано и не заслужава обсъждане.П.С. Ти що гледаш какво прави жената вместо да си гледаш пътя? Или по ръцете й гадаеш какво ще направи та си се вторачил.
30
0
 
0
 
! Отговори
20-ти преди 16 години
Защо не си писала тогава, а пишеш сега. Прегледах всички, може би там си анонимна. Или оная ти е по-симпатична. Не трябва само да плямпаш, а също да спазваш законите.Ти караш ли кола? Не те знам каква си зад волана, но обикновенно карам ли след жена винаги тая ту си реше косата на всеки светофар, ту си маже червилото или размахвайки ръце като вятърна мелница обяснява на тъпата блондинка до нея много важни неща? Жените почти никога не спазват правилата и предимството, затова се скрий.
29
0
 
0
 
! Отговори
radka преди 16 години
за всички хора трябва да важат законите ,само тогава ще броим по-малко жертви.
28
0
 
0
 
! Отговори
Ирина Марудина преди 16 години
Ако продължим с религиозните аналогии : кажи ми, Господ ли му е тикал чашката? Господ ли го е турил зад волана след това?
27
0
 
0
 
! Отговори
мъжка богомолка преди 16 години
Дай Боже Максим да получи максимално възмездие за добре свършената работа! НАЗДРАВЕ, Максиме!!! P.S.: Сигурно се е наврял в миша дупка, никой сега да не го открие! Ако беше някой не известен човек сторил това, със сигурност щеше да е задържан в някое РПУ и щеше да продължи да стои с прокурорска заповед. Но отношението на властите към Максим е различно, защото той допренеси много, много за нашата родна България, и той даде от себе си подкрепа за демографското състояние на държавата ни, 1 човек, а можеше да бъдат и 4, че и повече. Браво, Максиме!
26
0
 
0
 
! Отговори
Kaloyan преди 16 години
Ave Bulgarite mnogo po4nahme da zlobeem be mama mu stara na4iAKo vie bqhte udarili nqkoq kola i ako bqhte ubili nqkoi sq 6tehte da treperite i da se molite da ne vi usadat nali WE !? Mnogo znaete zad monitorite kakvo e 4uvstvoto! 1 promila ne e ni6to za da neznae kade e Na vseki se slu4va da katostrofira ! Taka e kazal gospod taka e stanalo Basi mnogo znaete si4ki we ! GOlemi filosofti stanahte we ! Maksim pomogna, opitva6e se , da ne mislite 4e mu e mnogo lesno sega be ! Ako nq bqha te s Albena dali 6tehe da hvalqt Bulgaria s ne6to a ? Ama za kvo mnogo vi dreme ne6to mai mai ! basi horata ste we daje neznam dali ste takiva ili nqkvi jivotni !
25
0
 
0
 
! Отговори
Петьо преди 16 години
Тоя мръсен руснак ще си плати за всичко.Нагъл е.Ще си плати с лихвите.Пандиза,пандиза за него.Там ще го оправят.
24
0
 
0
 
! Отговори
ilen преди 16 години
Стискам палци и на Мануела, и на Максим!Нека бъдем хора, моля ви! Стига с тази злоба!
23
0
 
0
 
! Отговори
Ирина Марудина преди 16 години
Преди да дрънкаш, че само известните хора провокират обсъждане, припомни си случая с пияната жена, дето уби трима младежи :http://***.dnes.bg/article.php?id=37749ht tp://***.dnes.bg/article.php?id=37795
22
0
 
0
 
! Отговори
Мари преди 16 години
Не пука за Максим, нито затова че е известен и че е успял, нито за това че кара Хамър. Пука ми само че има наглостта да е лице на кампания "не карай пил" а в същото време е с 1.2 промила. ако не беше това лицемерие- доста оп-малко коментари щеше да има.
21
0
 
0
 
! Отговори
габи преди 16 години
дано успее да се възтанови напълно момичето и да продължи живота си спокойно!
20
0
 
0
 
! Отговори
нормален преди 16 години
Всички са сведущи по въпроса за Максим и катастрофата.Защо не коментирате загиналите от наводненията.Те не са ли хора.Кой причи тяхната смърт.Същото човешко безхаберие на държавата.Ако Кат си бяха на мястото сега момчето щеше да живо и здраво,момичето също и нямаше да плямпате за Максим.Той ви вълнува защото е успял в живота,защото има Хамър.Кога е имало толкова писане за стотиците жертви по пътищата.Повечето от Вас ги отминават сякаш са загинали мравки.Колко от Вас се възмутиха и потърсиха отговорност за загиналите в Перник три деца от пияна шофьорка, за загиналите две млади жени от срутилата се сграда на Алабин, за момчето загинало във фонтана на Славейков и т.н..Или сте на принципа не сакам аз да съм добре, а сакам Вуте да е зле.Това лаене няма да върне момчето и предполагам,че Максим никога повече няма да се качи пил на кола, но някои от Вас сигурно ще го направят!
19
0
 
0
 
! Отговори
az sym be преди 16 години
a oshte po-lesno e da piesh 2-3 golemi vodki i da sednesh zad volana...
18
0
 
0
 
! Отговори
shado преди 16 години
Maksim i Albena napraviha mnogo,nqma spor.Na men Maksim syshto mi e mnogo simpati4en,prosto nali znaete kak 4ovek vse si kazva "Na men ne moje da se slu4i...".Da,ama se slu4va.Nikoi ne e zastrahovan.Samo moga da predpolagam za posledicite s koito trqbva da se spravq Maksim sled kato znae 4e e otnel 4oveshki jivot.