Освиркаха кортежа на Путин на Орлов мост

Иван Костов: В Русия има много повече свобода на словото, отколкото в “путинизираща се България”
17 яну 2008 20:15,
145
Освиркаха кортежа на Путин на Орлов мост
Снимка: Булфото

България е прохождаща демокрация и не може да не се чувства застрашена до имперска Русия. Не искаме повече експерименти, не искаме олигархията на власт, а искаме да бъдем европейци.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов на протестен митинг по повод посещението на руския президент Владимир Путин.

На митинга, организиран от ДСБ в градинката пред “Кристал”, се събраха около 300 души.

Костов благодари на симпатизантите на партията и отбеляза, че мястото на протеста е избрано неслучайно, защото там се намира паметникът на Стефан Стамболов. Той е един от малкото управници, посмели да се изправят срещу претенциите на Русия да превърне България в нейна провинция.

В путинизацията си обаче България в много отношения е надминала Русия, заяви Костов.

Като пример той посочи, че в Русия има много повече свобода на словото, отколкото в “путинизираща се България”.

На протеста дойде и лидерът на СДС Пламен Юруков. Той заяви, че тези дни се наложи да си припомним думи, които се използваха преди 17 години. Заговорихме отново за граждански права. В Русия се убиват журналисти и желязната хватка на Кремъл спира спазването на правата на хората, каза Юруков.

Атанас Атанасов от ДСБ заяви, че Путин е у нас по покана на “президента Гоце Първанов”, който е готов да направи всичко, за да угоди на Русия. Русия на Путин е Русия на диктатурата и имперската политика на руския държавен глава е пряка заплаха за България, посочи Атанасов.

Протестиращите скандираха “Путин – вън”, “Долу КГБ” и “Оставка” на правителството.

Същевременно около 150 граждани освиркаха преминаването на кортежа на Владимир Путин през "Орлов мост" в София.

Три полицейски джипа подсилиха охраната в района, в който беше протеста.

Протестиращите развяваха знамена на България и ЕС и носеха плакати с надписи "Руското ядрено лоби вън!" и "Стига съветски колониализъм!". Някои от протестиращите държаха портрети на покойната руска журналистка Ана Политковская.

По време на протеста движението в района беше отцепено.

Няма я, фалшива е дилемата или с Европа, или с Русия. Това заяви президентът Георги Първанов в началото на концерта “Година на Русия в България” в НДК, на който присъства и руският президент Владимир Путин.

България постигна своето членство в ЕС и НАТО във времето на прехода, в тези години, в които имахме най-добри отношения с Русия. Показахме, че едното и другото е възможно, посочи Първанов.

Подписването на споразумения за АЕЦ Белене, петролопровода Бургас-Александруполис и други крупни енергийни проекти връща отново нашата страна в мача. България отново ще стане стратегически фактор във формирането, отстояването и провеждането на европейската енергийна политика. България винаги е страдала от своето тежко стратегическо разположение. Време е да осребрим нашето кръстопътно разположение, именно в сферата на енергетиката, подчерта българският държавен глава.

Вярвам, че руският бизнес ще оцени блестящите ни възможности, които имаме в инвестиционния процес, каза още Георги Първанов.

Русия уважава избора на България да бъде член на ЕС и НАТО, най-важното е това да е добро за България. Това заяви руският президент Владимир Путин при откриването на концерта "Година на Русия в България".

Путин подчерта, че хуманитарните отношения са благодатна сфера за развитие.

Руският държавен глава заяви, че в България неговата страна има много приятели, но очаква през тази година българите да се запознаят по-подробно с живота в съвременна Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
acho преди 16 години
Костов поведе четата-150 човека-заедно с жените и децата.Браво Костов-успехи в следващите избори.
103
0
 
0
 
! Отговори
XaXAx преди 16 години
хах много интересно става..... когато българия беше нищо, едно нищо русия ни помогна ..и да ви припомня кой ни спаси от турското робство..... ааа?забравихте ли ..ако не беше русия тази държава нямаше да се нарича България а Турция така че на тия геройчета които се правят на *** и половина "големи европейци" (:Д) ***........ ако не ви харесва как стоят нещата тук отидете в германия или в англия да ви го вкарат *** и да се върнете..... и да казвате че всичко е наред.....(от такива хора " българи" се срамувам даже много.. замислете се.....!!!!1
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти да не си бавноразвиващ? От тогава има издадени 100 книги в които е описано защо стана голямата инфлация при Виденов.. Направена е от Луканов и подставения му човек Костов.. И схемата е започнала от 1995 година.. Първо чрез пирамиди и банкови фалити и с огромен износ на капитали извън страната... За 1 година обърнаха цялата икономика и Виденов рухна а Иван Костов дойде на бял кон като МЕСИЯ и СДС набързо започна това за което бе готвена ... Приватизация, голямото лапане... Сега идват 13 милиарда от Еврофондове и Костов пак взе да преглъща слюнка-не е тайна ,че Учителските протести бяха организирани от Костов с цел сваляне на правителството и новото му връщане на бял кон... И 13 милярда бързо щяха да бъдат усвоени в швейцарски банки... Костов си уби и шефа Лукаов... За да вземе всичко... Така ,че чети а не се цепи за 1996г. Защото тя е изкуствено направен политически ход... И запомни Костов винаги е готов да запали държавната черга и после с кеф да се топли на огъня...
101
0
 
0
 
! Отговори
ГРУИО преди 16 години
СЛЕД КАТО "ДС" Е НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ МНОГО ЯСНО ЧЕ КГБ ЩЕ КОМАНДВА,А ДР.КОСТОВ СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ОТ ПАРИЧКИ И НИЩО ДРУГО,ТОЙ БИ ПРОДАЛ И МАЙКА СИ СТИГА ДА МОЖЕШЕ!!!
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Костов е най-голямата фурнаджйска лопата ,която съм виждал през живота си.. Първо е бил Комсомолски секретар а после изведнъж стана демократ и основа СДС... Обаче през 1997год. когато дойде на власт беше най-голям приятел с Русия ... И набързо им даде най-доброто в България- М-тел на Чорни, Балкан на Гад Зееви-руски евреи, Нефтохим бе подарен на Лук-ойл а и забележете сега реве против петролопровода Бургас-Александрополис а всъщност той-подписа споразумението!!! Той подписа и за затварянето на Козлудуй а сега реве за Козлудуй!!! Та Костов или е луд или се прави на такъв но и при двете положения не трябва старите седесари да идват на влас- първо ,че са *** второ ,че са нагли-***...
99
0
 
0
 
! Отговори
Тони преди 16 години
Искам да припомня 1996-1997 когато 150 000 лева бяха 30 долара - месечна заплата на добър специалист. При Костов цигарите, хляба останаха с постоянни цени 4 години. Не само той, но и други от кабинета му откраднаха немалко. Разграбването у нас започна след 1968 година. Професията хайдук остана единствена. Аз ги лъжа че работя, а те ме лъжат че ми плащат. Един приятел по този повод казваше че пари няма да може да вземе на ръка и затова звънеше от телефона на предприятието си на ВВС Лондон за да чуе песента на седмицата. Изгради се една огромна маса от лентяи. Казват и до ден днешен: аз това работих 43 години. Забравят да кажат, че нищо не са произвели и научили през тези години. Талантливите и можещи си взеха куфарите и се разпръснаха по света да работят ангария. Снощи присъствах на много интересна лекция на един евреин фотограф. Имаше много интелигентни студенти готови да се изучат и да заминат. Тук се обезкървяваме, но някои оставаме. Тук сме родени и тук ще останем., ваш Тони
98
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 16 години
с Русия винаги ще сме близки.Добро сме видяли само от руснаците. Обожавам Русия и руснаците, и руската култура.Вчера съм плакала когато най-сетне руският държавен глава дойде на посещение. Добре дошъл, г-н Путин - България ви обича!
97
0
 
0
 
! Отговори
Селянина преди 16 години
Не мога да ви разбера защо ни занимавате със сектата на Костов.Този *** вместо да е в затвора заедно с миризливата си бабичка ще осворква Путин.Единия е президент на велика световна сила която ни отърва от турците а другия е селски *** и крадец.Народа не ги ще нито крадливия *** Костов нито СДС.На следващите избори ще го разберете всички.Относно проектите те не са само руско български в единия участвува Гърция а в другия Италия и двете са в ЕС.Руснаците искат мажоритарен дял за да не могат други страни като Украйна да ги рекетират и да спират кранчето.Друг е въпроса ние на какво ще се съгласим.Много е лесно да се *** но газ откъде.Ако има европейска и американска тръба лесно ама няма и няма да има.Газ има в Иран но братята американци са забранили търговията с Иран.Защо не дойдоха западни фирми да купят Нефтохим и Плама и да доставят нефт като са ни братя.Русия доставя и са коректни друг е въпроса за цените ама нали искахте пазарна икономика сега що ревете.ЕС какво направи затвори два блока в Козлодуй защо не даде пари да направим нови и безопастни ами си трае.Те си имат ток и са на топло и светло боли ги *** за нас.Недай си боже да паднат температурите до -15 градуса и да аварира един блок в Козлодуй ще видите кон боб яде ли.Тогава Костов и Сугарев да ви доставят ток от САЩ за 15 стотинки.Тогава всички ще разберете че на Костов *** е мека и никога повече нямя да стане,защото покойник не се вдига.
96
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 16 години
Добре дошъл, господин Путин!
95
0
 
0
 
! Отговори
s преди 16 години
браво 87!!!!!само така!че някои *** забравиха много бързо!
94
0
 
0
 
! Отговори
pazi boje преди 16 години
нищо не става в тази държава щото народът ни е ***,не си знае интереса и не вижда по-далече от носа си,само знае пари да иска,а като ги докопа с мошеничество ги харчи за глупости.Сега путин не е дошъл дза хубаво,в руската целувкаима плутоний
93
0
 
0
 
! Отговори
ani преди 16 години
да си седи в Драгалевци на чист въздух.Като се изложи млъкна за известно време а сега пак се прави на политик!Да си спомни как си отиде от властта!
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
46. - 17.01 21:37 -От: rusnakhah, ebati srevnenieto, to i dein emirat e po bogat ot Germaniq----------------------- Glupako, nikoj emirat ne e po-bogat ot Germaniq. naj-malkoto zatowa, che w Germaniq izmislqt kolite, za koito emiratite prodawat benzin.
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
v tazi dargava glupavite sa mnogoq,mo6enitsite sa6o,a misle6tite malko-samo 300
90
0
 
0
 
! Отговори
karies преди 16 години
politicite ot mnogo vreme se slagat na vseki,samo ne i na naroda si....!
89
0
 
0
 
! Отговори
Best for the best преди 16 години
Този черният *** се опитва да привлече малко симпатизанти .Д а не говорим че по негово време и с негово участие се разграби страната
88
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 16 години
Аман от активни борци.Да отидат от Орлов мост да се прегръщат с чеченците.
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Стоплянето на отношенията ни с Русия икономически не се нрави на запада. Вероятно финансираха огладнелите сини шамани за да представят "голямото" несъгласие на народа с това. Май трябва да си поискат обратно парите защото със срамно рехавото /въпреки смешните усилия усилия на няколко телевизии за представянето му като мащабно/ присъствие костов и компания показаха точно обратното, че българите харесват политиката на Путин и са за сближаване с Русия.Лично аз го съжалих костов гледаики го как се напъва пред 20 човека да ръси безсмислици, но какво да се прави око за това е платено.
86
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 16 години
Но коментарите са глупави.
85
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
Колко струва независимостта на една страна? Може ли да се измери с пари? Каквото и да направим за Русия с нашите миниатюрни възможности пак ще е малко в сравнение с това което те направиха за нас като ни отърваха от ония азиатски *** ***. Не го забравяйте това никога!