Доган завзе и Отманлий

Строители стягат сарая за лятото, общината пък щяла да проверява законността му
26 май 2008 10:41,
64
Доган завзе и Отманлий
Снимка: БГНЕС

Бургаският депутат Светослав Малинов обяви, че ДСБ настоява комисията за борба с корупцията да започне парламентарно разследване за притежаваните от Ахмед Доган имоти.

Заедно с обекта в Отманлий край Бургас, бяха посочени и имоти в Бояна, в с. Дръндър, община Суворово, SPA хотел „Орфей“ в Девин и хотел „Каза Домини“ в Рибарица.

По думите му, Ахмед Доган строи от няколко месеца луксозен палат в местността Отманлий край Бургас.

Обектът е преобразената бивша база на „Елкабел“, който преди това бе приватизиран от „Мултигруп“.

"Десетки работници стягат „Сарая на Доган“ за предстоящия летен сезон", каза тъмносиният депутат.

Обектът се пази денонощно от охранители от фирма „Саламандър“.

„Ще направим проверка на плажа в „Росенец“ и ако има нещо нередно – ще сигнализираме община Бургас за премахването на проблема и осигуряването на достъп“, заяви зам.-областният управител Георги Николчев.

Плажът в Отманлий не е отдаден на концесия, тъй като през последните години никой не е изявил желание да го стопанисва.

Частните плажове вече не са прецедент по Южното Черноморие и става все по-труден достъпът на хората до морето.

Парцелирането на брега и масовото строителство на тузарски вили и хотели включва и незаконно заграждане на ивицата. Глобата за това нарушение е от 2 до 24 хиляди лева.

По данни на областна управа в Бургаска област има 8 незаконни частни плажа, където хората или не се допускат от частни охранители, или им се събират пари за вход.

Такива ивици има във вилно селище „Елените“, морето е недостъпно и в района до комплекс „Етъра“ до Свети Влас, на „Дюни“, в къмпингите „Градина“, Златна рибка“, „Арапя“, „Китен“ и Крайморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Костов и костовистите само за 4 години вдигнаха заплатите 10 /десет/ ДЕСЕТ!!!!!! ПЪТИ.Твоите дето чакат рецесията да съсипе САЩ и те да загинат,приличат на тези дето вървели след коча /овена/ и чакали да му паднат таш...те.Арабските държави и Русия разчитат за сега на природните ресурси за развите,но тези ресурси са на изчерпване,докато развитете страни разчитат на ТЕХНОЛОГИЧНО ОБНОВЛЕНИЕ И РАЗВИТИЕ.Те дават над 80 % от новите технологии в света .Русия,Китай и другите стоят пред вратите им на опашка за тези технологии.Ако искаш научи,че вече 15% от произвежданите автомобили на запад са с комбинирано захранване -течно гориво/може и биологично/ и слънчена енертия.Така разхода на гориво е сведен да 2,5-3л на 100 км., което сравнено с руските 8-10 л на 100 км ти става ясно кой накъде отива.Там където има конкуренция,няма загиване - там където има комунизъм и тоталитаризъм ,там има провали и загиване.Справка - Народна Република България.Твоите хора/червени/ вървят по познат път и затова с големи усиля вдигат заплатите и пенсиите с 10,32% на година при инфлация 15%. Така,че мисли за собствената си Родина,а не да целуваш руски, арабски и какви ли не .
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прогледнал - много си ограничен щом всичко за теб се свежда до компютъра, gsm-a и телевизора. И трите вече са доста остаряли техники - щом като ги правят и в гаражи в Китай (не само в изнесените производства, които пък защо ли са изнесени в Китай - ами защото алчните капиталисти искат хем да произвеждат, хем да не плащат за това - или да плащат мизерни пари за тези стоки)... Даже Техномаркет вече си поръчва евтина китайска гаражна техника с марки като - Neo например...така че - не мисли че Русия е изостанала в технологично отношение като не прави плазмени телевизори и GSM-i като Корея например. Това съвсем не означава че не може да ги произвежда ако реши и се заеме с това - но не виждам защо да го прави след като им излиза много по-евтино да ги купува от Корея и Китай.В същото време Южна Корея плати милиони долари на Русия за да качи и изведе в космоса една южнокорейка наскоро...
41
0
 
0
 
! Отговори
прогледнал преди 15 години
От край време тъпите руснаци и български комунисти знаят само да заплашват. Било то с газ, било то с мутри на Любен Гоцев. Но когато на сцената излезе Костов всички комунисти умряха от страх. И знаете ли защо- защото благодарение на Костов гнилия капитализъм победи великия развит социализъм, при който магазините бяха празни. Я да се върнем малко назад преди 10 години в Б-Я. Тогава при нас беше страшно: глад, мизерия, рекет, мутри, празни и грозни магазини, нямаше ги Метро и Билла,Технополис и Техномаркет. Българите карахме само лада и москве. Какво стана като дойде Костов на власт: магазините се напълниха за нула време, врати отвориха Метро и Билла,Технополис и Техномаркет,Бриколаж, приеха ни в НАТО и ЕС, ладите и москвичите бяха захвърлени на бунището, стандарта на живот се повиши чувствително, много хора си отвориха собствени фирми, Костов разкара мутрите и обнови изцяло българското общество. И това само за 4 години. А сега за 3 год. комунистите само източват еврофондовете и върнаха мафията пак на власт. Като се направи сравнението с тъпите комунисти става ясно защо треба пак да се гласува за Костов.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ясно е, че в следващия парламент ще влязат добре яхналите анти-ДПС вълната. Иначе с какво да си обясним нарастналия брой новини относно ДПС, Доган и имотите му. Само, че някои пишман политици малко късно се сетиха. Костов (и останалите - Симеон, Станишев и т.н) трябва да отговаря за други едни имоти - национални, вместо да се пъне да ни обяснява неща които отдавна знаем. Въпреки комичните напъни на ДСБ, ВМРО, ГЕРБ да се прикачат към антиДПС настроенията и да забавят с още един мандат отиването си на бунището (ако не може в затвора поне там да ги оставим).След като управляваха с 4 негови мандата, правиха му с..ки, наричаха го най добрия политик, дадоха му орден който той не прие (за да се изгаври с България) а *** дори си избраха и техен "президент", сега правят подписки за имотите му. Всъщност новината не е пусната заради Костовци а за други едни чи..ки ***. Новината всъщност е заради ГЕРБ - новата жълта мъгла с лидер мутра зависим от мафиотското си минало (и настояще) за което в САЩ знаят твърде добре и биха използвали чрез продажните бг медии, (както винаги) ако не се вмести в схемата им за нов губернатор на България. Всичко това разбира се е само до изборите - коалиция с ДПС ще има независимо от всичко. И ББ никой няма да го пита. Въпросът е кой да обере негативите от нея до следващите избори докато Доган отново скрито управлява, да се източат още малко проценти. Пък после - ясно не ни е за първи път свикнали сме. Но не имотите са главното престъпление на Доган а турцизацията ***, погромът над България и геноцидът над българите. За тях естествено Костовци и пр. фиктивна опозиция няма да ви кажат нищо. Лаят се *** за кокал просто - нищо ново. И как иначе - от една паница ядат и те и Доган. На едни и същи господари служат. Едни и същи зад..ци лижат. Ние да му мислим.
39
0
 
0
 
! Отговори
ЕЛИНА преди 15 години
КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ ДОГАН, А НИЕ БЕЗУЧАСТНО ДА ГЛЕДАМЕ.МОЖЕ БИ НАКРАЯ ЩЕ ЗАВЗЕМЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И НИЕ ПАК ПОСЛЕДНИ ЩЕ НАУЧИМ,ЧЕ ВЕЧЕ СМЕ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ И СМЕ БЪЛГАРСКО МАЛЦИНСТВО.ЗАЩО НИКОЙ И НЕ РАЗСЛЕДВА ДАЛАВЕРИТЕ НА ТОЗИ ДОГАН, А САМО ГЛЕДАМЕ.
38
0
 
0
 
! Отговори
прогледнал преди 15 години
За космическите ракети съм съгласен, но защо не си направят руска марка компютър. Ето ти сам признаваш, че руснаците си купуват плазмени телевизори, а не българският електрон с ръчно управление. Ами как тогава този завод няма да фалира, като повече не му се купува стоката. Сега разбрали, защо Костов ги продаде губещите предприятия за скрап. В комунистически Китай комунистите излезоха умни и предприемчиви хора, които съзряха, че в теорията на Маркс за комунизма има нещо сбъркано. И това сбъркано беше, че всички хора по природа са егоистични и всеки един човек притежава различни знания и уменияи ето защо не могат всички да получават еднакви заплати. В Китай компютрите се правят от алчните капиталисти, които са изнесли там своето производство.Къде са руските фирми в Китай за производство на еди коя си стока. И какво ми ги хвалиш тъпите руснаци, като не могат един плазмен телевизор и GSM да произведат. Мноого са умни няма що.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно ми е как така - комунистическия Китай произвежда над 90% от всички компютри и лаптопи?И въпреки всичко Китай поддържа много по-близки връзки с Русия ,отколкото със САЩ, (наскоро и Медведев беше на посещение там) китайците правят военни учения заедно с Русия от време на време... - при една нова световна война - те ще бъдат на страната на Русия.И стига с тези изтъркани приказки за комунизма в Русия - там отдавна няма такъв - и както казах стандарта на живот в Москва е доста висок - по-висок отколкото в някои големи американски градове. И не бързай да прогнозираш скорошното излизане на САЩ от рецесията....Те я бяха предвидили явно и се опитаха да се спасят от нея с войната в Ирак - но както се вижда и това не може да ги спаси вече... А в същото време нали знаеш кой държи кранчето с газта за Европа? :-)
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кьорав - като чета тези твои мисли, разбирам че ти все още живееш с миналото, а е време да се огледаш малко и да погледнеш в настоящето!И как така руснаците си купуват плазмени телевизори и лаптопи - нали били бедни и ***?И според теб телевизорите и лаптопите (по-голямата част от които се правят в Китай), по голямо постижение ли са от космическите ракети на руснаците например? Ами те и арабите нищо не произвеждат освен петрол, но не са бедни нали?
35
0
 
0
 
! Отговори
nedka преди 15 години
Гнилия капитализъм победи защото се ръководи от пазарни и логични закони, и се управлява от умни менъджъри и политици. Комунизма падна, защото комунистическите лидери бяха алчни и научиха народа български да краде и да мързелува.
34
0
 
0
 
! Отговори
кьорав,но вижда всич преди 15 години
Анонимен ти ми обясни защо Русия фалира и комунизмът падна.Нали Маркс ни учеше, че комунизмът ще победи гнилия капитализъм. Ти САЩ не ги мисли, това не им е първата криза.Аз не съм чул досега от криза Америка да е фалирала. Но за Русия съм чул, че през 1989-1991 са фалирали и са искали заем от капиталистическия свят. А за Москва ми кажи, защо купуват капиталистически плазмени телевизори и лаптопи. Като не са *** защо не си направят руска марка компютри и телевизори. Освен петрол и оръжие какво друго изнасят руснаците. Е братле много си жалък и ***, и хората ми казват да не си губя времето с учен *** като теб. Отговори ми само защо богата Русия фалира и комунизма падна, а гнилия капитализъм падна?
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 31 - ти не само си кьорав, но и си *** като магаре!Русия била "бедна и ***" - що не вземеш да отидеш в Москва (само която е с по-голямо население отколкото цяла България) и да видиш какви са цените на апартаментите и въобще на недвижимите имоти? - ако случайно не знаеш - те са по високи от цените на недвижимите имоти по Българското черноморие!Да не говорим че московчани имат по-високи заплати от софиянци.Русия има огромни природни и човешки ресурси - благодарение на които отново се превръща във световна сила, която диктува енергийната политика на Европа, докато в същото време - САЩ навлизат в момента в една от най-големите си рецесии от много години насам!- заради високите цени на бензина - в САЩ се появи нечуваното дотогава явление за американците - крадене и източване на бензин от чужди автомобили (това явление го имаше и в България - но преди 20-ина години). Също така - взеха драстично да падат цените на големите американски джипове и пикапи - някои дори наполовина - според CNN. Да ти напомням ли че в САЩ има градове и цели райони в които хората мизерстват?А като се сетя и за традиционно - дървените американски (иначе добре изглеждащи и струващи доста) къщи - картинката почва да става доста красноречива...
32
0
 
0
 
! Отговори
кьорав,но вижда всич преди 15 години
Безпартийния анонимен от БСП, какво ще кажеш за комунистическата икономика и нейните заеми. Защо сте взимали техника от запада, като нашата е била добра. И като сме изнасяли толкова много стока за Русия, защо тогава сме взимали заеми. Парите от износа къде са. Защо се срути комунистическата икономика и система. Защо богагатата Русия фалира. Отговора е един: комунизма падна защото такива хора като теб, вместо да работят по цял ден са си клатили краката и в края на деня крадяха като за световно. Или ако са работили, сте произвеждали некачествена стока. Кажи ми тогава коя западна "империалистическа" фирма ще ти купи наш завод с техника на 100год. за 200млн.Никояяя. Навсичкото отгоре комунистическата вихрушка даваше пари на тези губещи фирми. Ето защо като дойде Костов на власт спря кранчето на губещите фирми и ги продаде за скрап. Колкото и да боли това беше единственият начин. Само за 4 години Костов направи безброй чудеса: намали инфлацията и вдигна чувствително доходите, създадоха се нови фирми и безработицата в капиталистическа България спадна до 7%.
31
0
 
0
 
! Отговори
кьорав,но вижда всич преди 15 години
Какви руски пазари те гонят бе.Те русначите по-бедни от нас и по-мизерни. Ти можеш ли да направиш разлика м/у богата Европа с нейното 500млн. население и бедната Русия със 180млн. Освен това ако помислиш с тъпата глава ще видиш, че руският пазар също се отвори и освен българските *** вече се продават и качествени западни стоки. Естествени, че тъпите руснаци ще предпочетат качествена стока , а не стоките на агент Гоце. Защо не кажеш нещо за комунистическите заводи с тяхната допотопна техника.
30
0
 
0
 
! Отговори
ako преди 15 години
5 пари не струва какво си казвал!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе... хора, вие слепи ли сте, късопаметни ли сте или просто сте платени костовисти? 21, и какво като ни откъсна от Русия? Алтернатива предложи ли? Не! Идеята беше да вземе акъла на такива запалени и кьорави като тебе, та да повиси още малко на върха. Затова пък откъсна България от дългогодишни пазари, като не направи нищо повече - т.е. ако ще продаваме на руснаците, по-добре да мрем... И то така си и стана. Разгеле турците ни купуваха селскостопанската продукция и я изнасяха като турска из света... 27, говориш щуротии и най-вероятно си го знаеш. Каква е разликата между десните и левите партии? Че на вторите Иван Костов им вика "комунисти" и разни... субекти без собствено мнение му вървят по ***? Щото май е точно такава... Аз пък имам друго становище - да въведем системата с отзоваване на депутати, които избирателите им не харесват или които не се явяват на работа... И нека тогава се разправяме за сини и червени, ако можем. Има не една и две сделки, които бяха прекалено спорни и беше редно да се проведе референдум по тях - БТК, "Кремиковци", нефтопровода от преди 3-4 месеца... Айде да не продължавам, че пак ще има недоволни от напомнянето А, "Днес-бг", пак ми изтрийте коментара, не е удобен
28
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Винаги съм казвал и пак казавам,жалко че Костов не остана още един мандат"Аааа, късно е вече братко, късно е. Нали Костов беше най-големия крадец според българите, нали всички вярваха повече на Тошо Тошев и Слави Трифонов, а не на очите си. Нека сега да видят какво се нарича комунизъм в действие. Българите са си комунисти по душа, те предпоситат да лазят по корем, но да си пуснат червената бюлетина и това нещо няма да се промени скоро. Който се е спасил в чужбина може и да има някакви трудности, но ще се оправи, който е останал тук ... дупе да му е яко. Всеки нормален работещ човек носи на гърба си по няколко ***, пенсионери, безработни и политици.
27
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Винаги съм казвал и пак казавам,жалко че Костов не остана още един мандат....таман бяхме илзязли вече на пътя към цивилизацията.За да няма такива статии като тази....молете се Костов или поне дясна партия да вземе власта,ако може за 30-40 г.И иатлиянците се писаха комунисти ,ама бързичко ги изритаха и пак берлускони е на власт....защото дясното дава свобода и е градивно и в крайна сметка решава проблемите.Хубав ден желая на всички тук.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Toq tyr4in nagal 6to ne si xodi v turciq kakvo pravqt tyk teq xora ? Nestiga 4e darjavata e razorena zaradi toq nekadarnik dogan i drugite dvama a sega i tova ? Do koga she prodalji tova ne6to ne e 4esno podobre da si podadat ostavka
25
0
 
0
 
! Отговори
диди преди 15 години
да не е сбъркано името.....??? османлии ли е или отоманлии!!!????.....
24
0
 
0
 
! Отговори
ochevidec преди 15 години
pljnata ivica na Otmanli - piasak , voda , slance ... a po piasaka krachat momcheta , s cherni drexi , s prepasani avtomati .?!.?!. minavash pokraj tjx , ne kazvat nishto , spirashse na plaja pod stanciata na Dogan - priblijavat blizo , malchat i te obgrajdat . A ti ako iskash si posteli karpata i legni ! Sled okolo chas vreme se chyva reva na motorniciTE - vinagi po dve ! parvata s ohranata - moje bi , sled neia i katera na Dogan ... A inache - plaja e idealno chist i poddarjan