Сестрите Белнейски прегазени от кола

После телата им са преместени край "Грамадите", където с тях е инсценирано изнасилване, твърди професор по съдебна медицина
30 май 2008 08:08,
107
Сестрите Белнейски прегазени от кола
Снимка: standartnews

Христина и Росица Белнейски са прегазени от автомобил. После телата им са преместени в безлюдната местност "Грамадите" край Брацигово, където с тях е инсценирано изнасилване.

Това обяви най-големият български експерт по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов.

По думите му престъпниците съблекли дрехите на двете момичета, които са били разкъсани при прегазването им.

Двете сестри изчезнаха в нощта срещу 28 януари 2006г. Телата им бяха открити три дни по-късно в местността Грамадите.

 „От уврежданията на главата, на шията, на меките тъкани, черепа и лицето, от счупванията на костите – e ясно, че става дума за удар с твърд предмет. Такива увреждания не могат да се получат от удари с камъни и от ритници. Ние описахме множество малки кръвонасядания, които вероятно са от грайферите на протектора на гумата на автомобила“, казва проф. Стойчо Раданов.

Според него при първата експертиза са направени елементарни грешки. Той категорично твърди, че Белнейски са убити при пътен инцидент.

„Мога да кажа дори от коя страна ги е блъснал автомобилът“, каза още известният съдебен експерт.

Доц. Мария Грозева, която прави първата експертиза на телата, казва, че твърденията на проф. Раданов съществуват „само във въображението на един манипулатор, какъвто е той“.

Майката на двете момичета заяви, че никой досега не й е казвал, че е имало катастрофа.
 
Друг също известен съдебен експерт доц. Йордан Калчев потвърди думите на проф. Раданов.

"Ние смятаме, че има симулация за сексуално насилие. Двете момичета са блъснати от кола", каза Калчев и добави: Аз съм категорично против становището, че става въпрос за сексуално насилие върху двете момичета. Ще докажем, че не е така.

Само преди два дни бе извършена ексхумация на телата на двете момичета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
мдааа, супер "умно" измъкване от страна на полицията. ако аз блъсна пешеходец и искам да се измъкна от съдебна отговорност, просто ще избягам и ще обявя колата за открадната; няма да мъкна убития по баирите и да инсценирам изнасилване и убийство - не знам колко *** трябва да е човек, за да го направи, и колко *** трябва да е, за да повярва на тая версия. господа експерти, явно ни смятате не за глупави, а за безмозъчни. Бесен
85
0
 
0
 
! Отговори
Сим преди 15 години
Тези неща са обществена тайна, бе, мижитурко!
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Убиецът на двете сестри от Пазарджик Христина и Росица Белнейски е един и е българин. Той е имал съучастник негов близък приятел или роднина. Това сочат данни от полицейски доклад по случая, който се разпространява неофициално сред медиите в Пазарджик и който явно опровергава предишни твърдения, че момичетата са жертва на *** сутеньори и че убийците били поне двама. Според изготвения доклад убиецът е с около десет години по-възрастен от жертвите си. Предполага се, че той е местен, но не точно от Пазарджик. Не е женен или е разведен и има основно образование. В психологическия портрет, изготвен от следователите, пише, че извършителят е емоционално хладен и неспособен да създава близки и трайни контакти със жени. Той е склонен към насилие, силно честолюбив и много самотен. В доклада пише още, че убиецът е регистриран в полицията за сексуално насилие преди време, че е без постоянна работа и се занимава с дребен бизнес.Вероятно сестрите Белнейски са били убити на 31 януари, ден преди да бъдат открити телата им. Нараняванията върху телата им са хаотични, правени са с подръчни средства. Двете са убити по идентичен начин от един и същ човек. Телата са били пренесени до местността Грамадите. В анализа на полицията пише, че е налице нагонен извършител на изнасилването и убийството след сломяване съпротивата на жертвите. От полицията и от Окръжна следствена служба опровергаха наличието на подобен доклад. Официални изявления за убийството на двете сестри няма. В предишните дни вътрешният министър Румен Петков заяви, че МВР е хвърлило всичките си ресурси и работи усилено за разкриване на престъплението. Според някои версии един от основните заподозрени е мъж, близък на Росица и Христина. Той не е роднина на семейството, но от няколко месеца е бил в обкръжението на по-голямата сестра.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Представяш ли си само какво пишеш! Даваш ли си сметка, че ще бъдеш привикан още утре за справка и трябва да назовеш източника си на информацията, иначе ставаш саучастник, а по- лошото е ако не те привикат!!!!
82
0
 
0
 
! Отговори
NoName преди 15 години
Що не вземат да ни кажат че сестрите са блъснати от летяща чиния и са изнасилени от извънземни.
81
0
 
0
 
! Отговори
xaxa преди 15 години
"Сестрите Белнейски прегазени от кола" Това го знае всяко хлапе :D :D
80
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Никой не вярва вече в тази експертиза.А версиите ще стават все по-абсурдни и все по-"големи" специалисти ще ги казват.Замазват ни очите и то много старателно и ще продължат да го правят.Явно ни имат за големи балъци. Надявам се един ден приказките по форумите да спрат. Тук всеки си излива гнева от нещо си и с това решава че е изпълнил гражданския си дълг.Ставаме едни безобидни вресльовци .Ние ще си плямпаме а ония отгире ще си правят каквото си искат.Защо да се тревожат, нали ние си имаме отдушник на гнева си. Така всичко ще са доволни.Те ,че са останали безнаказани а ние че сме си изпълнили гражданския дълг -с два реда в любимия форум. Отворете си очите и си стъпете на краката иначе такива "катастрофи" ще стават все повече . И ненаказаните също.
79
0
 
0
 
! Отговори
вероника преди 15 години
а бе хора прочетох в дир бг, че тази версия вече е отхвърлена
78
0
 
0
 
! Отговори
съвест преди 15 години
Аз пък не мога да разбера като се знаят основни истини около това убийство, защо тия *** продължават да мълчат и да правят хората на луди? Като са посегнали брутално на двете сестрички явно нямат ни съвест, ни срам, ама как живеят тези "хора", бе, как се гледат в огледалото и какво виждат там?
77
0
 
0
 
! Отговори
Информиран преди 15 години
В скоро време ще напищс книга подобна на книгите на Георги Стоев..Само така в България може да се разбере истината а не със "разлесдвания"на корумпираяни полицаий бивши "кебапчия"
76
0
 
1
 
! Отговори
информиран преди 15 години
Да се запитаме ?!В коя нормална държава за некадърнсот повишават един шеф на полиция/Полковник Ж.Стоицев/ след като не е разкрито или е /прикрито/такова жестоко убиство?!Това може да стане само в България!Защо?!Защото когато беше уволнен и в неМилост същият този "голям"професионалист печеше кебапчета на местноста "Дъното" !В почивната база на журналистите!!Господа жирналисти ..поровете се /и вие сте яли от неговите кебачет/ще разберете колко са навързани нещата като"свински"черва в тази наша "Държава"Нямало Мафия ...?!!
75
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ЯВНО Г-Н Р.ПЕТКОВ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ТРЪГНЕ, ЗА ДА ТРЪГНЕ РАЗСЛЕДВАНЕТО В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА. ТОЯ ГЛАВУН НЯМА ЛЕ ДА ГОПРИВИКАТ НА НЕКОЙ И ДРУГ РАЗПИТ
74
0
 
1
 
! Отговори
ИНФОРМИРАН преди 15 години
ЗА ДА СТАНЕ ЯСНО НА ВСИЧКИ КАКВО Е СТАНАЛО ПРЕЗ ТАЗИ НОЩ ЩЕ ВИ ПРИПОМНИМ НЯКОЛКО ФАКАТА;1.ЖОРО СТОИЦЕВ И ГОЕРИГИ ПЕТЪРНЕЙЧЕВ-КОЙ СА ТЕ?!ПЪРВИЯТ БИВШ ШЕФ НА РДВР-ПАЗАРДЖИК-ГОЛЕМИ ИМОТНИ ИНТЕРЕСИ В МЕСТНОСТА "ДЪНОТО"2-ЯТ БИВШ ИКМЕТ НА ПЕЩЕРА В КОЕТО ЗЕМЛИЩЕ СА ИМОТИТЕИ КЪДЕТО СТАНА УБЙСТВОТО НА СЕСТРИТЕ.КАКВО НАПРАВИ ПЪТЪРНЕЙЧЕВ ПРЕДИ ВРЕМЕ СЪС СЛУЖЕБЕН ДЖИП-УБИ ЧОВЕККОЙ ГО ПРИКРИ?СТОИЦЕВ!МОЖЕМ ДА СИ ПОТГОВОРИМ ЗАЩО И КОЙ ПРИКРИ И ТОВА УБЙСТВО..!!ТОВА Е ПОСОКАТА ГОСПОДА КРИМИНАЛИСТИ В КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ/ СЛУЖЕБЕН ДЖИП НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ / ...И ЗАЩО ТЕЗИ ГОСПОДА НЕ СА В ЗАТВОРА А СА НА ПО ВИСОКИ ПОСТОВЕ?!ПИАТАТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ?!!
73
0
 
0
 
! Отговори
radi преди 15 години
ne e radanov ekspert - toy e star, korumpiran i ot mladini e tap...
72
0
 
0
 
! Отговори
72 преди 15 години
triyt vinagi, kogato gi e strah... ha,ha
71
0
 
0
 
! Отговори
xfhg преди 15 години
Очаква се резултатите от новата съдебномедицинска експертиза по случая Белнейски да бъдат готови до месец, прогнозира пред Дарик радио вчера окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов. Уточняването на причините за настъпилата смърт на сестрите може да даде нова посока на разследването, заяви Даскалов, но отказа да коментира повече подробности. Момичетата изчезнаха на 26 януари и бяха открити убити и зверски изнасилени в местността Грамадите.Проверява се версията дали Росица и Христина са били прегазени от лек автомобил, преди да бъдат захвърлени мъртви в местността Грамадите до град Брацигово. Разследването за двойното убийство няма да бъде прекратено, дори и да не бъдат открити нови улики от назначената петорна съдебномедицинска експертиза, каза още окръжният прокурор Иван Даскалов. Сроковете за следствието бяха удължавани многократно от главния прокурор Борис Велчев. Така прокурорът потвърди версията, която в. "Атака" публикува пръв, че е възможно двете момичета да са били блъснати от джип, а изнасилването и пребиването с камъни да е опит да се заличи първото престъпление. Според експерти ексхумацията не може да устанонови ДНК-следи от извършителите на зверското убийство. Тя обаче може да установи дали момичетата са имали травми, получени, преди да бъдат убити. Този пропуск в разследването преди две години бе допуснат от Жоро Стоицев, тогавашен шеф на полицията в града и близък приятел на бившия министър Румен Петков. Заради немарливата си работа Стоицев бе повишен от Петков в шеф на Дирекцията за оперативно издирване - една от най-секретните служби в МВР.Патоанатомите от Пазарджик изобщо не са били допуснати до ексхумацията на сестрите Белнейски, съобщи вчера източник от местната болница. Агентите на Интерпол, които са ръководели операцията, са пристигнали в града с два черни джипа със затъмнени стъкла и чуждестранна регистрация. Нито една медия освен "Атака" не съобщи вчера за секретната мисия на криминалистите от Интерпол.Според информацията, труповете на двете сестри са били ексхумирани един по един от патоанатоми, дошли от столицата. Според нашия източник е възможно резултатите да се забавят до няколко месеца. Той уточни, че няма информация дали в България или в чужбина ще бъдат изследвани новите данни, получени при ексхумацията.
70
0
 
0
 
! Отговори
шерлок холмс преди 15 години
поставете се на мястото на много умен човек с комбинативна мисъл,който случайно блъска на безлюдният път в тъмната нощ две лица,какво би направил за да не бъде открит.аз ще ви кажа: 1.той е в шок,слиза и вижда че две момичета са в безсъзнание но живи-какво ще си помисли и направи? 2.те са мъртви-какво ще си помисли и направи? хайде сега вие на негово какво бихте направили? истината ще разберете като прочета вашия коментар
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В ЦЯЛА ПЕЩЕРА ЗНАЯТ, ЧЕ УБИЙЦИТЕ СА ПРИЯТЕЛИ НА ГЕЙ СТАНИШЕВ, И УМЕЛО СЕ ПРИКРИВАТ. А ТИЯ ЕКСХУМАЦИИ И ДРУГИ ПРИКАЗКИ НА ШЕХЕРЕЗАДА СА ЗА ПРОЛЕТАРИАТА.
68
0
 
0
 
! Отговори
?!? преди 15 години
Може странно да прозвучи, но "предпочитам" изследователите да са корумпирани, от колкото да са некадърници. Ако им е платено...значи нямат морал, което е ужасно!!!. Но ако не си разбират от работата...някак по-страшно ми се струва!
67
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Пуснато на: 28.01.2007, 06:17Управляващата коалиция на Гей Станишев,Саксофона и *** ,президента ГЕЙорги първанов са убийците на сестрите и на целият български народ!