Сестрите Белнейски прегазени от кола

После телата им са преместени край "Грамадите", където с тях е инсценирано изнасилване, твърди професор по съдебна медицина
30 май 2008 08:08,
107
Сестрите Белнейски прегазени от кола
Снимка: standartnews

Христина и Росица Белнейски са прегазени от автомобил. После телата им са преместени в безлюдната местност "Грамадите" край Брацигово, където с тях е инсценирано изнасилване.

Това обяви най-големият български експерт по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов.

По думите му престъпниците съблекли дрехите на двете момичета, които са били разкъсани при прегазването им.

Двете сестри изчезнаха в нощта срещу 28 януари 2006г. Телата им бяха открити три дни по-късно в местността Грамадите.

 „От уврежданията на главата, на шията, на меките тъкани, черепа и лицето, от счупванията на костите – e ясно, че става дума за удар с твърд предмет. Такива увреждания не могат да се получат от удари с камъни и от ритници. Ние описахме множество малки кръвонасядания, които вероятно са от грайферите на протектора на гумата на автомобила“, казва проф. Стойчо Раданов.

Според него при първата експертиза са направени елементарни грешки. Той категорично твърди, че Белнейски са убити при пътен инцидент.

„Мога да кажа дори от коя страна ги е блъснал автомобилът“, каза още известният съдебен експерт.

Доц. Мария Грозева, която прави първата експертиза на телата, казва, че твърденията на проф. Раданов съществуват „само във въображението на един манипулатор, какъвто е той“.

Майката на двете момичета заяви, че никой досега не й е казвал, че е имало катастрофа.
 
Друг също известен съдебен експерт доц. Йордан Калчев потвърди думите на проф. Раданов.

"Ние смятаме, че има симулация за сексуално насилие. Двете момичета са блъснати от кола", каза Калчев и добави: Аз съм категорично против становището, че става въпрос за сексуално насилие върху двете момичета. Ще докажем, че не е така.

Само преди два дни бе извършена ексхумация на телата на двете момичета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 15 години
Питам Днес.бг защо не се казва нищо за това-кой изиска есхумацията?Кой поиска това да се случи.Как може за две години и половина да не намерят нищо?Четох информация че инициативата идва отвън.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чудно защо изтрихте хронологията на събитията представени с публикации в пресата ? В смисъл, че dnes.bg е също източник на информация от линка. Но ако е проблем конкуренцията, извинявам се.
64
0
 
0
 
! Отговори
аьяжо преди 15 години
що махнахте статията от челото, някой ви звънна ли
63
0
 
0
 
! Отговори
dhb преди 15 години
що триете коментари бе, днес.бг
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
administratorite se pobyrkaha da triat komentariza6to?kajete pone
61
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Я някой да седне и да обобщи всички публикации в медиите, както и различните версии по случая и близки по време "интересни" събития в пазарджишко в един rtf файл и да го качи някъде:) Защото май се пропускат доста детайли в случая... Не, че това ще промени нещо, но ... Вечна им памет на децата!
60
0
 
0
 
! Отговори
madness преди 15 години
Колкото и да не им се иска на някои, истината за това престъпление ще излезе, този случай е много голям, за да бъде скрит, точно от тези некъдърници!
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доц. Мария Грозева е едно от лицата за поръчки на правораздавателната мафия в България. Освен, че си е свършила добре работата прикривайки следите на хората обезобразили горките дечица (те не са убииците, децата са убити от човек с много много висок ранг в държавата, или от неговия шофьор например..), тя е намесена в още "интересни експертизи".. През ноември 2005, Ангел Димитров-Чората - умрял някак си изведнъж по време на арестуването му (м/у другото Чората е знаел прекалено много факти за финансова обвързаност на подчинените на ген. Янев полицаи със състоятелни субекти от контингента, с който РДВР-Благоевград уж се бори...).. истината е, че Чората е умрял като куче след побой от полицаите, НО...познайте кой е участвал в експертизата за смъртта на Чората - да, същата тази Доц. Мария Грозева... и какъв е извода от "експертизата": "починал от естествена смърт по време на задържане"... Ха-ха-ха! :))))А сега за скандалните разкрития за изнесените тъкани и органи в чужбина, където беше обвинен доц. Христов. Интересното тук е, че преди време този човек обърка сметките на доста хора, като имаше смелостта да изкаже съмнения относно това което се случва при някои "експертизи" и за самата Мария Грозева. И това съвсем не е всичко... Доц. Христов лично е участвал в доста експертизи, които са били не само лично негови, а те са били тройни, петорни експертизи, които са доказвали пропуски на същите тези подставени лица.. За сега устата на доцента е запушена...Извода е много *** и вие може да си го направите сами, но все пак да обобщим: Видове мафия в България: правораздавателна, политическа, престъпна и още няколко други, а над тях стоят Кукловодите (както ги нарече убития Стоев) и дърпат конците.. А на още по-глобално ниво са Господарите на Новия световен ред, чиито марионетки са кукловодите. Това е! Който има ум - да мисли!
58
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"merry под това което написах имах в предвид че съм се реализирал и без да пиша толкова "правилно" защото "Офффф, ти не просто не пишеш "толкова правилно", ти си отчайващо неграмотен. Цялото ви поколение е неграмотно, и този факт има доста голяма връзка с темата, "вервай ми". Това ми е последния пост с твоя случай, повече не намирам смисъл да ти обяснявам.P.S. И пак си направил отвратителни грешки с последното си изложение.
57
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
56,кактоз а дв егодини не забравихме за "сестрите", така и наесенняма да забравим повишението на тока, другия месец, споко! Всичко с времето си!Друг е въпроса "и какво от това"?
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изсекоха ви горите - вий си блеете "сестрите';Окрадоха ви парите - вий си блеете "сестрите';*** мутри е**т ви дъщерите - вий си блеете "сестрите';Все по-кухи стават на децата ви главите - вий си блеете "сестрите';Няма бг реч в част от на дедите ви земите - вий си блеете "сестрите';Всеки ден вдигат ви цените - вий си блеете "сестрите'...Много подходящ завършек е: Д***БА УФЦИТЕ...
55
0
 
1
 
! Отговори
ne me triite , molq преди 15 години
Сестрите Белнейски са станали жертви на катастрофа, а след това е било инсценирано зверско изнасилване и убийство с камъни. Това разкри неочаквано пред в. "Атака" експерт по криминалистика, който е видял заключенията на Скотланд ярд, които пристигнаха у нас миналата седмица. Тогава от лабораторията по криминалистика в Лондон отправиха запитване към страната ни дали да продължат работа по разкриването на убийците на сестрите Белнейски. От министерството на вътрешните работи и лично от министъра Румен Петков отговор не последва. ДНК-проби, взети от сестрите бяха изпратени за анализ първо в САЩ, а после в Англия. До момента по процедурата държавата ни е платила 150 000 лв. Според нашия източник по-късно експертите от Скотланд ярд са се запознали и със снимков материал по делото, който потвърдил изводите им. А именно - че двете момичета имат абсолютно сходни почти еднакви травми, които е невъзможно да бъдат нанесени от престъпник или престъпници с такава точност. Заключението на специалистите от Острова било, че момичетата първо са били блъснати от кола, движеща се с изключително висока скорост. Последвали са действия, които е трябвало да заблудят криминалистите, а именно - инсцениране на изнасилване и ритуално убийство с камъни. Действията са имали необходимия ефект, защото както знаем полицията тръгна да разследва именно тази следа. В медиите единствено се прокрадна информация, близка до констатацията на Скотланд ярд - че сестрите са станали свидетелки на катастрофа и затова са били ликвидирани, но тя не получи широка гласност. На 8 март британски полицай от Скотланд ярд, който води собствено разследване по зверското убийство на сестрите от Пазарджик, посети София по проект за обмен на информация. Тогава той е поискал да се запознае с материалите по делото и е изготвил доклад по случая, който е бил предаден на българското вътрешно министерство. До този момент обаче Румен Петков не е информирал обществеността за съдържанието на доклада. Новата изненадваща версия обръща на 180 градуса хода на разследването и поставя няколко основни въпроса, на които министърът на вътрешните работи трябва да даде ясен отговор.Ако Белнейски са станали жертви на катастрофа следва, че човекът, който ги е блъснал не е кой да е, а има солиден гръб. Как иначе да си обясним факта, че всички улики са били прикрити,а след това трансформирани така, че да сочат изнасилване? Защо не бяха наказани полицаите, които унищожиха важни улики при разследването на убийството? Припомняме, че следите на мястото, където бяха открити телата на момичетата бяха заличени уж при огледа и от падналия сняг. Защо се допусна тази немарливост? Или е трябвало някой да бъде прикрит?Труповете бяха старателно измити в моргата преди от тях да бъде взет материал за ДНК-експертиза. Защо? Може би, защото подобна експертиза не би довела до нищо - ако сестрите не са били реално изнасилвани от престъпници, то е логично да липсва семенна течност, както и генетичен материал по устните, останал, с
54
0
 
0
 
! Отговори
za6to me triete? преди 15 години
Takava informaciq- za eventualno pregazvane ima o6te ot 16.07.2007,
53
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Аха...
52
0
 
1
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"е ако е било инсценирано защо бе открита *** в едното момиче и дори тази проба от семенна течност бе пращана в САЩ но не можаха да идетифицират убиеца"Защото следствието не е проста работа и не трябва да се върши от прости хора, за това. Какво като е имало следи от *** във влагалището, това не означава, че е имало изнасилване. Трябва да се погледне цялостната картина на престъплението, всички наранявания по тялото, ако може да се извлече ДНК от секретите и т.н. Обаче за доцентката всичко е ясно - има следи от ***, значи изнасилване. Тази мома (доцентката), според мен, трябва да си понесе последствията за погрешната експертиза. Няма значение, дали е направила грешка или умишлено е заблудила следствието. За тези хора трябва да има последствия.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
цитат:"Разследването за двойното убийство няма да бъде прекратено, дори и да не бъдат открити нови улики от назначената петорна съдебномедицинска експертиза, каза още окръжният прокурор Иван Даскалов. Сроковете за следствието бяха удължавани многократно от главния прокурор Борис Велчев.Така прокурорът потвърди версията, че е възможно двете момичета да са били блъснати от джип, а изнасилването и пребиването с камъни да е опит да се заличи първото престъпление. Според експерти ексхумацията не може да устанонови ДНК-следи от извършителите на зверското убийство. Тя обаче може да установи дали момичетата са имали травми, получени, преди да бъдат убити. Този пропуск в разследването преди две години бе допуснат от Жоро Стоицев, тогавашен шеф на полицията в града и близък приятел на бившия министър Румен Петков. Заради немарливата си работа Стоицев бе повишен от Петков в шеф на Дирекцията за оперативно издирване - една от най-секретните служби в МВР.Патоанатомите от Пазарджик изобщо не са били допуснати до ексхумацията на сестрите Белнейски, съобщи вчера източник от местната болница. Агентите на Интерпол, които са ръководели операцията, са пристигнали в града с два черни джипа със затъмнени стъкла и чуждестранна регистрация.
50
0
 
0
 
! Отговори
n преди 15 години
ami ako momi4etata sa bili po no6tite vun, pravili sa sex, i na pribirane e stanala katastrofata
49
0
 
0
 
! Отговори
snoop преди 15 години
merry под това което написах имах в предвид че съм се реализирал и без да пиша толкова "правилно" защото Spiro едва ли може да върши това което аз работя, а парите са просто средство нищо повече тук не става въпрос нито за парите или за друго нещо просто незнам какъв човек трябва да си, при такава случка която афектира цялата страна да отбелязваш такива неща като правописа на другите. Безчуствен, безскруполен незнам не мога да го опиша и докато страната ни е пълна с такива дървени философи няма да се оправим. Хора засрамете се! Имаите поне малко съпричастност... Не пожелавам на никого нещо такова да се случи на децата му. Най-тежкото, мъчително нещо за един родител е да надживее детето си. А относно Spiro невиждам по нататъчна нужда от коментар, проверяваи си правописните грешки. Все пак всеки намира щастието по различен начин...
48
0
 
0
 
! Отговори
dani преди 15 години
Я, им направете още една есхумация! Да не сте сгрешили нещо, може да са се самоубили. Тц,тц,тц! Как не ви е срам, ***, мръсни! Не се подигравайте с паметта на децата, не се подигравайте с родителите им.
47
0
 
0
 
! Отговори
kastratora преди 15 години
ku4etata si laqt-kervan1t si v1rvi