Още един труп в случая "Белнейски"

Проф. Стойчо Раданов, който обяви, че сестрите са убити при катастрофа, а не изнасилени, е открит обесен на катерушка в столицата
17 окт 2008 13:04,
144
Още един труп в случая "Белнейски"
Снимка: БГНЕС

Проф. Стойчо Раданов е намерен обесен тази сутрин на детска катерушка в столичния квартал "Иван Вазов". Според първоначалната информация става дума за самоубийство.

76-годишният професор беше ръководител на екипа от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски.

Според заключенията на неговата експертиза сестрите са били прегазени от автомобил, а не са били изнасилвани.

Това противоречи на твърденията на първата експертиза, според която момичетата са били изнасилени и убити.

Близо три години след ужасната смърт на сестрите, нито разследването, нито ДНК пробите, нито ексхумацията посочи убиеца им.

Работата продължава и по ДНК анализа.

Водят се преговори за пращане на материал в Австрия.

До момента експертите от Института по криминалистика са изолирали два мъжки ДНК профила в пробите на едно от момичетата.

Според запознати обаче не е изключено именно по линия на ДНК пробите скоро да се стигне до конкретно лице и мистерията най-накрая да бъде разбулена.

И днес, близо три години след ужасната смърт на двете момичета, все още няма заподозрени за престъплението.

На 31 януари 2006 г. случайно преминаващ овчар откри телата им – полуголи, със следи от насилие – в местността Грамадите, на 3 км от Брацигово.

Очаква се разследването по делото Белнейски да бъде продължено, обяви днес пред БНР окръжният прокурор Иван Даскалов.

Проф. Стойчо Раданов беше и съдебен експерт по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград. 

По време на едно от съдебните заседания по случая, Раданов каза, че подсъдимите полицаи е трябвало да задържат Чората, но вместо това те са превишили правата си и са го убили.

Защитата на полицаите веднага поиска отвод, защото според нея чрез това си изказване Раданов би могъл да попречи на работата на съда и да повлияе на тяхното решение, тъй като експертизата все още не е изслушана официално.

Съдът счете искането за неоснователно, тъй като определи изказването на Раданов като лично мнение, което няма правна стойност. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
деянието е де факто тероризъм, с изключително опасен риск за обществото и незабавни извънредни действия се разпореждат, разпити на гоце, миков, петков, и после шефове на служби до последния служител, мафиоти, подземен свят, финализира с осъдителни присъди на поръчители и изпълнители
104
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Явно е открил нещо водещо до убиеца и са го самоубили.
103
0
 
0
 
! Отговори
hm преди 15 години
снимка на тая катерушка да я видим колко е висока? То загърляне ще да е, а не обесване.
102
0
 
0
 
! Отговори
Chuk Noris преди 15 години
- Чък Норис няма кръв, а магма.- Чък Норис може да киха с отворени очи.- Потта на Чък Норис разяжда бетон.- На клавиатурата на Чък Норис няма бутон Ctrl (Control). Чък Норис командва нещата.- Планът за защита на планетата срещу извънземни нападения е Чък Норис.- Чък Норис може да разцепи атом с голи ръце.- Когато Чък Норис плюе семки от диня, засрамва картечница.- Можете да заведете кон до река, но не можете да го накарате да пие вода, освен ако не сте Чък Норис.- Когато Чък Норис отива в Лас Вегас, не е нужно да играе комар, казинотата му дават пари.- Чък Норис използва бодлива тел вместо четка за зъби.- Чък Норис яде купичка диаманти всяка сутрин.
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не е геноцид, друго е, терор и целта е да, страх, но обществото е силата, затова се крият и прикриват
100
0
 
0
 
! Отговори
.fodluy преди 15 години
За да сме в това положение догодина пак гласувайте за тия управляващи Така ще ни обесят един по един
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Огнян Стефанов, лекарят от Ботевград, проф. Стойчо Раданов ...Крайната степен на геноцид - физическото смазване или унищожаване на хората с интелект и дух, дръзнали да покажат кирливите ризи на мафията, управляваща в България
98
0
 
0
 
! Отговори
Вили преди 15 години
Боже,какви безчинства стават в красивата ни Родина-България! Но управляващите трябва да знаят, че насилието ражда патриоти.
97
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Спиро, ако мислиш ,че не знам Налудното звучене на думите ми - да ти кажа грешиш. Сега да ти кажа една тайна : Тайната на УПРАВЛЕНИЕТО Е ЛУДОСТТА. Не съм го казал Аз. Каза ми го в личен разговор Началникът на УБО през 1980г Генерал И.С.Кашев в кв.Лозенец беше. и ми даде примери за разни Царе които уж имали апоплексия. Затова го крият от нормалните хора / тайната де/ за да не ги помислят за луди - 4-ти км и.т.н. Провери сам в Биографиите на известни владетели и няма да имаш нужда от Психиатрично освидетелстване.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
шерлок не, това го знае всеки, а какво следва за убийство на невинен неизбежно ще изпитат убийците
95
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ИЗВЕРГИ!ТОВА МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ САМО ЖИВОТНИ, КОИТО СА АБСОЛЮТНО СИГУРНИ, ЧЕ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗНАКАЗАНИТ.Е. ЧАДЪРЪТ ИМ Е НА НАЙ-ВИСОКО НИВОАЛОУУ, ГОЦЕ,МИКОВ, ВЪЛЧЕВ, КАК СПИТЕ НОЩЕМ?НЕ СЪНУВАТЕ ЛИ НАРОДА С ЧУКОВЕТЕ И ПРЪТОВЕТЕ?ПРАВИЛНО НЕ ГО СЪНУВАТЕ.ЗАЩОТО ТОЙ САМ НЕ СЕ ВИЖДА ТАКА
94
0
 
0
 
! Отговори
Логоса преди 15 години
Смъртта на ВЛАСТТА е гарантира с употребата на СИЛА подобна на тази с която е гарантирана самата Смърт.
93
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
наглостта им идва от безнаказаност, не е първото им убийство, висок пост власт ги покрива и пречи на разследването, един влезе ли в пандела и ще кротнат
92
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Ще видите, че ще изкарат човека мръднал. Сега се сетих, че това е идеалния вариант за ченгетата. Навярно има врагове сред колегите и все ще се намери някой да каже, че е бил разстроен, че е бил депресиран, имал проблеми и тн...
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тук няма нужда от инфо, служби без контрол има гоце, друг възможен убиец е полицейската мафия, разпити, детектор, и ще лъснат
90
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Той намека е ясен ,, ти ще си следващия" - голямо чудо, не съм видял още някой да е забил кол на този свят - Целта е над всичко - ДА НЯМА ВЛАСТ /употреба на Насилие / МЕЖДУ ХОРАТА В ОБЩЕСТВОТО. Що се отнася до Смъртта ,аз приех съвсем Философски за себе си Верността на следното твърдение : Аз не обичам дотолкова Живота ,че да се страхувам от Смъртта. Нататък вече е по лесно."Приятел, на 4-ти км. в София има една специализирана болница, няма да е зле да я посетиш профилактично. Направи го сега, докато все още можеш ... доброволно.
89
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Той намека е ясен ,, ти ще си следващия" - голямо чудо, не съм видял още някой да е забил кол на този свят - Целта е над всичко - ДА НЯМА ВЛАСТ /употреба на Насилие / МЕЖДУ ХОРАТА В ОБЩЕСТВОТО. Що се отнася до Смъртта ,аз приех съвсем Философски за себе си Верността на следното твърдение : Аз не обичам дотолкова Живота ,че да се страхувам от Смъртта. Нататък вече е по лесно.
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samoubili sa go
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
очаква се всеки момент Румен Глъътъ да изложи тезата, че уважаемият професор се е самоубил по този нелеп начин само за да направи мръсно на нашите органи, насочвайки подозренията на хората в тяхна посока. От експертизите му се вижда, че им е имал зъб, все тях е изкарвал виновни и отивайки си, е решил за последно да ги натопи
86
0
 
2
 
! Отговори
Antropolog преди 15 години
Познавам /х/ отлично в професионален и частен план професор Стойчо Раданов и неговото семейство. Семейството действително живее в квартал "Иван Вазов".По никакъв начин за хората, които го познаваха като мен, НЕ Е ПРИЕМЛИВА версията /това е просто някакво тъпо хрумване/ за самоубийство чрез самообесване. Професорът беше здрав, бодър, с изключително уравновесена нервна система.Макар и на възраст, сутрин излизаше рано, когато има ангажименти, а вечер се прибираше късно. Кола почти никога не ползваше, движеше пеша и с обществения транспорт, освен ако не са го взели служебно.Повтарям - личността на професор Стойчо Раданов не може по никакъв разумен начин да бъде съчетана с такъв вид самоубийство.Беше и добър и услужлив като човек и гражданин.Почивай в мир, професоре...................