Още един труп в случая "Белнейски"

Проф. Стойчо Раданов, който обяви, че сестрите са убити при катастрофа, а не изнасилени, е открит обесен на катерушка в столицата
17 окт 2008 13:04,
144
Още един труп в случая "Белнейски"
Снимка: БГНЕС

Проф. Стойчо Раданов е намерен обесен тази сутрин на детска катерушка в столичния квартал "Иван Вазов". Според първоначалната информация става дума за самоубийство.

76-годишният професор беше ръководител на екипа от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски.

Според заключенията на неговата експертиза сестрите са били прегазени от автомобил, а не са били изнасилвани.

Това противоречи на твърденията на първата експертиза, според която момичетата са били изнасилени и убити.

Близо три години след ужасната смърт на сестрите, нито разследването, нито ДНК пробите, нито ексхумацията посочи убиеца им.

Работата продължава и по ДНК анализа.

Водят се преговори за пращане на материал в Австрия.

До момента експертите от Института по криминалистика са изолирали два мъжки ДНК профила в пробите на едно от момичетата.

Според запознати обаче не е изключено именно по линия на ДНК пробите скоро да се стигне до конкретно лице и мистерията най-накрая да бъде разбулена.

И днес, близо три години след ужасната смърт на двете момичета, все още няма заподозрени за престъплението.

На 31 януари 2006 г. случайно преминаващ овчар откри телата им – полуголи, със следи от насилие – в местността Грамадите, на 3 км от Брацигово.

Очаква се разследването по делото Белнейски да бъде продължено, обяви днес пред БНР окръжният прокурор Иван Даскалов.

Проф. Стойчо Раданов беше и съдебен експерт по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград. 

По време на едно от съдебните заседания по случая, Раданов каза, че подсъдимите полицаи е трябвало да задържат Чората, но вместо това те са превишили правата си и са го убили.

Защитата на полицаите веднага поиска отвод, защото според нея чрез това си изказване Раданов би могъл да попречи на работата на съда и да повлияе на тяхното решение, тъй като експертизата все още не е изслушана официално.

Съдът счете искането за неоснователно, тъй като определи изказването на Раданов като лично мнение, което няма правна стойност. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
SSSR преди 15 години
Informaciata e naj-skypata stoka, dami i gospoda.Samo zhivota na otdelnite hora se oceniava razlichno.Njakoi se misliat za beznakazani.I vposledstvie se chudiat, zashto i otkyde im se e stovarilo.Niama beznakazanost-energiata ne se gubi i ne se syzdava.Fizicheski zakon.
84
0
 
0
 
! Отговори
Шерлок Поаро преди 15 години
Ako ne vi e qsno, dragi gravdani, 4e tezi hora ne sa gotovi na vsi4ko, za da zapazqt vlastta si, zna4i ni6to ne sa vi nameknali :) A to e kym nqkoj "myl4i, 4e ti si sledva6tiq". Pri takyv publi4en akt drugo ne moga da izmislq
83
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Виж за парцела в гробищата си прав: Аз , като почнах съзнателно да се занимавам с тези дивотии през 1983 почнах точно с това : Мислено си поръчах гробно място и сега докато му дойде времето го садя с картофи като в онази книга с Габровските шеги. Не че има нещо общо с конгреса на НДСВ в Габрово но да си кажа.
82
0
 
0
 
! Отговори
SSSR преди 15 години
Informaciata e naj-skypata stoka, dami i gospoda.Samo zhivota na otdelnite hora se oceniava razlichno.Njakoi se misliat za beznakazani.I vposledstvie se chudiat, zashto i otkyde im se e stovarilo.Niama beznakazanost-energiata ne se gubi i ne se syzdava.Fizicheski zakon.
81
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Напълно правдоподобно обясняваш смъртта на професора. Може и още да се добави ,ако приемем че професора е имал 9/ДЕВЕТ/ живота за самоотнемане като в Компютърните игри.Пък ние Обикновените хора като имаме по 1/ Един/ живот явно сме назад в класацията/ направо последни/.
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
днес.бг е яко чалга медия
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е яко чалга медия
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
още едни жълти новини от днес.бг
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой по-надолу мисля,че го каза.. пък и не смятате ли,че хората се страхуват?!Не е толкова лесно да се излезе и да се каже 'Ей тоя е убиеца' ... после трябва да си поръчваш парцел в гробищата направо..
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
айде стига глупости, всички знаем че един професор по съдебна медицина, никога няма да се самоубие чрез обесване! Ама да искате оставки за всичко... Ония ден заради шофьорска немърливост изгоряха живи 4 души, пак ли трябва да искате оставки? Утре някой наркоман ще предруса и ще направи някоя простотия, пак ли ще искате остваки? Стига сте използвали всичко за политика! ТАКАВА В БЪЛГАРИЯ НЯМА!!!!
75
0
 
1
 
! Отговори
психопатолог преди 15 години
"Проф. Стойчо Раданов беше и съдебен експерт по делото за смъртта на Ангел Димитров Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград. "Държава, която не може да гарантира сигурността на съдебните си експерти не е никаква държава а сборише от свръхполитизирани мафиоти, самообявили се за парламент и правителство. Катерушки, толкова несъобразени по височина да бъдат напълно безопасни за играещите си на тях деца и на които спокойно да може да бъде самообесен успешно човек с мъжки ръст, из детските площадки няма. Питайте общинарите или дори генерал кмета, ако не вярвате! Ако този професор, експерт по насилствена смърт, искаше да се самоубие чрез обесване, той щеше най-напред да се назоба с отрова, да се качи на някой висок блок,да си върже въжето отвън на някой стълбищен балкон и оттам да увисне на него, а не да разчита на толкова ниско и толкова общодостъпно съоръжение. Някой го е бил качнал там, след като го е бил удушил с нещо като гарота. Трафикантите на жени, например.
74
0
 
0
 
! Отговори
a преди 15 години
profesorut beshe edinstveniiat kapacitet v bg.Vsi4ki drugi patolozi falshificirat postoianno dannite.Ne e vuzmozhno vuobshte da npravi takova samoubiistvo-pulen absurd.Tova si e delo na poru4kovi psihopati i v udobstvo na vlastta.Dannite mu po delata biaha potvurdeni ot vsi4ki 4uzhdestranni specialisti.
73
0
 
1
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Благодаря за третото значение на ОМБРЕ - Човек на Испански ,липсваше ми в пъзелчето от ТРИ части. Нали знаете : Тризъбеца - Нептун и.т.н.Базирайки се на Инфото от 57 може да смело да твърдим ,че всички Експерти от Съдебна медицина ЗНАЯТ кой е убил професора.За Белнейски това което е сигурно е че Шефът на Полицията в Пазарджик знае кой е убиеца , но му скръцнаха със зъби по телефона да си затваря устата ,че ще му изстине не само мястото но и тялото. Това е информация получена по Окултен път.
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ми те за тва дофторите не щат да му прават аутопсия, явно с просто око се вижда колко се е самоубил
71
0
 
0
 
! Отговори
bulgar4e преди 15 години
какво прави овчаря на 31 януари в местността грамадите на 3км от града
70
0
 
0
 
! Отговори
съвест преди 15 години
Явно някои хора имат съвест, за разлика от други (едва дали убийците изпитват угризения, по-скоро ги е страх да не отидат в затвора). Не одобрявам, че се е самоубил. Трябвало е да се разкае и да направи всичко възможно, за да се изобличат убийците.
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мислим дето и от валяк прегазен да го беха немерили горкия професор щеха да кажат: баси жестокото самоубийство
68
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
Да бе! Сега ще се установи сигурно че преди да се е самообесил, първо се е гръмнал три-четири пъти в тила със личния си пистолет, след като се е гръмнал се е намушкал два-три пъти в гърба, тогава си е взел въжето, качил се е на катерушката и там се е самообесил! Напълно правдоподобно ще бъде, особено ако се окаже че е бил индийски факир или йога!
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и кюлев беше голема работа, и илийката и луканката, сигурност за всеки и за никой
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 54 след като всички знаят кой е,защо не му напишат имената тук и находчиви журналисти ще започнат да душат и т,н и с психологическа атака може и да се предаде