Още един труп в случая "Белнейски"

Проф. Стойчо Раданов, който обяви, че сестрите са убити при катастрофа, а не изнасилени, е открит обесен на катерушка в столицата
17 окт 2008 13:04,
144
Още един труп в случая "Белнейски"
Снимка: БГНЕС

Проф. Стойчо Раданов е намерен обесен тази сутрин на детска катерушка в столичния квартал "Иван Вазов". Според първоначалната информация става дума за самоубийство.

76-годишният професор беше ръководител на екипа от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски.

Според заключенията на неговата експертиза сестрите са били прегазени от автомобил, а не са били изнасилвани.

Това противоречи на твърденията на първата експертиза, според която момичетата са били изнасилени и убити.

Близо три години след ужасната смърт на сестрите, нито разследването, нито ДНК пробите, нито ексхумацията посочи убиеца им.

Работата продължава и по ДНК анализа.

Водят се преговори за пращане на материал в Австрия.

До момента експертите от Института по криминалистика са изолирали два мъжки ДНК профила в пробите на едно от момичетата.

Според запознати обаче не е изключено именно по линия на ДНК пробите скоро да се стигне до конкретно лице и мистерията най-накрая да бъде разбулена.

И днес, близо три години след ужасната смърт на двете момичета, все още няма заподозрени за престъплението.

На 31 януари 2006 г. случайно преминаващ овчар откри телата им – полуголи, със следи от насилие – в местността Грамадите, на 3 км от Брацигово.

Очаква се разследването по делото Белнейски да бъде продължено, обяви днес пред БНР окръжният прокурор Иван Даскалов.

Проф. Стойчо Раданов беше и съдебен експерт по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград. 

По време на едно от съдебните заседания по случая, Раданов каза, че подсъдимите полицаи е трябвало да задържат Чората, но вместо това те са превишили правата си и са го убили.

Защитата на полицаите веднага поиска отвод, защото според нея чрез това си изказване Раданов би могъл да попречи на работата на съда и да повлияе на тяхното решение, тъй като експертизата все още не е изслушана официално.

Съдът счете искането за неоснователно, тъй като определи изказването на Раданов като лично мнение, което няма правна стойност. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Предлагам аутопсията да бъде направена от обективни професионалисти в чужбина
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za syjelenie mnogo maldi hora kat men otdavna napusnaha tazi teritoria Bulgaria. I decata ni jiveiat mnogo po-spokoino, i az sym mnogo po spokoen.
63
0
 
1
 
! Отговори
ple6o преди 15 години
Това че са го оставили на катерушката означава ,че е стигнал много далеч(високо)по случая с ДЕЦАТА(детската площадка),пратили са го да си играе при тях!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е как ще иска някой да направи аутопсията,чудно ми е как още не са подали колективана оставка зада покажат че се страхуват за живота си
61
0
 
1
 
! Отговори
някой си преди 15 години
това "самоубийство" си е чисто убийство.
60
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Права сте Не раждайте в България. Дано съм лош като пророк ,но според мен се задава една детска касапница ,,А La Мойсей и Египеткия фараон" Юдейте още го празнуват този ден т.н.,,ПАСХА".
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
az ne znam koi e ubieca. ZA6to nikoi ne iska da go kaje, a vsi4ki go znaiat???
58
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Е кой е де в крайна сметка?
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никой от съдебните експерти не е пожелал да направи аутопсията на проф. Стойчо Раданов, съобщи шефът на Съдебна медицина Станислав Христов.
56
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
чудно ми е ивършителя като яде как преглъщ и като си ляга как заспива и какво сънува,и ако чете в момента какво се пише в форума не му ли присяда,според мен ще изперкат рано или късно и сами ще се предадат и ще искат прошка за оспокоение на душата така е когато си смъртния одер,който го е видял знае
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Mnogo dobre go e kazal 12. Do koga ste se chovurka vse nesto. Kogato ima rezultat togava publikuvaite.
54
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Чух от роднини,които живеят до/във Пазарджик,че целия град знае кой е убиеца..А за останалите - лъжат ни непрекъснато.. И все пак невъзможно да се е самоубил .. при това на такова място !Пожелавам същото на тези,които са се погрижили за 'самоубийството му' А човека..да почива в мир!
53
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Ne si i pomisliam, che tova e samoubiistvo. Pitam se dali ministara na vatreshnite raboti pone vednag she poeme otgovornost...Sram me ot sebe si che se varnah da jibeia tuk, zashoto iskah decata mi da izrasnat tuk i da obichat rodinata si...Sram me ot tova che ako se nameri edin chesten chovek, vednaga go premahvat ot patia si. Pitam se she moje li da se nameri drug chesten chovek da zastane sreshu tezi mafioti...
52
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
НЕ МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ОТНОВО Е ВРЕМЕ ЗА ПРОТЕСТ?
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
CHETEH li ni Bruksel.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ясновидец не може да осигури доказателства, а тук е организирано убийство, с подготовка, логистика, естествено е, че знаят извършителите, неразкриване е нежалание и прикриване
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
e CHOVEK na ispanski.
48
0
 
0
 
! Отговори
edna преди 15 години
samoubil se e drug pat,prosto se e nabarkal tam,kadeto ne trqbva.taq na6ata darjava ve4e na ni6to ne q prili4a.vse o6te nqmam deca,no kato gledam nakade otivat ne6tata se zamislqm dali izob6to da rajdam v darjava,v koqto 3 godini ne mogat da otkriqt ubieca(ili ubiicite) na dve nevinni deca.mir na du6ite vi,momi4eta.dano vse pak istinata izleze naqve nqkoi den
47
0
 
0
 
! Отговори
SSSR преди 15 години
Не знам дали има нещо общо, но вчера гледах повторение на предаване на Слави Трифонов с участието на този професор.Каза доста неща-но не всичко-мисля беше от май месец.Може да е разбрал нещо-явно си го е бивало.Изглеждаше много жизнен за годините си2.Живея в Иван Вазов и знам къде има градинки с катерушки.Забравете някой да се обеси така-би отишъл в парка.3. Знам къде и как в съответните градинки ( и в квартала ) има разпределитери- бизнесмени- и всички го знаят - малък квартал е и се знаеме-полицаите също. 4.Абсурд е пенсионер на 76 да се разхожда в 6 , освен ако не си води внучето на градина(които в квартала затвориха). 5. Не знам човека да е живял тук- според мен е довлечен убит. 5. Баща ми със същите инициали беше ударен от наркоман и умря и всички знаеха кой го е направил-но имаше важен подкрепител. 6.Прокуратурата каза-делото срещу неизвестен извършител е прекратено поради липса на доказателства. 7. Не смея да си родя детето тук, съжалявам
46
0
 
1
 
! Отговори
Taka преди 15 години
Чрез тази показност на другите ще им държи страх. Що иначе ще го карат на детска площадка. С това доказват че не им дреме и за децата. Ами ако детето отиде до катерушката само, дали няма да психяса. *** и търпелив народ сме. Вече ми липсва времето когато, за едно изчезнало дете пред парламента се правеше окупация, а политиците ги беше страх да се покажат. Незнам тия от ЕС що си затварят и те очите за тиранията в страната ни.