Емин отнесе със себе си ключа към тайните на Доган

ДПС се клати, остава без чадъри и е разделено на три клона - около Доган, Касим Дал и Етем, твърди бивш заместник на Сокола
20 окт 2008 09:41,
66
Емин отнесе със себе си ключа към тайните на Доган
Ахмед Емин. Снимка: dps.bg

Бившият заместник на Доган в ДПС Гюнер Тахир обяви, че му е трудно да повярва във версията за самоубийство на дясната ръка на Сокола – Ахмед Емин.

"След като самият баща на Емин и чичо му не вярват на тази версия, как да повярваме ние, останалите български граждани", каза той.

Тахир заяви пред БНР, че добре познава Емин. Определи го като тих и сдържан, но човек, "който е поставял задачи на министри и депутати от ДПС и на тримесечие им е определял какви суми трябва да внасят в партийната каса".

"Това, което със сигурност мога да кажа, е, че причината не е политическа, а чисто икономическа. Аз не бях го виждал от години този човек (Ахмед Емин - бел. ред.), но преди около две седмици се засякохме до президентството и този човек имаше желание да се видим, да му се обадя, да седнем да поговорим.

Мисля, че е бил притеснен и е искал нещо да сподели, но за съжаление така и не можахме да се видим", заяви той.

Тахир определи Ахмед Емин като ключа към тайните на Ахмед Доган.

"Той е ключът, тъй като той беше кадровикът. Значи, всички документи за назначение на хора по централната изпълнителна власт, всички фирми, които трябваше да кандидатстват за някакви поръчки, всичко минаваше през Ахмед Емин", допълни той.

Отцепникът от ДПС и настоящ лидер на НДПС смята, че след отстраняването на Румен Петков от МВР и Иван Драшков от ДАНС топлата връзка между БСП и ДПС е разрушена, два от чадърите над движението вече липсват, а партията на Сокола се е разделила на три групи.

"Това са икономически групи. Значи, това не са групи поради това, че имат разлика в политиката, която трябва да води ДПС. Това са чисто икономически групировки и те са създадени около Доган, около Касим Дал, около Емел Етем", каза Тахир.

По думите му ДПС не е толкова стабилна партия, за каквато хората я смятат.

"Тя не е нито полувоенна организация, нито толкова дисциплинирана. В момента, в който се разклатят нещата около лидера, тази партия просто ще се срине, и то за седмици и за месеци", завърши Гюнер Тахир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vejdi rachidov kaza po bnr 4e vsaraite na dogan dori dachteria my ne vlizala s jsm a za orajie e nedopystimo. ....
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като му гледам лукавата физиономия ще кажа....намерил каквото си търсил...като се е съортачил с такива авери - пандизчии ,*** като доган и вуйчо му касим....тих и сдържан ама поставял задачи на министрите какви пари да дават на комплексарчето доганчо....е етем -метем му измела предсмъртното писмо ...*** ваштоа мама турски страхливци
43
0
 
0
 
! Отговори
Боко преди 15 години
"Турците са единни, защото голяма част от тях са неграмотни. Дори има бройки дето не знаят добре БЪЛГАРСКИ ЕЗИК."Не е заради това само. Не си ли към ДПС - не получаваш дърва за огрев, не си ли към ДПС бизнеса ти го сриват от проверки и глоби.Недай си боже да кандидатстваш като земеделски производител за финансиране - без ДПС забрави за пари.Точно в ДПС младите се оплакват че ги наричат ***, там в тая същата партия, а не в Атака.Дано смъртта на Емин бъде катализатора който да накара институциите да разкрият най-сетне че ДПС е едно раково образувание в нашия политически живот, и че не се ли справим с него, скоро ще превземе цялата държава и утре ще трябва да избираме за президент между Юнал Лютфи и Ахмед Доган.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що не вървиш в турция на майната си. Бил доган полиитик - ами да, иначе как щеше да окраде България. Да ви имам робската психика, българи!
41
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
На България бе изтребен и продължава да се унижава и изтребва, Вие ни занимавате с частни мафиотски случаи..Вижте качеството на образование в училища и университети!!!Нивото е ниско, не само поради професори рабфакофци, но и летвата е ниско сложена!!!Бълват се полу специалисти..отново в Университета се учи МЕДИЦИНА....изпитите се продават за жълти стотинки..Но при този жизнен стандарт и тези заплати с пъти по-ниски от заплатите на автомонтьори..гумаджии..строители..наште законотворковци все се втренчват в доходите на интелектуалците..и мачкат ли мачкат това съсловие съвсем съзнанетелно...Има безплатно здравеопазване..има безплатно образование..Искам и безплатни срещу осигурителни вноски автомонтьорски..строителни и т.н. услуги..Червените олигарси неразбраха ли че безплатен обяд няма!Системата реално трябва да се промени и всеки вид труд да се устойности!Да се въведе доплащане на скъпоструващите здравни услуги, да има диференциация..човечеца си има жилище за милиони , но идва и вика че е социално слаб че пенсията му е ниска..може ли реално да се приема че собственика на такова жилище е беден?отгоре на всичко и не си плаща парното..Но това е друга тема..за вальо топлото и как топлофикация надува цените и заплатите на една шепа шефове от борда на директорите..
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според мен трябва спешно да се прегледат от съдебен лекар Доган и Етем, и то на голо.Ако е имало борба, по телага им ще има някой белези, синини, счупвания или огнестрелна рана.Защо се крият?Ще се появят след 1-2 седмици, когато вече е късно за съдебните медици.
39
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Какво говорел1 Не е важно какво говори един политик1 Те всичките само хубави работи говорят. Важното е какъв е резултатът! А пък да сме постигнели, каквото той бил постигнал! Ами Галеви може и повече да са постигнали!
38
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 15 години
Баце, говоря ти че човек тр да се оповава на нещо.. ти ако искаш се оповавай на Доган и Първанов.. тъкмо ще гледаш настоящето, а не миналото!
37
0
 
0
 
! Отговори
НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ преди 15 години
С най-голямо желание очакваме най-сетне тази етническа противоконституционна партия ДПС да се срине и Доган да бъде изхвърлен от политиката.
36
0
 
0
 
! Отговори
MR PRESIDENT преди 15 години
Кадрувал, рекетирал, разпределял задачи, отчитал кинти и накрая - куршум в главата. Господ си знае работата. Сега 9 поколения след него деца и внуци ще страдат от нещастни случаи и лоши стечения на обстоятелствата, само защото тоя е грабил и крал.
35
0
 
0
 
! Отговори
ruseva преди 15 години
Каквато и щете да ме наречете ,няма да Ви се сърдя, Вие глеадте много "отгоре " на нещата. Аз съм българка, и съм широко скроен човек, и гледам на нещата по начин по който аз ги виждам, всеки си има мнение. Аз не ви карам да харесвате или нехаресвате някого. Но пак ви повтарям, постигнете колкото Догани тогава го критикувайте, без покритие няма смисъл, да го обиждате, вие не слушате какво говори, а само го плюете, жалко е, има какво да се научи...
34
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 15 години
teq sa omreli be bace.za kakvo govori6?
33
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Ти наистина ли мислиш така или само подклаждаш форума! Щото ако наистина миослиш така я вземи се прибирай в Карлуково докато е време! Доган бил Велик политик и да сме се учели от него! Абрахам Линкълн и Чърчил ряпа да ядат! А пък имаме и български политици и финансисти от които да се учим. Левски, Захари Стоянов, Стефан Стаммболов, Малинов, Буров, Стамболийски...Ай сиктир с това мазно *** Доган!
32
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 15 години
Явно си от некой си друг етнос, щом не правиш връзката между българите и миналото ни...
31
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 15 години
mnogo filosofi v taq darjava.jiveete s minaloto zatova si stoite na edno mesto.
30
0
 
0
 
! Отговори
ццц преди 15 години
сваляй си му шапка щом толкова му се възхищаваш.робската ти душичка тръпне от насладата която ще получиш от ритниците и юмруците които би ти нанесъл ако му беше жена както е пребил неговата жена пред публика след сватбата им.пеирверзници колкото искаш сигурно си мазохистка но не господарската страна а робската.ненормалниците са навсякъде
29
0
 
0
 
! Отговори
Виктор преди 15 години
Турците са единни, защото голяма част от тях са неграмотни. Дори има бройки дето не знаят добре БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.
28
0
 
0
 
! Отговори
ruseva преди 15 години
Престанете да обиждате Доган, когато постигнете колкото е постигнал той, тогава имайте смелост да го критикувате. Доган е невероятно далновиден и и умен човек, винаги съм се възхищавала на начина му на мислене като политик. За мен той и Първанов са били номер едно като политици които са се утвърдили в политиката с годините. Както и да го обиждате надали той е виновен за смъртта на г-н Емин. Задавали ли сте си някога въпроса "Защо мразим турците?" - отговора е :ТЕ ВИНАГИ СА ЕДИННИ , и си уважават политиците и лидерите защото вярват в тях. Доган само може да му сваляме шапка, и да се учим от него а неда го обиждаме, надали на някой ще му стиска да му го каже лично...
27
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
с тези показни убийства започва да ни разочарова. Има си радиоактивни смъртоносни болести, разни чайчета отварки. Каква е тази скука???
26
0
 
0
 
! Отговори
Института преди 15 години
И на мен ми хрумна, аз съм лекар - може да има огнестрелна рана или нещо счупено при двубоя с финансиста си. Къде е местоположението му в момента? Днес на работа ли е /в Парламента/? Според мен това е ключов въпрос!!!