Емин отнесе със себе си ключа към тайните на Доган

ДПС се клати, остава без чадъри и е разделено на три клона - около Доган, Касим Дал и Етем, твърди бивш заместник на Сокола
20 окт 2008 09:41,
66
Емин отнесе със себе си ключа към тайните на Доган
Ахмед Емин. Снимка: dps.bg

Бившият заместник на Доган в ДПС Гюнер Тахир обяви, че му е трудно да повярва във версията за самоубийство на дясната ръка на Сокола – Ахмед Емин.

"След като самият баща на Емин и чичо му не вярват на тази версия, как да повярваме ние, останалите български граждани", каза той.

Тахир заяви пред БНР, че добре познава Емин. Определи го като тих и сдържан, но човек, "който е поставял задачи на министри и депутати от ДПС и на тримесечие им е определял какви суми трябва да внасят в партийната каса".

"Това, което със сигурност мога да кажа, е, че причината не е политическа, а чисто икономическа. Аз не бях го виждал от години този човек (Ахмед Емин - бел. ред.), но преди около две седмици се засякохме до президентството и този човек имаше желание да се видим, да му се обадя, да седнем да поговорим.

Мисля, че е бил притеснен и е искал нещо да сподели, но за съжаление така и не можахме да се видим", заяви той.

Тахир определи Ахмед Емин като ключа към тайните на Ахмед Доган.

"Той е ключът, тъй като той беше кадровикът. Значи, всички документи за назначение на хора по централната изпълнителна власт, всички фирми, които трябваше да кандидатстват за някакви поръчки, всичко минаваше през Ахмед Емин", допълни той.

Отцепникът от ДПС и настоящ лидер на НДПС смята, че след отстраняването на Румен Петков от МВР и Иван Драшков от ДАНС топлата връзка между БСП и ДПС е разрушена, два от чадърите над движението вече липсват, а партията на Сокола се е разделила на три групи.

"Това са икономически групи. Значи, това не са групи поради това, че имат разлика в политиката, която трябва да води ДПС. Това са чисто икономически групировки и те са създадени около Доган, около Касим Дал, около Емел Етем", каза Тахир.

По думите му ДПС не е толкова стабилна партия, за каквато хората я смятат.

"Тя не е нито полувоенна организация, нито толкова дисциплинирана. В момента, в който се разклатят нещата около лидера, тази партия просто ще се срине, и то за седмици и за месеци", завърши Гюнер Тахир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А как е Емел със здравето?
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Let the Countdown start now!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
Ник преди 15 години
Абе някой знае ли къде е Доган? Щото ако наистина е самоубийство няма причина да се крие, нали? А тоя се покри като всички ония дето се правеха на свети води ненапити т.е. заприлича на така оплюваните от него мутри. Че с него и "красавицата" Емел Е..м! И децата на улицата знаят, че си е престъпник отвсякъде и не само заради създадената от него "партия". Никаква партия не е това, ами си е чисто подобие на ВИС, СИК и т.н. Само че последните биеха, осакатяваха и рекетираха нещастните хора по улиците, а тоя нерез рекетира цяла държава и така изпозва всички партии, както не е посмял да направи никой преди него. Та още като се изцепи за "обръчите от фирми" си беше готов за следствие и прокуратура, ама пустата жажда за власт на разни едва крепящи се партии и политици го направи недосегаем.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
BRAVO 3 !
21
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Защото Станишев разбива Доган. Как ще се развие по-нататък войната между двата мафиотски клана...в следващия епизод.
20
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
изгоря!Системата се съхрани и засега е предпазена от по тежки удари....
19
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 15 години
Да измрат всички *** около Доган дано. И той също
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe q si gledayte rabotata
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И ген.Кашев така се самоуби...
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mnogo qka nowina! Edin po-malko! Super! Roll a spliff!
15
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
със себе си!Следите оставят, но червената партокрация и кардиналите от Дс продължават да сеят смърт при всяка опастност някой да надникне в тайната централа или при опастност да излезе истината на яве!Прехода на България бе белязан с насилие и мнго смърт!този преход все още не е завършен, а тези от подставените лица, които се самозабравят и забравят откъде сее изсипала тази мамба небесна от пари, тези които забравят да си плащат налога рано или късно червеният юмрук ги поразява!тази личност не прави изключение от правилото...в мафиотските кланове няма нищо сигурно и няма вечен лидър..Рано или късно някой от лейтенантите му взима скалпа..но гнездото на стършелите се запазва и продължава да жили...
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
<"След като самият баща на Емин и чичо му не вярват на тази версия, как да повярваме ние, останалите български граждани", каза той.>Когато им изнася значи все пак са БЪЛГАРИ.... :)
13
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
Да не би да има връзка смърта на професора и този човек ?Все това си мисля, че има някаква връзка.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доган бил с насинено око и разбита уста та затова не ходил на погребението.
11
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Боса на клана ДПС определя кой ще живее и кой ще умре. Като във всяка нормална мафиотска структура. Какво умувате толкова??? Поредния мафиот отиде при гарантираната компания на Кюлев,Илиев,Доктора,Шиле,миле и пр..
10
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
според мен са го ''самоубили''...не се е самоубил той
9
0
 
0
 
! Отговори
ццц преди 15 години
може и да е успял да изпее нещо или да задели информация.нали е бил много интилигентен и като е знаел що за стока е доган едва ли е останал без да се подсигури с доказателства.а че е са го самоубили това е първата мисъл на всеки трезвомислещ човек.още повече че ако искаше да се самоубие можеше като другите мюсулманци да избере друго място където може да вземе повече жертви.това че си е отишъл сам навежда на мисълта че просто е бил в тежест на доган.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...много от рано преди изборите започнаха политическите убийства в България. А до изборите какво ли ще става незнам.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора слепи ли сте?Истината е само една и кой ще има смелоста да я каже!Че не се е самоубил,не е,въпросът е КОЙ ГО ЗАСТРЕЛЯ?Ако е Доган мястото му е в затвора,при престъпниците!И престанете вече с тези глупости че Доган е пазител на етническия мир!Кой *** се вързва вече на това,ние сме европейска държава и правата изаконите са еднакви за всички!Осъдете го тоя тарикат,той се подиграва на цялата държава,прави полицаите на ***!Практически той управлява държавата!Кой е той!Голям тарикат,ама и далавераджия има ли място в управлението на страната-сега е момента ДПС да излезе от управлението!
6
0
 
0
 
! Отговори
Френки Милър преди 15 години
Това определено е самоубийство. Защо обаче ще се самоубие сравнително млад, здрав мъж, баща на три деца, направил пари по линия на ДПС ? В съзнанието на този човек е бил налице огромен конфликт на интереси, без никаква възможност за приемлив по неговите представи изход. Трябвало е да избира дали да предаде себе си, или да предаде Доган. Избрал е смъртта, като по този начин предпазва семейството си.