Гьобеци пред парламента

Оркестър забавлява надошлите 500 души, от време на време "множеството" скандира "Писна ни!“
16 яну 2009 13:00,
322
Гьобеци пред парламента
Снимка: Булфото

Трети ден протестите пред парламента не секват.

Първия ден около 5000 огласиха пространството пред Народното събрание.

Вчера бройката намаля до 3000, за да се стигне до днес, когато едва 500 души скандират за оставката на правителството, подкрепени от оркестър за народна музика.

След като минаха през патриотичните песни, групата артисти типично по балкански го удариха на чалга песни и хорá.

Организаторите на протеста се заричат, че занапред ще митингуват от 15 часа, за да се насъбере множество.

И пак се забелязва засилено полицейско присъствие, но този път органите на реда изоставиха практиката си от вчера да проверяват и снимат документите за самоличност на протестиращите.

На паметника на "Цар Освободител" са поставени плакати "Писна ни!", "Стигат ви 20 години, дайте път на младите".

В средата на площада има огромно знаме на България, което протестиращите държат. Отново се раздават стикерите на ДСБ: "Серго, върви си вкъщи".

Една от майките, които са на протеста, се обърна към столичния кмет Бойко Борисов с призив: „Г-н Борисов, вижте каква кочина направихте“, а след това попита и президента: „Какво е усещането да убиеш животно - същото ли е както когато Масларова краде от пенсионерите“.

Протестиращите се обърнаха и към народните избраници, призовавайки ги да излязат навън, за да чуят техния поздрав: „Боклуци“.

По-рано днес стана ясно, че Столичната община е съгласувала уведомлението за продължаване на протестите и през следващите пет дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
XORA IZLESTE I SE BORETE AKO TRIABVA I VOINA DIGNETE NO NE SE OSTVIAITE DA NI MANIPOLIRAT ! DOLO PRAVITELSTVOTO ! NIAMAME DARGAVA EI PRODADOXA NI ZA GALTI STOTINKI !
320
0
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Ако дори един от тези студенти се изправи и даде поне една идея за решаване на проблемите на държавата и обществото, вярата ми в бъдещето на държавата ще се възвърне. Ама що да седнат да помислят креативно и в перспектива, като могат да се напият в общежитията и да въртят гюбеци до зори. Пък на другия ден да се разходят за изтрезняване до парламента под надслов "Да повикаме малко." Лесно е да разрушиш, трудно е да съградиш. А е тъжно, че никой не може да предложи достатъчно добра алтернатива на най-корумпираното правителство и управление като цяло от началото на прехода насам.
319
0
 
0
 
! Отговори
pantud преди 15 години
ABSOLUTNO SUM SUGLASEN SUS nm.318.. SOFIA SE NAPULNI SUS NARODNI BUDITELI...MNOGO STE EVTINI....EVTINI ANARHIST4ETA SUS NE IZJIVIQNO DETSTVO...SAMO KUR6UMA KAZVA ISTINATA I SAMO ISTINATA
318
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Като се има предвид нивото на университетите в България може да си представим що за стока са т.нар. "цвят на нацията". Това е една долна провинциална *** дошла в София с едничката цел да се изгуби в анонимността на големия град и по-специално в изпуснатото от контрол гето "Студентски град". Всички знаем как се влиза и как се завършват смешните ни университети - с безспирни запои и чалга върху масите. Очевидно протестират по същия начин - с гьобеци и средни пръсти.Та тази *** изведнъж предявява претенции. Моля ви, върнете се по родните си места и допринесете за развитието им, след като сте толкова "будни" и "перспективни". Хайде, следващия път не към парламента, а в обратна посока, към околовръстното и на село.Кръгом.Пречите ни и замърсявате града с паразитното си присъствие.Повечето на тези протести са пример за първични и не-мислещи същества, които не могат и бегло да опишат мотивите си да са там. И това, че си сеирджия не те прави човек с гражданска позиция. Ако счупиш 3 витрини и 2 полицейски глави не те приемат в клуба на гражданите с позиция.Който има поне малко мозък, скоро ще се усети, че е употребен. Той и останалата ***. Тези в парламента не са по-различни, жалко. Най-лесно е да обвиниш други за собствените си несполуки.....Нивото на хората в България е изключително ниско, тотална липса на ценности и морал. Само подобни сеири, като протестите тези дни обединяват овцете и то в името на една деструктивна цел - чупене на витрини, автомобили и прочее.
317
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
.."- ПОЖАЛЕТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... защото заради БЕЗДАРНОТО ВИ И СВРЪХКОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ, няма да дадем нито евро на България..."- Марк Грей!
316
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
НОВО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!НОВА КОНСТИТУЦИЯ!НОВА ПОЛИТИЧЕСКА И СЪДЕБНА СИСТЕМА!
315
0
 
0
 
! Отговори
CV преди 15 години
Учили сте достатъчно дълго Марсиско-Ленинска философия и познавате понятието - обективна истина...КАКВА И ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА ЗА ДНЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ:КОЯТО ВЕЧЕ 7 МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОСЪЗНАХА И СЕ БОРЯТ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ СИ ЧОВЕШКИ ПРАВА..."ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА"..."Член 25: Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване,при старост, както и при други понататъшни загуби на средствата за издръжка по независещи от него обстоятелства...Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа... " - "Жизненият минимум" е 180лв.(като за концлагерист...) Всеки, който получава доход под този минимум, е ОБРЕЧЕН НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" е 471лв. Всеки, който получава по-малко за труда си, е ОБРЕЧЕН НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" е 290лв. Дете, което не е осигурено с тази минимална издръжка, е ЛИШЕНО ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И Е ПРИНУДЕНО НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА....!!!Е И..., какво от това, ЗА ДА ПОПРАВИ ОБЩЕСТВЕНОТО ЗЛО..., ПАРЛАМЕНТАРНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МНОЗИНСТВО НАПРАВИ ЛИ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА;1. Минималната пенсия за труд - 471лв. и от там нагоре според личните коефициенти...?2. Минимална работна заплата от 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...?...Отговора е НЕ!!! С което ТО узакони АХМЕД ДОГАНОВАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА политика на ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ..., е още по-зле...ОТ ИМЕТО НА Е.С., г-н Марк Грей каза: ..."...Мога категорично да заявя, че в ЕК няма никакви планове да се публикува последващ доклад във връзка с европейските средства за България през ноември..., ЕК има намерение да изпрати нови мисии в България... След това ще подготвим междинно, осъвременяване (на докладите). Кога точно, не мога да кажа.... Може би през януари, може би в началото на февруари..., А след това през лятото ще подготвим следващите "големи" доклади. За тях също не мога да посоча дата ... Но зная много добре, че през 2009 година ще се случат различни събития...(избори и ново правителство...)Човека Ви го казва в прав текст......"- ПОЖАЛЕТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... защото заради БЕЗДАРНОТО ВИ И СВРЪХКОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ, няма да дадем нито евро на България...НО..., ПРОЧИТАЙКИ ГОРНОТО, ДОРИ ВИЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ОТГОВОРИТЕ НА ВЪПРОСА..., "В КОЯ ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОМУНИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ"...!!!
314
0
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
Mladoto pokolenie za nishto ne stava, staroto oshte po-malko.Zatova Goce ,Sergo i ostanalite agenti shte prodaljavat da si pravjat kakvoto iskat. A vie si pishete, che si njamate druga rabota.A na sledvashtite izbori, varvete za gabi...
313
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Смешен протест, без кауза и смислени искания. А след присламчването на политици става абсолютна пародия. Оказа, че младото поколение за нищо не става. Жалко!!!Ден и нощ непрестанно плакане по форуми, как държавата не правила нищо за тях. Но какво да направи, като над 90% от пишещите не са прочели повече от 10 книги. Коментари как другите са все виновни, как им пречат и т.н. Вина в себе си не виждат. Как може да не може да се намерят няколко свестни човека да напишат някакви искания. А то някаква шльокавица в която повече от половината трябва да са към Общината. Жалка картинка!!!
312
0
 
0
 
! Отговори
STEF преди 15 години
ДО КРАК НА МИТИНГИ,ДА СЪБОРИМ ТАЗИ ТРОЙНА ЗГАН-ДОГАН, серГЕЙ , ПЪРВАНОГЛУ
311
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***
310
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
правилно го каза...или сега или никога
309
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami ti kak iska6?ili sega,ili nikoga!ne iskame takiva upravnici!
308
0
 
0
 
! Отговори
Васил преди 15 години
Предлагам протеста да продължи като протест на народа(не на студентите,пчеларите и т.н) с едно единствено искане - ОСТАВКА!!!!! А ако организаторите на протеста бъдат там ,да се помолят да напуснат.Ако не го направят да ги накараме да го направят.Тогава и аз ще дойда пред НС
307
0
 
0
 
! Отговори
Васил Митрев преди 15 години
Още преди няколко дена пуснах в няколко теми мои размисли за протеста и предупредих хората ,че това е организирана манипулация. Поредната лъжа ,в която хората повярваха... Проблема в момента е кризата на съзнанието и ума.Политическата и икономическата криза са просто симптоми . Хората в България трябва да се научат да мислят сами ,а не да се надяват ,че някоя организация ,политическа партия или ЕС или който и да е било ще реши техните проблеми. Никой няма това за приоритет .Всички се борят за печалбата.
306
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
SRAM I POZOR ZA BULGARSKIQT NAROD!!!! SAMO PROTESTI I GLUPOSTI!!!
305
0
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
V nikoja bjala darjava ne upravljavat komunisti- zatova i nikoja ne e na tozi hal. Da, ama koj gi e izbral?Zatova, sledvashtia pqt na izbori i mislete!
304
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
МОЛЯ АДМИНИСТРАТОРА ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ ЗДРАВОМИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ, ТАКИВА ЛИЦА ДА НЕ БЪДАТ ДОПУСКАНИ ДО КОМЕНТАРИТЕ. 306 ВНИМАВАЙ, ЧЕ КОГАТО ПАДНЕШ ОТ ВИСОКО МНОГО БОЛИ.КОЙТО СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН НАЙ-ДОБРЕ СЕ СМЕЕ - СТАРА НАРОБНА ПОГОВОРКА
303
0
 
0
 
! Отговори
Една българска роза преди 15 години
Гъзъ си с рози накичи, че е *** да не личи пендилиииииииииииии протестиращи ***, бедняции, селянииии *** уууууууу, да го духат бедните
302
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
НЕКА ВСИЧКИ ТАКСИМЕТРОВИ ШОФЬОРИ С ТАКСИТАТА, ШОФЬОРИ НА ЛИНЕЙКИ ЗАЕДНО С ЛЕКАРИ, СЕСТРИ И САНИТАРИ ПОДКРЕПЯТ ПРОТЕСТА С КОЛИТЕ СИ. ТАНАЛИ СЕ БОРИМ И ЗА ВАШИТЕ ИСКАНИЯ.ТА НАЛИ И ВИЕ СТЕ ОТ НАРОДА.ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ КОИТО ИМАТ СЪВЕСТ ДА ДОЙДАТ И ДА НИ ПОДКРЕПЯТ НА 17 И 18.01 ОТ 14 ЧАСА

Спонсорирани публикации