20 години даваме власт. Протестираме и какво? Нищо!

Съюзът на избирателите настоява за избори, свикване на Велико народно събрание и нова конституция
21 яну 2009 11:22,
69
20 години даваме власт. Протестираме и какво? Нищо!
Снимка: Булфото

Протести на учители, протести на лекари, протести на шофьори, протести на майки, протести на зърнопроизводители, протести на еколози, протести на пенсионери, протести на млекопроизводители, протести на студенти, протести, протести, протести…!

Протестираме и какво? Нищо! Пак глухота и безхаберия, че и терор дори, за да има ред и законност.

Това пишат в декларация до Dnes.bg от Съюза на избирателите в България, които зоват българите да излязат навън и ясно да заявят какво искат.

Омръзна ни, защото 20 години давахме власт: за да бъде “Времето наше”; за да има “Сполука за България”; за да дойде “Новото време”; за да сме в НАТО и ЕС…

Давахме власт на Филип, на Жан и на Иван; на Симеон, на Сергей и на Доган!

Давахме власт, за да има демокрация, за да има справедливост, свобода и благоденствие!

Давахме, пък не контролирахме, пише още в писмото си председателят на Съюза на избирателите Марин Станев, който допълва, че е дошло време българинът да иска не просто промяна, а нов по-добър живот.

Искаме не просто държава, а държава на гражданите с открито и общественоконтролирано управление, с ясно формулирана и ресурсно обезпечена дългосрочна национална стратегия за развитие;

искаме свободно и пряко избираемо, подлежащо на отзоваване гражданско представителство  в законодателната институция на българското общество;

искаме свобода и конституционни гаранции за активно функциониращо самоорганизиращо се гражданско общество;

искаме избори не за поредното Обикновено народно събрание, а за Велико народно събрание, нова конституция, завършват писмото си от Съюза на избирателите в България.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
thebrainless преди 15 години
Свиква се велико народно събрание, превежда се и се адаптира немската конституция и с това приключваме проблемите!
47
0
 
2
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Като гледам колко е креативна гражданската позиция в тези коментари, направо ми се плаче. 90% от присъстващите мислят, че като заколят 240 мастити прасета, ще спасят България... Много повече труд е необходим, за да тръгнат нещата напред. На първо място е нужно осъзнаване на правилния път, на правилната избирателна система, на правилните методи за контрол на преките избиратели над техните народни представители. Когато тези неща се изяснят, започва по-трудното - Борбата със сегашната система. Системата, която 20 години служи за лични облаги на олигарсите в страната и техните политически лакеи. И чак тогава идва ред на това, да бъдат избрани достойни и и интелигентни хора. Хора с визия и идеи за развитие. Тогава корупцията ще намалее в поносими граници (както е в развитите "демократични" страни).P.S. Мом(и)ченцето с гумичката, да не ми бара поста :) Щото вече почвам да го възприемам като негативно лично отношение...
46
0
 
2
 
! Отговори
н.а. преди 15 години
39,ще ти отговоря просто,до като мързеливите Българи умуват как по-културно и по-толерантно да преговаря/А те самите са необразовани /с управляващите,те ще им се смеят глупашки от прозорците и ще падне поредното смучене,тъпчене и .н.е/100/до когато си признаеш ,че гробът е по-голям от теб...
45
0
 
2
 
! Отговори
Стоян Георгиев преди 15 години
Само,че нещо напоследък започнахте внимателно да слухтите какво искат хората,и да го използвате,за да спечелите доверието им!Какво ви пречи,щом искате едно и също,да се обедините с гражданската лига на Гамизов,и да излезете с едно възвание?Иначе най-смисленото нещо в момента е да се борим за Велико народно събрание(само,че-забележете:В НЕГО НЕ ТРЯБВА ДА ВЛИЗАТ ДОСЕГАШНИТЕ ***!!),което да промени всичко-от избирателната система,през наказателно-процесуалния кодекс,до смяна на партийната система-със забрана за участие в избори на бивши тоталитарни партий И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ(КАТО БСП),и етнически партий-като ДПС!!
44
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Долу правителството и най-вече "Тройната коалиция"!!!
43
0
 
2
 
! Отговори
Един луд преди 15 години
Не се притеснявайте ,,до края на тази година няма да сме в Европейският съюз ,, България явно е била и ще бъде неразделна част от Русия ,,,,,,,,хм бях забравил Станишев от къде е родом.
42
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
От: ивановаКРИЯТ НАХОДИЩЕ НА ГАЗ КРАЙ ЧЕРВЕН БРЯГНЯМАМ ДУМИ СЛЕД КАТО ПРОЧЕТОХ ТОВА!!!!!Докато страната ни тръпне под ударите на газовата война между Русия и Украйна, стана ясно, че правителството на тройната коалиция е мълчало за богато газово находище на територията на България. В село Девенци, край Червен бряг, са открити значителни залежи на природен газ, при това още през август 2008 г. Сондажите започват още през 2007 г., когато тогавашният вътрешен министър Румен Петков реже лентата на обекта, разработван от американската фирма "Дайрект Петролиум". Според експерти навременната експлоатация на това находище е могла да спаси България от газовата криза, но бездействието на правителството е направило това невъзможно. Целта на управляващите сега е да дадат на концесия находището, но на свои фирми които да направят сондажите и прилежащата инфраструктура. Изпълнители на поръчката ще бъдат турските компании "Аладин Идъл Ист" и "Гюней Илдазъ", които по всяка вероятност ще печелят от най-богатото газово находище на територията на страната. Двете турски фирми бяха подизпълнители на първите сондажи при установяване на находището.
41
0
 
2
 
! Отговори
SD преди 15 години
На принципа "В България за прав се счита, този който крещи най-силно" пак ще изберем слепци да водят народа. По принцип одобрявам да се смени системата. В момента гласуваме за анонимни смешеници, които даже не могат да си напишат името без грешка. За мен много по-правилна е напълно мажоритарна система.
40
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
хубаво ама малко теоретичногласувайте като за начало, не е като копане. изберете си ако трябва на-малко лошата партия (все пак сме партийна демокрация ако не сте забравили, като останалите в ЕС) и после сърбайте попарата, естествено по всяко време изразяйвайте гражданската си позиция според виждането си
39
0
 
2
 
! Отговори
mitko преди 15 години
ЧЕТА,ЧЕТА,ГЛЕДАМ И СЛУШАМ С НЕДОУМЕНИЕ.....!! ЧУДЯ СЕ,ТОЗИ НАРОД ТОЛКОВА ЛИ Е СЛЯП И ГЛУХ,ДА НЕ ВИЖДА КАКВО СЕ СЛУЧВА ПО СВЕТА И ОКОЛО НАС?! КАКВО КАТО СМЕ ПРОТЕСТИРАЛИ И ДАВАЛИ ВЛАСТ,ДРЪН-ДРЪН!!!! ТОВА НЕ СЕ ПРАВИ ОТ НЯКОЛКОСТОТИН ДУШИ "НАЦИОНАЛЕН" МИТИНГ И НЕ ОТ 35-40-45 ПРОЦЕНТА МИЖАВО ГЛАСУВАЩИ!!! Я КАКВО СТАВА В ГЪРЦИЯ - ЦЯЛ ДЕКЕМВРИ СТРАНАТА ВРЕШЕ И КИПЕШЕ,ОТ ВЧЕРА КАКВО - ОТНОВО ГРАНИЦИТЕ ЗАТВОРЕНИ ПОРАДИ МАСОВИ СТАЧКИ,ЗА НАЙ-МАЛКОТО НЕЩО!! НЕ СЕ ЛИ СЛУЧВА СЪЩОТО ЕЖЕСЕДМИЧНО В ЦЕЛИЯ РАЗВИТ СВЯТ-ФРАНЦИЯ,ИТАЛИЯ,ГЕРМАНИЯ,САЩ? - НАИСТИНА ЛИ СМЕ ТОЛКОВА СЛЕПИ И ГЛУХИ,С ГЛАВИ ЗАВРЕНИ ДЪЛБОКО В ПЯСЪКА?!?!?! ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ВИДЯХ В ДАНИЯ КАК 75% ОТ НАРОДА ОТИДЕ НА ИЗБОРИ И СЛЕД ТРИ СЕДМИЦИ СПРЕТНА НА НОВОИЗБРАНИТЕ ТАКАВА ОБЩОНАЦИОНАЛНА СТАЧКА,ЧЕ ЦЯЛАТА СТРАНА БЛОКИРА И ПРЕСТАНА ДА ФУНКЦИОНИРА ЦЕЛИ ДВЕ СЕДМИЦИ....ДА НЕ ГОВОРИМ,ЧЕ СТАЧКИТЕ И ЯРОСТНИТЕ,МАСОВИ ПРОТЕСТИ СА САМО ВИДИМАТА ЧАСТ НА АЙСБЕРГА,ОСТАНАЛОТО Е НОН-СТОП ГРАЖДАНСКА АКТИВНОСТ НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ,А НЕ - "ДЪРЖАВАТА","ПОЛИТИЦИТЕ".ТОЗИ И ОНЗИ - ВСЕ КРИВИ И ДЛЪЖНИ,А НИЕ - ВЕЧНО МРЪНКАЩА И НАВЕДЕНА РАЯ!! АМА СТАВА МНОГО СЛОЖНА И ДЪЛГА ТЕМАТА.....
38
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Протестите няма да спрат!
37
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
искате ама няма,а само с искане не става.
36
0
 
2
 
! Отговори
avo преди 15 години
Затова ли тоя народ работи като луд 50 год. , за да могат шепа к....... , които даже не са и българи да заграбят всичко и да си купуват яхти за милиони . Протестирам за да отидат в затвора , а не да стане суматоха и пак да им се размине.
35
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
БРАВО #13 ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ
34
0
 
2
 
! Отговори
bulgarin v USA преди 15 години
BRAVO # 13!!!! KAK DA UBEDIM BULGARINA DA GLASUVA??????PROBLEMA E MNOGO TRUDEN!!!! EUROPA PRIZNAVA REZULTAT OT IZBORI!!!! DALI MOZEM DA GO RAZBEREM,PRIEMEM,RE6IM I DA OTIDEM NE "za gubi" A DA GLASUVAME,NEZAVISIMO ZA KOGO....!!!!
33
0
 
2
 
! Отговори
dino преди 15 години
BALGARIA-PREZAIDENTSKA REPUBLIKA S PRIAKO OTCHITANE NA PREZIDENTA PRED PARLAMENTA.PARLAMENT OT 120 DEPUTATA ,IZBRANI MAJORITARNO.PREMIER MINISTER ,NAZNACHEN OT PREZIDENTA.NIKAKVI PARTII.NUJDAEM SE OT PROMENI V KONSTITUZIIATA I TO VEDNAGA.
32
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Браво, подкрепям напъно Съюза на избирателите в България!
31
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ДЪРЖАВАТА СЕ ИЗЧЕРПА,КАКВО ПРОТЕСТИРАТЕ?НЯМА СМИСЪЛ.КОРУПЦИЯТА Е ТОЛКОВА МАСОВО ЯВЛЕНИЕ,ЧЕ НИКОЙ НЯМА ПРЪСТТА ДА СИ МРЪДНЕ ДА Я ПОТУШИ.НЕ МОЖЕ НЯКОЙ ДА ГЛАСУВА ЗАТВОР ПРОТИВ СЕБЕ СИ.СПАСЯВАЙТЕ СИ КОЖИТЕ ПО ЕДИНИЧНО В ЧУЖБИНА,ПО-УМНИТЕ ВЕЧЕ ГО СТОРИХА.КАКТО СА КАЗАЛИ,ВСИЧКИ ЗА ЕДИН,ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ.
30
0
 
2
 
! Отговори
В.Б преди 15 години
Българино за нищо не ставаш ,ако е за някоя глупост тук щяха да се изпишат 4.5 страници...Ние заслужено си носим кръста ,ако е в друга държава до сега нещата да се бяха оправили.
29
0
 
2
 
! Отговори
avo преди 15 години
Ако не бъдат наказани виновниците за това състояние на дър/та от 90та до сега , то няма смисъл от протести . С това правосъдие ние сме обречени. А дали някой от тях не организира тия протести ?