20 години даваме власт. Протестираме и какво? Нищо!

Съюзът на избирателите настоява за избори, свикване на Велико народно събрание и нова конституция
21 яну 2009 11:22,
69
20 години даваме власт. Протестираме и какво? Нищо!
Снимка: Булфото

Протести на учители, протести на лекари, протести на шофьори, протести на майки, протести на зърнопроизводители, протести на еколози, протести на пенсионери, протести на млекопроизводители, протести на студенти, протести, протести, протести…!

Протестираме и какво? Нищо! Пак глухота и безхаберия, че и терор дори, за да има ред и законност.

Това пишат в декларация до Dnes.bg от Съюза на избирателите в България, които зоват българите да излязат навън и ясно да заявят какво искат.

Омръзна ни, защото 20 години давахме власт: за да бъде “Времето наше”; за да има “Сполука за България”; за да дойде “Новото време”; за да сме в НАТО и ЕС…

Давахме власт на Филип, на Жан и на Иван; на Симеон, на Сергей и на Доган!

Давахме власт, за да има демокрация, за да има справедливост, свобода и благоденствие!

Давахме, пък не контролирахме, пише още в писмото си председателят на Съюза на избирателите Марин Станев, който допълва, че е дошло време българинът да иска не просто промяна, а нов по-добър живот.

Искаме не просто държава, а държава на гражданите с открито и общественоконтролирано управление, с ясно формулирана и ресурсно обезпечена дългосрочна национална стратегия за развитие;

искаме свободно и пряко избираемо, подлежащо на отзоваване гражданско представителство  в законодателната институция на българското общество;

искаме свобода и конституционни гаранции за активно функциониращо самоорганизиращо се гражданско общество;

искаме избори не за поредното Обикновено народно събрание, а за Велико народно събрание, нова конституция, завършват писмото си от Съюза на избирателите в България.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Много точно написано, трябва всички българи да прочетат статията.
27
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
4 milqrda otkradnati ot komunistite za zakopuvaneto na glasove
26
0
 
2
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Докато не виждам за кого гласувам. Докато той не излезе в публичен дебат с конкурентите си и не отговори на въпросите на хората за вижданията и идеите си. Докато някой си връзкар е под номер 1, 3 и 5 в различни избирателни райони. Аз няма повече да гласувам! Трябва да се въведе британската избирателна система, където народни представители се избират от множество малки райони. Така знаеш за кого точно гласуваш, с какво е по-добър от конкурента си и че евентуално този човек е задължен да поддържа обратна връзка с избирателите си.
25
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
potkrepqm napisanotO!!!za 20 godini nishto ne se slu4i, sega neznam dali shte dojiveem da vidim promqnata.
24
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 15 години
От коментара ти излиза, че всички румънци работят в "Дачия"...Що не добави, че стачкуват работниците в "Дачия" ?????То по тая твойта логика излиза, че като стачкуват работниците от Кремиковци, стачкува България....
23
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Що говориш глупости, като можеш да гласуваш навсякъде на територията на страната. Че и в чужбина също
22
0
 
2
 
! Отговори
ot "talpata&quo преди 15 години
Подкрепям напълно.
21
0
 
2
 
! Отговори
1234 преди 15 години
време е някой да изхвърли ***
20
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Много красиво звучи декларацийката, мноооооого....Съюзът на избирателите...."държава на гражданите с открито и общественоконтролирано управление, с ясно формулирана и ресурсно обезпечена дългосрочна национална стратегия за развитие" - хайде сега, многознайковци, ми дайте пример за такава страна, щото мисля, че не съществува никъде
19
0
 
2
 
! Отговори
КНК преди 15 години
За да се види кои са и кого представляват.От написаното в статията се вижда ,че нямат склонност да открояват полезното от вредното и опасното.На глед добри и красиви приказки,които чуваме 65 години. След като се афишират ,значи имат и представа за начина,по който ще бъдат достигнати тези цели.Според мен трябва да се добави и цел :НИКОГА ВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ДОПУСКА /ПО ЗАКОНОВ ПЪТ/ УМИШЛЕНИ ИЗМАМИ И ЗАБЛУДИ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ И ТОВА ДА БЪДЕ ПРЕСЛЕДВАНО ОТ ЗАКОН.ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ОБЕЩАНИЯ ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ И СПРАВЕДЛИВОСТ НА ЕДНА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО /МАКАР И ПО-МНОГОБРОЙНА/ ЗА СМЕТКА И ОГРАБВАНЕ НА ДРУГА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО.Трябва да се знае,че благоденствие и справедливост НЕ СЕ ПОСТИГА С КРАЖБА И НАСИЛИЕ НА КАКВАТО И ДА Е ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО.Ние имаме ярък пример за обещаваното ,но така и недостигнатото,благоденствие като се ограбваха и убиваха по-имащите и по-знаещите през 1944-1996г.
18
0
 
2
 
! Отговори
Б... преди 15 години
ЛЕВСКИ до Филип Тотю в ОДЕСА С ФАКТ ИМАМ ДА ДОКАЖА.ЧЕ РУСКИ АГЕНТИ СЪМ ИМАЛ НА РАБОТА БЕЗ ДА ЗНАМ.В 69-ТО ЛЕТО ПРЕПОРЪЧАНИЯ ЕДИН ОТ ОДЕСКИТЕ БЪЛГАРИ ЗА ДОБЪР ПОМОЩНИК НА БЪЛГАРИТЕ.пък не излезе така. улових му няколко шарлатанлъци и хайде откъдето е дошъл.18.04.1871 Г
17
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Абослютно съм съгласен. С такива искания веднага бих излязъл на улицата.
16
0
 
2
 
! Отговори
Kuki преди 15 години
Когато хората видят нещо, което си заслужава, те ще започнат да влагат усилия и да се стараят. Днес живеем в мрачна абсурдна безнадеждност, която ни смачква.
15
0
 
2
 
! Отговори
нино преди 15 години
Уважавам и Подкрепям.
14
0
 
2
 
! Отговори
Станислав Малчeв преди 15 години
Подкрeпям напълно!
13
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Единственото, което правим 20 години е да храним илюзии! А истината е съвсем прозаична: поне 5.5 млн са имащите право на глас!!!!!!! ако избирателната активност се вдигне поне до 75%, а не както е в момента - 32-34%, то в парламента няма да влязат нито ДПС, нито разни измислени партийки и движения, а БСП ще е в дълбока, безнадеждна опозиция! Но БЪЛГАРИНЪТ КАЗВА ТАКА: НЕ ВИЖДАМ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ, ЗНАЧИ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ! И КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ ПРИ ТАЗИ ПРОПОРЦИОНАЛНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА: В ПАРЛАМЕНТА ВЛИЗАТ ДПС И БСП, КОИТО ИМАТ ТВЪРД, ПОСТОЯНЕН ЕЛЕКТОРАТ! А ПОСЛЕ МАСОВО ЗАПОЧВАМЕ ДА СЕ ЖАЛВАМЕ: ТЕ НИ БИЯТ, ТЕ НИ ВКАРВАТ В КРИЗИ, ТЕ НИ КРАДАТ!!! АМИ ТАКА ЩЕ Е, ДОКАТО БЪЛГАРИНЪТ НЕ РАЗБЕРЕ ЕЛЕМЕНТАРНА ИСТИНА: ЕДИНИСВЕНОТО МУ ГАРАНТИРАНО ОТ КОНСТИТУЦИЯТА ПРАВО, КОЕТО МУ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРОМЕНИ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА ПРЯКО Е ДА ГЛАСУВА! ДОРИ И ПРИ ТАЗИ ИЗКРИВЕНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА!!!!! ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ЖАЛВАЙТЕ, АМИ НА ИЗБОРИТЕ СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОТДЕЛЕТЕ 1 ЧАС ОТ ЖИВОТА СИ И ПУСНЕТЕ ГЛАСА СИ!!!!!!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
klarita /14/ преди 15 години
Aбсолютно точно! Всъщност, това са идеите, под които оттук нататък би трябвало всички да се обединим! Моля, дайте някакви координати за връзка.
11
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
spored men ima nujda ot disciplinirani hora, ne prostaci i zlobni indiwidi, kakwito sa powecheto bulgarishte se oprawim samo ako wseki zapochne da se trudi sywestno i da raboti za rodinata, wsichko zawisi ot nas, a ne ot politiciteaz s chista sywest moga da kaja, che se trudia, poluchih dobro obrazowanie i sega si jiweia super dobre, kakto i powecheto mi priatelibulgaria e rai, no horata sa mrynkalnici!
10
0
 
2
 
! Отговори
заКОНи заОВЦИ преди 15 години
И как хората, дето не могат да пресекат една улица, без да нарушат Закона, ще създадат гражданско общество? Защо искат нови закони, като не спазват дори елементарните и най-лесните за ненарушаване? С какви очи искат да контролират спазването на законите, след като всекидневно стават свидетели на нарушаването на всякакви закони и не правят нищо? Застанете на едно крсътовище няколко минути и наблюдавайте пешеходците, които рискуват собствения си живот. А колко по трудно е да не вземеш няколко милиона и да осигуриш и внуците, отколкото да изчакаш 3 секунди да светне зеленото...
9
0
 
2
 
! Отговори
klarita /14/ преди 15 години
Aбсолютно точно! Всъщност, това са идеите, под които оттук нататък би трябвало всички да се обединим! Моля, дайте някакви координати за връзка.