Пак! Охрана на max пази властта

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента
21 яну 2009 14:58, Екип на Dnes.bg
139
Пак! Охрана на max пази властта
Снимка: Dnes.bg

Врява пред парламента

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента за днешния протест. Това съобщиха репортерите на Dnes.bg от мястото на събитието.

От импровизраната трибуна край хотел "Радисън" организаторите призоваха демонстантите да обърнат гръб на парламента.

Сред ораторите е и Димитър Туджаров- Шкумбата, който призова хората ако видят провокатори, да клекнат, за да може полицаите да разберат кой е мирен гражданин и кой иска да създава безредици.

Малко след 15:40 часа прозвуча и химнът на България, а младите хора поискаха оставката на вътрешния министър Михаил Миков.

Към 16 часа прозвуча и „Вятърът на промяната“ на Scorpions – повод за ораторите да поздравят демонстрантите с „промяната, която е започнала на 14-ти януари“.

На протеста са и свидетелите на смъртта на 60-годишния арестант в 4-то РПУ Методи Маринов.

Отново полицейското присъствие е засилено – край НС в момента има около 10 автобуса със служители на реда, които стояха на топло в превозните средства минути преди обявения начален час на протеста.

От прозорците на автобусите отдалеч се виждаха шлемовете и каските им.

Отново в тълпата се забелязват ултраси със сини шапки, които крещят „Убийци“.

Виждат се и плакати с надписи: „На 14 януари се роди българската демокрация“, „Стигат ви 20 години, дайте път на младите“, „Събуди се, българино, стига мафия“.

По-предприемчиви търговци също решиха да се възползват от деня на протеста – те обикалят тълпата и предлагат свирки, флагове или „топли гевреци“.

Репортерите на Dnes.bg съобщават, че сградите на Министерския съвет и президентството също са заградени с метални заграждения и са охранявани от специални части и жандармерия.

Врява пред парламента

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато един народ не е доволен е нормално да има протести.Също е нормално протестите да бъдат мирни.От власт се слиза и власт се взима на избори.Това е принцип във всички демократични страни.Съвсем нормално е полицията да пази властта.
137
1
 
0
 
! Отговори
Виктор преди 15 години
времената са такива , че ми е през ******** за вас ! знаете ли колко ме интересува кой протестира и кой не .. кой как живее .. кой колко краде... не ме интересува... значи неможеш да седиш от вън и да кажеш онези там в парламента, дето не гласуват и не протестират са големи *** ! неможете да ме накарате да протестирам .. или да гласувам за това като не сам там .. също неможете да ме съдите че съм продажник , с промит мозък или подкупен .. всеки строго индивидуално отговаря за себе си ! на 20 години съм сутент съм в Холандия .. всеки да са спасявааааа ! мисля че за изразих точно .. и мисля че има много повече подкрепящи ме хора .. видяхме колко са недоволните максимум 5000 човека !
136
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Колко е лошо да си полицайНастинка когато случайно полицай излезе на улицата при неподходящи метеорологични условия;Трипер когато си прибира възнаграждението за охрана на в натура;Сифилис при същите условия;Г астрит когато си похапва прекомерно на аванта в заведенията, които посещава;Наднормено тегло неясен произход на заплахата, но специалистите го свързват със прекомерно похапване и заседнал начин на живот.Същите специалисти твърдят, че всеки полицай надбягал спрял валяк и можещ да си завърже сам обувките се счита за добре подготвен физически;Гръбначни изкривявания когато се навеждат при обслужване на лица от престъпния и политически контингент;Тендовагенит когато често задават въпроса и какво правим сега и последва съответната размяна на финансови благодарности;Влошено зрение- това хронично заболяване се проявяв винаги, когато видят спрял джип на средата на улицата;Нашата доблестна полиция може да си хване и криминално проявен, ако той е бил застрелян преди не по-малко от 4 часа;Проучванията продължават, като последно време се набляга на резултатите от тупаниците на деца, пенсионери и други попаднали в полезрението им престъпници, ролята на псуването на същите тези престъпници, като методи за освобождаване от стреса и пушенето и пиенето на вода в градинки и паркчета, като форма на професионално сближаване.
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВасилДа ви припомня: през 2001 в Париж в квартирата му е намерен убит с *** предмет и 93 удара с остър предмет студента Мартин Борилски. Мартин е бил зверски клан, било е голяма борба в която той явно се е съпротивлявал с повече от един човека. Намерен е с вързани с пуловер ръце в огромна локва кръв. На място са намерени и окървавени дънки които не са на Мартин понеже са малък размер. Съседката е била чула шум във вечерта на убийството и като е погледнала през шпионката по-късно е видяла двама младежи - висок и нисък, които са изтичали по стълбите надолу. Същата вечер контрольори във влака Париж-Монпелие са глобили за возене без билет двама българи - Георги Желязков и Стоян Стоичков-Барона. Последния е бил напуснал България с фалшив паспорт. В дните след убийството двамата са направили телефонни разговори към роднини в България и Франция от мобилния телефон на жертвата като са сменили само картата. Френското разследване е насочено към двамата и месеци след това те са привикани на разпит във Варна където са се прибрали междувреммено. От Георги Желязков и Стоян Стоичков е взета ДНК проба която съвпада с ДНК пробите на остатъци от кожа намерени под ноктите на убития Мартин Борилски. След години протакане най-накрая започва дело но в България. Варненския съд си прави отвод защото бащата на Георги Желязков е Борислав Желязков - бивш началник на следствието във Варна, а сега адвокат. Делото започва в Шуменския съд и там след години протакане убийците са оневинени. Прави се апел в Търново и там убийците са за втори път оневинени. Именно на това последно дело е присъствал посланника. Това е накратко. Сами преценете виновни ли са двамата обвиняеми ? Правосъдно ли е българското правосъдие ? Свършила ли е някаква работа министърката Миглена Тачева след като са и направили забележка от Европа? Направил ли е нещо предния министър Петканов след като лично Никола Саркози му е казал че Франция следи делото ? Правова държава ли е България ? Прав ли е да протестира френския посланник ? И последно : ако ги съдеха тези двамата в Франция , щяха ли да ги осъдят ? Мартин беше в края на учението си в Париж където в най-елитните университети беше завършил с отличие право. Беше вече адвокат и се готвеше да специализира международно право в САЩ. Беше умен, открит, много сериозен и перспективен човек. Лека му пръст. Васил-приятел на убития Мартин
134
0
 
0
 
! Отговори
Един от помнещите преди 15 години
Предложи си чугунените отливки,пардон,мисловни оливки на руснака,когото ни напрапиха за премиер.Или на р. овч.Не само,че си като тях,но и винаги забравяш да ги споменеш подобаващо,когато се омажат за пореден път.
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СЛЕД ПОКАЗНИЯ ПОБОЙ ОТ СТРАНА НА ЕНИЧАРСКАТА ПОЛИЦИЯ НАД СОБСТВЕНИЯ Й БЕЗЗАЩИТЕН НАРОД, ВЕЧЕ ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДА ПРОТЕСТИРА ОТ И БЕЗ ТОВА СТРАХЛИВИЯ, ТАКА НАРЕЧЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД
132
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
Ot sobstvenite si izbirateli li?
131
0
 
0
 
! Отговори
mente преди 15 години
te sigorno kykite sa bili poe4e ot protestira6tite,a depotat4etata sa se skrili v okopa sme6no mi e.v gurciq za edno dete koeto ybiha vidqhte kakvo stana, dignaha se vednaga tova e za yvajenie,puk ni tup4im na edno mqsto i se misli 4e nqma smisal ot tva protes4e nem gre6ite,pokazva 4e vse o6te nqkoi e byden! ne nqkoi s hotel4eta ili koi kral koi ne i si ia kinti i ot laptop4eto mi pi6e v foryma be nedeite be to smisal nqma xa ne ima smisal ot takiva ne6ta.za tva 6e zaminaamm da ba4kam v germaniq na 23 sum tyka realizaciq nikva,kvo da sedi6 v toz zandan? ba4kame za nekvi 400-500lv to za cql mesec kvi sa tez pari stigat za celi 4-5 dni.pojelavam yspeh na protestira6tite! lek den na vsi4ki.
130
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
И аз като всички вас виждам, че сме затънали до гуша и сме отчаяни! Съгласен съм с мнението на повечето от вас, че тези управляващи трябва да се махат, но алтернативата я няма! Опозицията, такава каквато е сега не става! Цуг-цванг, както се казва в шахмата. Е добре, какво да правим тогава? Аз съм на 57 години и на базата на моя опитсъм стигнал до едно заключение, което искам да споделя! НЯМА НИЩО ПО-ДОБРО ОТ ИСТИНАТА! Запомнете това от мен, дано да ви помогне в живота! Не мога да разбера, защо всеки от нас не осъзнае своята отговорност пред нашата държава и не се съобрази със законите, такива каквито са! Добре приятелю! Първо, ти не желаеш да те управлява никой от горепосочените политически субекти, тези които виждаме сега, като управляващи и опозиция, парламентарно представена или извън парламента. Много добре! Второ, ти знаеш, че изборният закон е такъв, че отчита вота на избирателите, като процент от ПОДАДЕНИТЕ гласове, не от действителните! Трето, виждаш, че окопалите се в момента политици и администратори, най гьонсуратски не се трогват от никакви протести и със всички средства, най -вече незаконни провокират и провалят протестите, когато са по-мощни и многолюдни или дебелашки не им обръщат внимание или дори се гаврят с тях, когато са по тихи и слаби!Е добре защо тогава не направиш единственото логично и възможно в тази ситуация! *** и гласувай за родината си ИСТНСКИ, така както го мислиш! Гласувай с недействителен вот! Покажи, че не желаеш никой от предлаганите! Тогава, ако така направят всички, които наистина мислим така-около 70%, по закон изборите не се признават, се назначава се служебно правителство и се асвиква Велико Народно събрание, за което се назначават нови избори. Не е ли това в крайна сметка точно, каквото искаме в момента! Разберете приятели, друг път няма! Това е предвиденият от закона път, който ние сме приелуи да спазваме с предишните си гласувания! Останалото е поединично спасяване в чужбина, но това вече е разпад на държавата! Нека го оставим за краен изход, нали сме патриоти! Или се лъжа! Все още корабът не потъва! Мишките оше не са се разбягали! Все още стоят в парламента и правителството!
129
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
Ранните новини от днес... Момчета застанали в началото на мястото на протеста и искали по 2 лева от всеки преминаващ - нещо трябвало да се плаща музиката и пр. А бе, вие нормални ли сте или просто сте наивници. Я отидете при Бойко тъпанарина и му обяснете каква е работата и веднага ще ви снесе милиони сама и само да се разбеснеете и да нахлуете в парламента. За по-сигурно може да отидете и при Костов, той макар и да се ослушва в началото ще ви яхне в подходящия момент. Така че и той може да ви плати подобаващо. Какви 2 лева бе момчета, я работете на едро. Като ще е революция платена да е. Писах смс на дъщеря си да не ходи на протестите защото бъдещето е в ученето, амбицията и добротата, а не в разни псевдоеколози, псевдостуденти, псевдофермери, псевдо..., пък и 2 лева да си ги спести. Това е най-смешния протест на прехода, ама хак му е на Бойко да си види реалния рейтинг, Костов да му стане ясно, че никой не го иска. Волен вече разбра и тръгна по села и паланки да буни пияниците в кръчмите - щото те от Атака са такава пасмина.
128
0
 
0
 
! Отговори
adds преди 15 години
za ni6to ne stavate,vsi4ki ste prodajnici...
127
0
 
0
 
! Отговори
nu4a преди 15 години
Току що установих ,4е не мога да пратя пост в днес.бг.Имам забрана по ИП адрес.Единственото което днес написах там е .че цензурират.И то в рамките на минути.Може и да имат някакви мотиви да цензурират някого поради някакви изказвания.Кое му е за цензура,че написах какво правят.Защо го изтриха изащо вече нямам достъп.Както виждате всичко написано от мен си го подписвам с името и телефона.Някои да има още заблуден в каква държава живее.
126
0
 
0
 
! Отговори
fsd преди 15 години
NEZNAM KAKVO OZNACHAVA DUMATA PROVOKATOR ZA GLUPAVIQ BULGARIN.SIGURNO I NAVREMETO LEVSKI I BOTEV SA BILI PROVOKATORI PO TAQ LOGIKA.MOJE BI VSICHKI NACIONALNI GEROI SA PROVOKATORI TAKA SHTE IZLEZE.MIREN PROTEST NE MOJE DA SUSHTESTVUVA PRI TOVA POLOJENIE.SRESHTU GADOVETE TRQBVA VOINA Tova ne bqha protesti na protestirashti a protesti na koito bqha otishli prosto za shouto tova e.Sramuvam s eot tova che sum Bulgarin zashtoto vsichki sa veche i za nishto ne stava taq durjava s tiq hora.
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Човек е хубаво да живее в реалността.1944год.отдавна мина край на революциите.
124
0
 
0
 
! Отговори
klarita преди 15 години
Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба, в своя пурпурен гняв - величав!
123
0
 
0
 
! Отговори
klarita преди 15 години
Нощта ражда из тъмна утроба вековната злоба на роба, в своя пурпурен гняв - величав!
122
0
 
0
 
! Отговори
klarita преди 15 години
Аз пък си правех илюзии, че огромна част от българите са гневни и готови да искат сметка за двайсетте години тъпкано достойнство, съсипан живот на поне две поколения, отнети надежди и бъдеще, грабеж и разврат... Очаквах огнен вихър от човешка ярост да се извие около това сборище на корупцията и да погълне тази *** за назидание на следващите, които посмеят да опитат!Само аз ли съм гневната?! Хора, елате на себе си! Ако сега не изкрещите с пълно гърло това, което ви накара да излезете на площада на 14 януари, никога нищо няма да се случи. Ще им дадете поредното доказателство, че сте опитомени, че ноктите ви са изрязани, а крилата - скършени!
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
edno e qsno na protesta lipsvat myje,v gyrciq pqt ili protestirat?VIDQHTE LI KVI SME PE,DALI?
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
komunistite razdavat pari vav varna i drugi gradove za da ne se izliza pred parlamenta
119
0
 
0
 
! Отговори
нико преди 15 години
Я виж от истината боли.Господа протестиращи нали се борите за истината,или вземате за пример депутатите.

Спонсорирани публикации