Пак! Охрана на max пази властта

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента
21 яну 2009 14:58, Екип на Dnes.bg
139
Пак! Охрана на max пази властта
Снимка: Dnes.bg

Врява пред парламента

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента за днешния протест. Това съобщиха репортерите на Dnes.bg от мястото на събитието.

От импровизраната трибуна край хотел "Радисън" организаторите призоваха демонстантите да обърнат гръб на парламента.

Сред ораторите е и Димитър Туджаров- Шкумбата, който призова хората ако видят провокатори, да клекнат, за да може полицаите да разберат кой е мирен гражданин и кой иска да създава безредици.

Малко след 15:40 часа прозвуча и химнът на България, а младите хора поискаха оставката на вътрешния министър Михаил Миков.

Към 16 часа прозвуча и „Вятърът на промяната“ на Scorpions – повод за ораторите да поздравят демонстрантите с „промяната, която е започнала на 14-ти януари“.

На протеста са и свидетелите на смъртта на 60-годишния арестант в 4-то РПУ Методи Маринов.

Отново полицейското присъствие е засилено – край НС в момента има около 10 автобуса със служители на реда, които стояха на топло в превозните средства минути преди обявения начален час на протеста.

От прозорците на автобусите отдалеч се виждаха шлемовете и каските им.

Отново в тълпата се забелязват ултраси със сини шапки, които крещят „Убийци“.

Виждат се и плакати с надписи: „На 14 януари се роди българската демокрация“, „Стигат ви 20 години, дайте път на младите“, „Събуди се, българино, стига мафия“.

По-предприемчиви търговци също решиха да се възползват от деня на протеста – те обикалят тълпата и предлагат свирки, флагове или „топли гевреци“.

Репортерите на Dnes.bg съобщават, че сградите на Министерския съвет и президентството също са заградени с метални заграждения и са охранявани от специални части и жандармерия.

Врява пред парламента

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Za Ceca ne znam, no glavnite organizatori ot studentite peeha Azis kogato az trygnah.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Драгими млади смешници, протестиращите говорят истината че имаме едно правителство от престъпници. Сигурен съм че хората които се присмиват на честните хора на площада са платени клакьори.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Spored izto4nicite v momenta protestira6tite peqt "Pile" na Ceca.
95
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
Мили момчета и момичета. Доста смешно започна да става. И по-лошото е, че става и доста тъжно. Ясно е, че тръгнахте с чисти пориви, ясно е, че се опитаха да ви употребят. Ясно е, че в стремежа си да сте повече допуснахте (и призовавахте) разни гаменчета да ви опозорят. Ясно е, че когато гаменчетата наскачаха да бият полицаите си траехте с надеждата ахааааааааааа да стане патаклама, да се нахлуе пак в парламента, да се трепят там взаимно и изобщо да става каквото ще. Защо сами не озаптихте гамените. Защо не застанахте до полицаите и да кажете - ей хулигани безпросветни, ние сме студенти, бъдещето на нацията, може и да не сме доволни, но не сме вандали... Защо??? Защото отзад ви подтикваха пратениците на Бойко тъпанарина, на Иван Костов и пр. Атакистите на Волен и те бяха там, но май излязоха по-умни - то колко ли ум във фашисти?! И така, момчета и момичета - СМЕШНО СТАНА, ЧЕ И ТЪЖНО. В момента у нас няма безработица, има търсене да се работи какво ли не. И заплащането не е чак толкова зле. Компютърен спец, каквито сте повечето взема по над 1000 лева, та аз с моите научни степени и звания съм на половината. Моля ви, бъдете умни. Не се връзвайте на Бойко тъпанарина, на Иван Костов шмекера (сега гъделичка СДС и другите да ги подлъже), волен фашиста. С тях ли сте. Ако ли не, както някои от вас заявяват, то тогава към какво се стремите - да свалите властта и вие (както се изрази един от вас - ний ши дойдим на власт) ще организирате партия (няма друг начин), ще се изпокарате за места, че нямате и пари и изобщо как си я представяте - не разбирам. освен да палите коли и пр. нищо не схващам - това си е АНАРХИЗЪМ
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дайте да ги съберем и да направим партия
93
0
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 15 години
Някой да е виждал Костов?97-*** когато протестирахте пак пред парламента,какъв беше резултата? Докарахте Костов на власт,Надка си купи гаража на УБО/а тя беше от добрите министри които Командирът не смени/,вицето Бакърджиев се пребори само за три дена с мавзолея,Бате Петьо успя да промени избора на стария съдебен съвет и назначи Филчев за Главен прокурор,Софиянски продаде Софиѝска вода,Чистотата,Халите и т.н. Имаше и велики министри:Божков,Краус,Жотев и още много знаѝни и незнаѝни. Какъв бе краѝният резултат - ЦарЪТ пристигна на бял кон! Вече не гледам сапунки,а още по-малко да играя в масовките.
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Протестиращи не бойте се Бат Бойко пак ще ви даде дата за протест.Само да не ни писне на нас работещите та да вземем да изритаме дебелият му от кметството.Писна ми някой да се вдига рейтинга си за сметка на нас.Този булевард затварят онзи затварят. На протеста не бяхте даже и 500 човека , а на почивка в Гърция лятото бяха 700хилади /по данни на Гърция/те ще дойдат ли да протестират ?
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Protestira6tite nezabavno da si podadyt ostavka ! Sys srybski pesni nqma da se mahnat ot vlast bratushkite i doganovcite.
90
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Дори и най-големите серийни убиици бледнеят пред нашите политици, обричащи толкова много хора на мизерия, глад и агония! Трябва да се съдят за престъпления срещу човечеството, не само заради народа си, а и заради щетите върху ЕС! *** и ***!
89
0
 
0
 
! Отговори
PROTESTANT преди 15 години
Bahti mizerniq protest ! ZA6TO TRQBVA6E DA NI IZGONITE VSI4KI KOITO BQHME DOSHLI DA SVALIME EDNO PRAVITELSTVO S TYPITE, PROSTA6KITE VI PESNI ?!? Prodajnici MRYSNI ! ! ! PO-ZLE STE OT 4ERVENATA SGAN VYTRE V KO4INATA !
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da vi go an4u,kam na protesta,pred men da ubiqt 4ovek nqma da si mradna prysta pove4e,balacite tam pesni4ki peqt
87
0
 
0
 
! Отговори
Fars преди 15 години
ИСКАМ ОСТАВКАТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ?!?! До кога ще гледаме и слушаме тъпите им искания, сменящи се всеки час?!?! След като са малцинство и не могат да се доберат до властта, ще слушат мнозинството!?! Така е в белите държави!! Да взимат и да се товарят на файтона на Костов и да фащат гората. Нали ви е ясно, всичкото ДС /сДС, ДСб, сСД, ДСм, ДСю, ДСъ и т.н./ няма да влезнат в нов парламент.
86
0
 
0
 
! Отговори
BRONX преди 15 години
man, what y'all bitchin' about anyway huh? come on nigga, show me som luv ! ! gimme some red army *** !
85
0
 
0
 
! Отговори
Pensioner ot Pleven преди 15 години
Samo Vladimir Putin i TVYRD komunisti4eski tryd moje da spasi Bylgariq ! Da jivee Rusiq ! Da jivee CSKA !
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Милиони са левскарите, шепа са чорбарите. Ах колко жалко е да си чорбар! Смърт на чорбата - враг на земята, унищожила футбола у нас !
83
0
 
0
 
! Отговори
4orbar protestant преди 15 години
Imam malka pi6ka.
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6te qde6 ***
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Za tova ne otidoh tozi pyt, sy6tata mazna prostotiq be6e minalata sedmica kogato bqh. Pylna tragediq.
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Your mom is a niggerq dear american friend.*** his *** and maybe u'll get some more of this proamerican propaganda and start feeling better.
79
0
 
0
 
! Отговори
4orbar преди 15 години
ay ay ay TEQUILA !! ! la la laaa ! AYYY !! MUCHACHOS!