Пак! Охрана на max пази властта

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента
21 яну 2009 14:58, Екип на Dnes.bg
139
Пак! Охрана на max пази властта
Снимка: Dnes.bg

Врява пред парламента

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента за днешния протест. Това съобщиха репортерите на Dnes.bg от мястото на събитието.

От импровизраната трибуна край хотел "Радисън" организаторите призоваха демонстантите да обърнат гръб на парламента.

Сред ораторите е и Димитър Туджаров- Шкумбата, който призова хората ако видят провокатори, да клекнат, за да може полицаите да разберат кой е мирен гражданин и кой иска да създава безредици.

Малко след 15:40 часа прозвуча и химнът на България, а младите хора поискаха оставката на вътрешния министър Михаил Миков.

Към 16 часа прозвуча и „Вятърът на промяната“ на Scorpions – повод за ораторите да поздравят демонстрантите с „промяната, която е започнала на 14-ти януари“.

На протеста са и свидетелите на смъртта на 60-годишния арестант в 4-то РПУ Методи Маринов.

Отново полицейското присъствие е засилено – край НС в момента има около 10 автобуса със служители на реда, които стояха на топло в превозните средства минути преди обявения начален час на протеста.

От прозорците на автобусите отдалеч се виждаха шлемовете и каските им.

Отново в тълпата се забелязват ултраси със сини шапки, които крещят „Убийци“.

Виждат се и плакати с надписи: „На 14 януари се роди българската демокрация“, „Стигат ви 20 години, дайте път на младите“, „Събуди се, българино, стига мафия“.

По-предприемчиви търговци също решиха да се възползват от деня на протеста – те обикалят тълпата и предлагат свирки, флагове или „топли гевреци“.

Репортерите на Dnes.bg съобщават, че сградите на Министерския съвет и президентството също са заградени с метални заграждения и са охранявани от специални части и жандармерия.

Врява пред парламента

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Вили преди 15 години
Поздравления за протестиращите. Не обръщайте внимание на това, което пишат и говорят предателите на България.
117
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
studentite sa za boi! tezi negramotni i neobrazovani ambiciozni spolocheta , koi lujat che neshto uchat v toia studentski grad....i zashto si sburkaha adresa na protesta , trqbvashe na moskovska da se iztapanchat s karamfilite....potresena sum che e imalo chalga , demokraciata ne e chalga a nie protestirashtite i sega i 97 i 91 protestirame nai-veche sreshtu chalgata i mutrenshtinata!
116
0
 
0
 
! Отговори
дим преди 15 години
Гледам сега по бТВ един от ръководителите на протеста който говори че бели 2-3 хиляди.Е как да ви вярва човек на протестиращите като лъжите повече и от политиците?? Значи не се различавате от тях !!!!!!!!!
115
0
 
0
 
! Отговори
TheWhisper преди 15 години
Гади ми се от такива форумни плъхове като маса от хората по-долу. Гади ми се от хора, които само оплюват и съсипват всичко и се мислят за много по-умни от другите. Гади ми се от хора, които чакат някаква промяна да дойде наготово докато стоят в топлите си домове и се кефят, че заплатата им им стига сда си плащат кредитите за апартамента и за Дачията Логан... Като не правите нищо поне не се опитвайте да пречите, нещастници такива!
114
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
опозицията ще драпа с взломове и барикади да вземе пак властта, щото надушва финансиране и време за кражби. АЗ ЛИЧНО НЕ СМЯТАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПОМАГАМ НА ИВАН КОСТОВ ДА СЕ ДОМОГНЕ ПАК ЧРЕЗ МАНИПУЛИРАНЕ НА НАРОДА И СЪЗДАВАНЕ НА БОЕВЕ ДО ВЛАСТТА. ДА СЕ БИЕ САМ, АКО МУ СТИСКА! НАЛИ ХОРАТА СМЕ ЗА НЕГО ОВЦЕ!
113
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 15 години
Бравооооооо момчета само така.Другия път повече
112
0
 
0
 
! Отговори
elvis преди 15 години
Предпочитам да си стоя на топло и да си правя кинти, кинти.А ти си стой на улицата- там ти е мястото!
111
0
 
0
 
! Отговори
aa преди 15 години
Тия двамата малолетни *** от къде намират компютри да се правят на форумни герои. Елате на площада и кажете тия неща на тълпата. мъже ли сте? май не!
110
0
 
0
 
! Отговори
pipilota преди 15 години
elvis, правописът ти е пародия..... и смях
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ти букне джигереца (чирвата)!Да та устрела шъкне!Да ти изпръснат очите!Да ти побелеат очите!Да ти свирне кръв от носа! Да та засадат с краката нагоре!Да погледаш цвекетата откъде кореньете!Да та покарат циганье през черното море!Да та не познаат жив!Да та намерат под бело платно!Да Умреш дано!Кога на мене ми носат, на тебе да ти косат!
108
0
 
0
 
! Отговори
elvis преди 15 години
Протестът беше организиран от студенти, млекопроизводители, майки от форума, пчелари, кардиолози... и за капак улттраси от агитките... Смешна картинка.Някой младежи видяха звездния си миг да блеснат, ...но уви не е 97 година. Пълна пародия!
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KATO DOIDE RED DA GI PALIM PI6ETE I AZ 6TE DOIDA TOGAVA,SEGA NQMAM VREME ZA BANKETI
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хилави прояви на ограничен брой поради младостта и глупостта си наивници. И да е имало някои по-радикално настроени разбраха, че ще отнесат и двете палки и си кротуват.Констатациите - гражданското общество е убито, народа що годе се препитава и е ако не доволен,то обезверен и най-вече разделен.Мафията е взела властта напълно и завинаги.
105
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
"гаменчетата"бяха платени от службите за да провалят протеста и опорочат студентските искания!да мнозина се опитаха да яхнат протеста като мутрата Б.Б. но не успяха!вие сте от поредните червени манипулатури1доволен ли сте че получавате 500лв заплата с научните си титли?
104
0
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 15 години
Протестът свърши- айди са са прибирайти на село!
103
0
 
0
 
! Отговори
gkmjjhkl преди 15 години
a be stiga s tozi cirk neka da asesyberem za 15 min da gi zapalim barabar s parlamenta stiga sas cirka reshenieto e unishtijenie
102
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
Ега ти протеста ега ти песните. Е, не може да вкарате в капана на тъпотията си десетки хиляди, та какво да говорим за милиони. Няма логика студентите (повечето безпарични и е логично) да бъдат заедно с фермерите дембели (повечето притежават хиляди декари ниви, че и джипове и почивките им са в Гърция) или пък с проблемните майки (повечето от студентите са на възраст за любов, емоция и пр.) - но за майките нищо лошо. И така, деца, не сте ли в сесия или си знаете. Смешните ви искания бяха мигом изпълнени и то тъкво от управляващите, а не от тъпата опозиция, която навремето създаде всички безочия с реституциите, заменките и пр. Студентския град - проблемите са създадени от Ст. Софиянски и са продължени от Бойко тъпанарина, но защо не обесите Софиянски или не тръгнете срещу кметството. Защо? Защото нямате мисъл, нямате логика, нямате смелост. И май както изглежда сте и продажни. Продажни, защото странно, но все по-малко ставате, а упорито Бойко ви дава дни за протест, а вие се мъкнете при явното безразличие на останалите ви свестни колеги. Що не се вдигнете и да вземете да върнете парите на Бойко и да му креснете - Не щеме ний богатство не щеме ний пари, а искаме свобода, човешки правдини... и тогаз бойко шъ въ оглави и начело на този ще изметете всички които му пречат (на вас по-малко) - турците в Турция, *** ***, комунистите в Русия (ей тази логика от плакатите не мога да я разбера - та русия сега е така капиталистическа страна, но вие се водите по акъла на ***), а бе изобщо - всички трябва да бъдат изметени, че вие да вземете кормилото на властта. Като ви гледам има няма 500 - 1000 души, тъкмо за Министерски съвет ставате, а надолу - там който се вреди в навалицата. Учени глави сте вие, учени. Няма съмнение. Нъпънете се още малко и утре може и 511 души да станете. И така ще я карате - колкото за посещение на един баскетболен мач.
101
0
 
0
 
! Отговори
Участник в протеста преди 15 години
"сградите на Министерския съвет и президентството също са заградени с метални заграждения и са охранявани от специални части и жандармерия."Червените *** си умреха от страх.Тоя път ше ви отвееме завинаги,*** руско-ближещи!
100
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Елучайно зърнах станиГей1Похвали се че за 4г е постигнал инфлация 20%данъците за жилища и смет скочили с 50%, та да станат непосилни за старите софиянци и да започнат да си продават жилищата на червените велможи от селата..обещава и режим на тока..стегнация на заплатите свобода за мутрите..иначе неговата изгора получава мизерните 500 000Евро като хонорари..днес само 30 червени милионера кандидатстват за зелена карта в САЩ чрез закупуване на жилища по 1 милион!Но мисли че ще преизпълни и тази точка та поне да станат 100тина!обмисля се как да бъдат подпомогнати българските червени олигарси чрез ученически и студентски бригадив план е програмата за извеждане на България от ЕСвизови режими и изходни визи за плебса се обсъждат с михов и представители на едрия червен бизнес във връзка с липсата на евтина работна ръка и масовата емиграция на млади кадри......работещо правителство с конструктивни и амбициозни проекти!
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
всички разбраха колко независими са независимите студенски дружества