ДАНС погна радикалния ислямизъм, плъзнал из Рибново

Арестуваха кмета и учител, проповядвал и заставял деца да ходат забрадени на училище
16 мар 2009 09:14,
170
ДАНС погна радикалния ислямизъм, плъзнал из Рибново
Забрадени ученички в Рибново. Снимка: БГНЕС

Антимафиоти от ДАНС са арестували кмета на община Рибново Ахмед Башев и учителя по радикален ислямизъм в селото Мурат Бошнак.

Срещу двамата има образувана прокурорска преписка за изповядване на религия и подбуждане на национална вражда и религиозна омраза.

Името на кмета Ахмед Башев беше изнесено от Комисията по досиетата при публикуването на сътрудниците на службите, кандидати за кметове и общински съветници.

Башев е роден на 22 януари 1964 г. и е вербуван от ст. лейтенант Владимир Трендафилов на 26 май 1988г. (в разгара на възродителния процес - бел. ред.) за секретен агент с псевдоним Манол.

Съществуват документи за донесения с неговия подпис.

В началото на март Dnes.bg ви съобщи за потресаващи случки в благоевградски селища, където живеят българомохамедани.

Рибново, Община Гърмен

Директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско.

Настоява учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.

Директорът подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия, който задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет (ЗИП) – ислям.

Бошнак настоява децата да се обръщат към него, вместо с господин, с ага.

Родителите, които не приемат ислямските порядки на Мурат, ги наричат гяури и по време на службите в местната джамия ги проклинат.

Сатовча, област Благоеврад

Директорката на местното училище Айша Ушева редовно ходи на обучение по радикален ислям в незаконно фундаменталистко училище в село Сърница, Велинградско.

Ушева в момента е в отпуск по майчинство и за да държи под контрол "описаните порядки", е назначила съпруга си на длъжност и.д. директор на училището – Исмет Ушев, който е учител по религия.

И в двете селища живеят само българомохамедани, говорещи единствено български език.

Двата скандални случая, подкрепени от видеоматериал и снимки, бяха оповестени от Димитър Абаджиев и лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, които се зарекоха да сигнализират ДАНС за порядките в тези региони.

По този начин в България се взривяват европейските ценности и се проправя път за фундаментализма в Европа, категорични са и двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Приятели,Какво от това, че няколко момчета от ЧАСТНАТА ПОЛИЦИЯ НА ПРЕМИЕРА НА АХМЕД ДОГАНОВ - ДАНС, са поканили на "кафе" няколко по-запалени мюсулмани-аканджии... Вярно е, че с ИКОНОМИЧЕСКИ ТЕРОР И С ОТКРОВЕННО НАСИЛИЕ насаждат ислям, но така се прави с всички ни и по цялата страна..., от 30 години... Гара Буново не е "изолиран терорестичен акт", а част от добре организирана и пребогато финансирана система... ПРЕЯТЕЛИ ОТ Е.С. - ПОМООООЩ....ЗАЩОТО..., С ТАКИВА АРЕСТИ ИСКАТ ДА СКРИЯТ РЕЗУЛТАТА ОТ ПРЕСТЪПНОТО СИ УПРАВЛЕНИЕ...:1. Спрените заради огромна корупция Евромилиарди, в условията на жестока финансова криза!2. Това, че излъгаха Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприеха адекватни антикризисни мерки и умерен протекционизъм, за да осигурят политически финансово, енергийно, суровинно и социално, Нацията и Националния капитал, а по този начин и Европейската икономика...3. След престъпно бездействие с власт и огромни злоупотреби, Вие от Е.С. спряхте търговете за магистрала Тракия и нови 220 милиона за земеделието, с което общо спрените пари само за земеделието станаха станаха няколко милиарда, в условията на СВЕТОВНА ПРОДОВОЛСТВЕНА КРИЗА...!!!4. Умишленото, въпреки предупреждението от Газпром, за газовата криза..., АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕХА ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ... С което поставих икономиката в ПРОЦЕС НА ЗАМИРАНЕ И УМНОЖИХА РАЗОРЯВАЩИЯ ЕФЕКТ НА АМЕРИКАНСКАТА КРИЗА, върху предприемачите и обикновенните граждани, а в крайна сметка и върху Е.С.!!! 5. Злоумишленото... не предприеха мерки за модернизиране на съдебната система и като резултат, КОРУПЦИЯТА СЕ ШИРИ В КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ..., дори някакъв "политик" си беше поръчал като подкуп ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ...6. Само чрез данъчната система от ДДС, ВСЯКА ГОДИНА крадат НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1-2 000 000 000 лева от всички ни...7. Митници..., акцизи..., контрабанда..., и отново милиарди не влизащи в Българския и Евробюджета...8. Лихварските къщи..., кой знае защо наричани "Банки"...9. Изчезването на Валутния резерв..., вложен в Американски ценни книжа - останали сега без стойност и огромния бюджетен излишък краден ежегодно по най-безсрамен начин...В НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, САМО ИЗБРОЯВАНЕТО НА ПО-ГОРНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЩЕ Е ПОВОД ЗА САМОУБИЙСТВО НА ПРЕМИЕРА ИМ..., А ПРИ НАС Те СЕ ХВАЛят, КАТО КАЗВАт "ЗАЩОТО СМЕ СОЦИАЛИСТИ..."ИЗВОДИ...:1. ИЗБОРА НА ТОЗИ БЕШЕ ЖЕСТОКА ГРЕШКА, и само деби*л, ще настъпи два пъти мотиката!!!2. ОПОЗИЦИЯТА В ПАРЛАМЕНТА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, Е ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО, наречено - ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ...!!!3. ТРЯБВА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА КОИТО НЕ НОСЯТ ВИНА - за сегашната човешка мизерия и пълното разорение на икономиката ни - ГЕРБ, с мълчаливото съгласие на Атака(макар че напоследък се обяснява в любов на БСП...), а Иван Костав, ако надвие самолюбието и ЕГОИЗМА си..., може да стане финансов министър!!!4. САМИЯТ ПРЕМИЕР И ЦЯЛОТО БСП искат
90
0
 
0
 
! Отговори
ведрина преди 15 години
оказва се ,че данс работи за яне янев,а кокинов е говорител на роман василев. някои нещастници за да влязат в парламента си играят с огъня.
89
0
 
0
 
! Отговори
d преди 15 години
Abe hora ot dans 6to se vrazvate na prostotiite kazani vi ot qne qnev,koito ot4aqno se opitva da stane po nqkakav na4i 6to gode populqren.Do sega v Balgariq ne e imalo radikalen islqm i nqma da ima.Qnev samo naslagva naprejenie mejdu RELIGIOZNITE ob6tnosti!!!
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"образувана прокурорска преписка за изповядване на религия"---------------------------- :)))) що за глупост е това???"Настоява учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии."-----------------------------Какво лошо има в това? :))) Баба ми цял живот ходеше със забрадка. В Русия жените не ги пускат в църква без забрадка. Къде в закона пише, че човек няма право на забрадка?"задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет (ЗИП) ислям."------------------------------Как така насилствено? С пистолет в гърба? :))"наричат *** и по време на службите в местната джамия ги проклинат."-------------------------*** означава немюсюлманин. Къде е тук престъплението?ДАНС май се чуди как да си оправдае бюджета...Накрая вместо да изпишат вежди, че бъдат осъдени за нарушаване на човешките права. И ще плащат данъкоплатците.
87
0
 
0
 
! Отговори
lud преди 15 години
za6o se plashite ot Turcite ??? pitam vi ...ot kide nikne tazi omraza kim Turcite ??v toya forum samo atakajiii ludi fenove na bolniya sikerov....i she vidim sled izborite ,4akame s netirpenie,a toya bolen da spre da pravi politika ot girba na Turcite,i vse plyompa Osmansko robstvo ta neznam ta neznam i t.n.
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Az sam ot ribnovo i sam napalmo saglasen s nomer 81 dps 6te go duhat na izborite tam
85
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Петърчо, ти знаеш ли какво ще стане ако в ислямска държава се случи подобно нещо . Ти доказваш че си необразован резак като кълнеш така. Мислиш ли че някой ти вярва а ?
84
0
 
0
 
! Отговори
Друг помак преди 15 години
Правилно ! ДПС отдавна не притежава Рибново и общ Гърмен, но с тази акция срещу хората - определено на следващите избори, те ще си изберат "спасителите" ДПС ! И полсе що се турчеели били ...
83
0
 
0
 
! Отговори
Помак преди 15 години
Може да са българи помаците, ама ако продължават да ги нападат, че ходели с родопските си носии - ще се турчеят напук още 100 години ! После ни Родопи - ни помаци ще има в България !
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето време е да се приложат законите! Дано да го направят.. предполагам, че който насажда дискреминация трее да гние в затвора дълго... и който заставя някой против волята му да носи потури пак трее да гние в затвора!
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Проблема в Рибново е много по-различен от това което се говори. И разбира се причината за целия шум който се вдига напоследък е предстоящите избори и партийните интереси на ДПС. Не знам по какви причини, но знам че ДПС е загубило изцяло влиянието си в Рибново и в момента никой от партията не може да припари там. Селото е голямо, те изглежда не могат да си позволят да загубят толкова потенциални гласоподаватели и са готови и на крайности, за да се справят с политическите си опоненти сред мюсюлманското население. Жалко че въвличат и ДАНС в такива евтини политически игрички!
80
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Само Атака бе хора, не го ли разбрахте!
79
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 15 години
В Рибново никой не се турчее. Живеят българи мюсюлмани, които за разлика от християните са си запазили красивите родопски носии и обичаи ! Огън да гори Янев ! Рибново е резерват на помашките българи !
78
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 15 години
Хора от селата Рибново и Гърмен тази сутрин са били готови да тръгнат за София и да блокират някои институции. Акцията им е в защита на кмета Ахмед Башев и на учителя по религия Мурат Бушнак, които в момента се намират в ДАНС за "снемане на показания". Близки на Башев още рано тази сутрин са информирали за арестите Антонина Желязкова, председател на Международния център за изследване на малцинствата, съобщава радио Пловдив.Желязкова посочи, че тя ги е спряла в тези им намерения.Нейното мнение е, че вероятно тези арести са извършени по сигнали на депутата Яне Янев, който обяви, че в Рибново има "спящи клетки" на радикалния ислям.Желязкова е категорична, че това е "вдигане на предизборното напрежение."Според нея никога сблъсъците по места не се създават от самите граждани."Напреженията, сблъсъците, войните ги създават политиците. Този път и засега, Източните Родопи остават в сянка. Напрежението се инспирира в Западните Родопи и това се прави от авантюристични политици", коментира Антонина Желязкова..Спящите клетки на Ал кайда искали да блокират София ? Ами тогава след като искат да ни трепят да си направи Армия за национално освобождение и да си защитим нашата мила Родина България !Докъде ни докараха тъпите политици - напараво ни прдадоха !
77
0
 
0
 
! Отговори
fyut преди 15 години
Току що прочетох, че организирани от ислямистите жители на Рибново, щели да протестират в София, срещу задържането на двамата фанатика и с искане за незабавното им освобождаване. Това ако не е наглост и провокация не знам кое е ? В свободна светска държава да се провокират подобни действия е недопустимо. Не е ясно къде са специалните служби, защитаващи националният ни суверинитет. Дали това може да се случи някъде в братска Европа или не дай си Боже в "демократична" Америка. Къде спи равителството и защо веднъж завинаги не сложи ред в поверената му за съжаление, държава. Тежко ни братя БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 15 години
В Рибново никой не се турчее. Живеят българи мюсюлмани, които за разлика от християните са си запазили красивите родопски носии и обичаи ! Огън да гори Янев ! Рибново е резерват на помашките българи !
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Крайно време е да се създаде нетърпимост към исляма в България! Може и да не е справедливо спрямо разумните и кротки мюсюлмани, но само така ще си опазим нашата страна!
74
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
Ами то ако е така в тая Сърница, то Жан Мишел Жар, спокойно може да снима там нов клип със пингвини, по атрактивен от първия!
73
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Да разберат от къде е тръгнало всичко - кое е заразното начало.Много *** в цяла България изведнъж се потурчиха - а тия *** са най голямата тор , долни престъпници, ***. Исляма е религия като всички други и не проповядва нищо лошо, а *** скрити зад усилията ни да сме етнически толерантна нация и угодни на европата правят каквото си искат.Знаете ли че в селата на северна България при избори се раздават пари с чантите, издигат религията като параван а пият, пушат, крадат,изнасилват, ядат прасенца, и се държат точно както преди 300 години. Това не са турци - това е башибозук който се възползва от свалените *** на държавицата ни и лъже Турция че са най праведните мюсюлмани .Чудно ми е знаят ли в Истанбул как безчинстват турчеещите се *** тук, знаят ли каква *** са - и ако знаят - за какво говорим???????Редно е държавата да се намеси и то съвместно с южната ни съседка. Тоя "процес" трябва да се толерира но в строго определени граници.Вече съм убеден че е имало причина за изселването на *** или така наречения възродителен процес.В Турция тия *** са в Анадолски гета , а ние теманета им правим.
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ходя в Сърница всяка година и не мога да повярвам как млади хора се оставят да им мътят главите с *** идеи за ислямиска държава и тем подобни. Ако си по къси панталони, всички те гледат като извънземно, младите жени ходят забулени и с едни манти, като пингжини се клатушкат! Браво на Яни Янев!

Спонсорирани публикации