Съдът в Кюстендил реши: Чеку на свобода

Паси: Бившият косовски премиер е добре дошъл у нас
25 юни 2009 20:28,
122
Съдът в Кюстендил реши: Чеку на свобода
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Кюстендил не уважи искането на прокуратурата за временно задържане на бившия косовски премиер Агим Чеку.

В 19.25 часа окръжният съдия Соня Кочова огласи решението, че съдът остава без уважение искането на окръжната прокуратура в Кюстендил за временно задържане на Чеку.

На основание на чл. 64 ал. 5 от НПК задържаният да се освободи незабавно от съдебната зала, гласи съдебното решение.

Решението може да бъде обжалвано в тридневен срок и да се протестира пред Софийския апелативен съд.

В случай на жалба е насрочено съдебно заседание на 2 юли 2009 г. от 10.00 часа.

След оповестяването на съдебното решение Агим Чеку каза пред журналисти, че го е очаквал.

Аз съм доволен от процедурата, която спазва българската държава. Това са международни задължения, които всяка държава спазва. На това съдебно заседание още веднъж се засвидетелства, че заповедта за арестуване е от страна на Сърбия, но тя няма никакво основание и искането за арест е нелегитимно и не съдържа никакви доказателства и факти, заяви Чеку.

Политикът каза, че няма претенции към българските гранични власти и че е доволен от техния професионализъм и коректно отношение.

Нямам претенции към българските гранични власти

Той съобщи, че най-напред ще се види със семейството и приятелите си, но ще бъде на разположение на българското правосъдие.

Окръжният прокурор на Кюстендил Камен Пешев каза извън съдебната зала, че според него няма основание да се наложи каквато и да е мярка спрямо Агим Чеку.

Бившият премиер на Косово беше арестуван от българските власти във вторник по силата на стара заповед за арест, издадена от Сърбия.

Вярвам, че това е първата стъпка към окончателната реабилитация на г-н Агим Чеку. Така председателят на парламентарната комисия по външна политика Соломон Паси коментира решението на съда в Кюстендил.

Имам доверие в българския съд, особено когато става дума за видими международни казуси, добави той.

Вярвам, че това е първа стъпка към окончателното снемане на всички обвинения към моя гост в международните файлове, каза Паси.

Не допускам г-н Чеку да бъде екстрадиран и той е добре дошъл в България, добави Паси в отговор на въпрос за очакванията му дали българската страна ще удовлетвори искането на Белград за екстрадaцията на бившия косовски премиер.

Още по темата

Решението на българските съдебни власти да освободят бившия командир на т. нар. Армия за освобождение на Косово и бивш областен премиер Агим Чеку не допринася за добрите отношения между България и Сърбия.

Това заяви сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Ивица Дачич, съобщава БНР.

Дачич направи изказването си по време на руско-сръбски бизнесфорум в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
dr. Red преди 14 години
От Сърбия България е страдала много повече, отколкото обратното! ЗАбивали са ни нож в гърба често и с удоволствие! НО това не означава да им го върнем сега по този начин! Ние сме тези, които трябва да демонстрираме достойно поведение. Ние трябва да полагаме основите на междусъседско отношение основаващо се ако не на взаимното отношение, то поне на международното право. За това трябваше да дадем бандита на Сърбия!
100
0
 
0
 
! Отговори
Жмур преди 14 години
Що да се вълнуват? На тебе да ти сринат държавата с бомби и албански сепаратисти,и съседите да ти го нaчyкат,ти няма ли да се стремиш да правиш мизерии? То хубаво,БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО,ама комшиите де ще ги денеш? Сърбите им eбaxa майката през войните,а сега са по-добре от нас! Що?
99
0
 
0
 
! Отговори
valdo преди 14 години
Повечето тука се вълнуват за сърбите и как да им угодим.Шумадийските ***,никога не са се вълнували за нас.Така,че всички сърбомани да се заврат в дупките си обратно.Вместо да се вълнуват,как да си оправим скапаната държава,седнали да плачат за сърбите!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
98
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 14 години
Съдийката май се чула с Паси или с оня *** царяи кво да прави женска му работа :)това според мен е политическо освобождаванена Соломон Паси да не му лепнат етикет...нали все пак той покани тоз главорез в България
97
0
 
0
 
! Отговори
Елтимир преди 14 години
До 93. Да, братко, сръбине! Публикувах твоите думи в моя личен сайт:http://eltimir.ucoz.ru/
96
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 14 години
Д, причай по бугарски да те разуме цели свет. :))))
95
0
 
0
 
! Отговори
Д преди 14 години
Пу Арбанасу, али СТИИЕ ТЕ НЕБЕСКА ПРАВДА! И ТЕБЕ И ЧЕКУА!!! Само полако!
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
долу БСП и НДСВ!!! ПРОДАЖНИЦИ!!!Мамка им.... и ***!!!
93
0
 
0
 
! Отговори
Д преди 14 години
Поздрав братко Бугарине! Да се Србиа и Бугарска ослободе ових злочинаца и убица кое Американци и CIA поставау на власт, код нас и код вас, и да нам свима сине Сунце! Чеку накрволочнии УБИЦА слободно се шета, а МРТВИ СРПСКИ И НЕАЛБАНСКИ ЛЕШЕВИ ЛЕЖЕ РАСКОМАДАНИ!!! То нам е донела Америка!Поздрав из Београда!
92
0
 
0
 
! Отговори
Muenchen преди 14 години
POKLON pred MICHAEL JAKSON !!Golemite hora si otivat , a malkite hora -paraziti kato Pasi , Agim Cheku ,Clinton , Kalfin , Dogan , Maslarova i Tacheva ostavat da givejat !!
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tmz.com
90
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 14 години
TI NE SI STRANDJA , TI SI BASHIBUZUK ! TI SI VRAG NE SAMO NA RUSIA I SARBIJA , NO OSNOVNO NA BALGARIA !
89
0
 
0
 
! Отговори
Muenchen преди 14 години
Michael Jakson e pochinal predi 20 minuti ot sarze !!!!!!!Poklon !!!
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
MICHAEL JAKSON E UMRQL;A TUKA NE PI&AT NI6TO.
87
0
 
0
 
! Отговори
Елтимир преди 14 години
Мамицата им чифутска ***! Да видим как сега ще ни говорят за техния холокост! Оправдават масови убийци, оправдават геноцид. Значи оправдават и убийствата на ***. И нямат повече право да мрънкат, когато някой свети маслото на някой миризлив чифутяга. *** гадни!
86
0
 
0
 
! Отговори
SRAMOTA преди 14 години
BALGARIA PODADE RAKA NA KOSOVSKITE -ALBANSKO-MUSULMANSKI -MAFIOTI,A EVREINA--Паси E SRAM SA BALGARIA
85
0
 
0
 
! Отговори
Елтимир преди 14 години
Всеки убиец и гаден престъпник е добре дошъл страната на убийците и престъпниците ***! А Пасито вече ще трябва да си плати и заради убийството на двамата българи в Ирак, защото той го предизвика, когато размаха Корана прек телевизионния екран. Според арабите, товма е гавра, която се наказва със смърт. Така че един убиец е добре дошъл при друг убиец. Въпросът е докога ние ще търпим убийци да ни командват, ами не вземем да ги убием ние тях.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
България няма външна политика. България има политическа класа от мекотели, безволеви, крадливи и продажни гнусни същества, които биологичната наука тепърва предстои да опише и категоризира. Гнус ме е, че дишам един въздух с тях.
83
0
 
0
 
! Отговори
атакист преди 14 години
В този сайт е пълно с агенти и платени драскачи ! А в "Свежо" ако знаете каква костовиска пропаганда върлува....Всеки втори коментар - все от СК...Да,ама Костов не казва"Ще забраним ДПС",а "Ще остане в опозиция"...Ето затова не му и вярвам ! А ББ като чу за заплахата "Куйович" от Станишев,веднага си млъкна и си седна на з...а,че и хора от БСП прие в редиците си !!..
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Паси е също толкова вреден за България колкото и Доган!

Спонсорирани публикации