Трагедиите на България. Все преди празници

Безмилостна черна статистика с безмилостни цифри
5 сеп 2009 15:15,
58
Трагедиите на България. Все преди празници
Снимка: Булфото

 

5 септември 2009 г.

Трагедия с българи беляза съботния ден преди отбелязването на Деня на Съединението.

При инцидент с туристическо корабче в Охридско езеро по неофициална информация загинаха 17 души, срад тях и много българи.
 
28 май  2009 г.

16 души загинаха, след като автобус се преобърна край връх Бакаджик, Ямбол.

Трагедията се разигра на Спасовден.

28 февруари 2008 г.

Девет души загинаха при пожар във влака София – Кардам.

7 декември 2006 г.

Дни преди Коледа, при тежка катастрофа между камион и автобус на моста близо до град Бяла загинаха 18 души, ранени са - 11.

4 април 2004 г.

На Цветница български автобус падна в 40-метров каньон на границата между Сърбия и Черна гора, в придошлите води на река Лим.

При катастрофата се удавиха12 деца.

13 февруари 2004 г.

Товарният кораб “Хера”, плаващ под камбоджански флаг, потъва в Черно море, на 14 км. от Босфора

На борда на кораба "Хера" има 21 души екипаж - 19 българи и двама украинци.

Няма оцелели членове на екипажа.

27 декември 2003 г.

Военният лагер "Индия" в Кербала е атакуван.

Кола-цистерна пробива загражденията и се взривява. В резултат на експлозията загиват петима български военнослужещи.

21 декември 2001 г.

Четири дни преди Коледа 600 деца напират да влязат в дискотека "Индиго". След минути вратите внезапно се отварят, под напора на тълпата.

24 деца са смачкани, 7 от тях умират. Причината за смъртта им е задушаване.

6 януари 1996 г.

На Богоявление край Елхово се скъсва въжен мост над Тунджа и в ледените й води падат десетки хора.

Загиват девет души.

12 декември 1990 г.

В придошлите води на р. Върбица, Момчилград, загиват 10 военнослужещи от поделение 36050.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 38: защо да е безмислена? безмислено ли е да си спомним жертвите на лекомислието на някои хора?
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Още ще има,не се терзайте! Наложително е да намалеем наполовина,тогава богатсвото ни ще се удвои! К'во като е преди празници,важното е да са повече загиналите за да изпълниме нормата! Същото важи и за пътищата в страната,вземащи само по около 1000човека годишно!Нека удвоим бройката!"Смърт на народа!"
56
0
 
0
 
! Отговори
дид преди 14 години
Така ще бъде докато политиците крадат! Докато не бъдат изметени и не дойдат чисти хора, които да мръднат кормилото на историята макар и с милиметър, но в правилната посока! И нека Бог да ги благослови по пътя им-няма да е лесен!!!
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до номер 51Нещастник,обърни внимание на хронологията по-горе!Прави ли ти нещо впечатление в годините?1997,1998,1999,2000 липсват в черната статистика...Мисля,че тогава бяхме много по-добри,по-човечни,по-обнадеждени...А ти продължавай да се фиксираш в безумната си омраза към Костов.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хронологията на трагичните инциденти в последното десетилетие действително показва една тенденция те да стават на дати преди български празници. Това започва да става съмнително и май ще се окаже вярно, че се извършват жертвоприношения.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не съм от най-вярващите, но май Господ сини наказва
52
0
 
0
 
! Отговори
3apu преди 14 години
И все е преди празници, защото може да сме безделници, но не сме без празници, а на НАБЛЮДАТЕЛа никой нищо не може да каже :)
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
.... Че какво по-голямо бедствие от самия Костов ? То и да има, при такъв опустошител като него няма да се забележи .По същата логика при бай Тоша си бе най - добре.
50
0
 
1
 
! Отговори
соня преди 14 години
..да прибавим към тази тъжна статистика и ежедневно загиващите по пътищата.
49
0
 
1
 
! Отговори
Илинден преди 14 години
Не става въпрос за самосъжаление, а за самокритика.Представете си, дали прадедите ни ще са много доволни от това, докъде сме я докарали. Да можеха да станат, на тях да обясните, не на мен.Едва ли обаче щеше да ви остане време от шамари.
48
0
 
1
 
! Отговори
AdminL преди 14 години
Стига с тия, обвиняващи "лошата карма", изявления - олелее - колко сме нещастни, на какво място сме се родили, все трагедии, все преди празници... По-добре се замислете къде ни е отговорността и дали не са множко празниците. Много е лесно да напълниш и без друго полупразната инфантилна глава на българина тип "самосъжалявам се постоянно"! Аз бих се изразил по следния начин - Поредната човешка грешка скапва националния празник. И ако се загледате в тревожната статистика отгоре, ще ви стане ясно, че в дъното на нещата винаги е стоял "човек" или "човеци", на които не им пука какво ще стане с другите подобни на него хора след трагедията, която 50 на 50 е вероятно да се случи (като някъде процентът в полза на трагедията е бил дори очевадно по-голям).
47
0
 
1
 
! Отговори
вергил преди 14 години
До Илинден.Ти си промит мозък.Навсякъде стават трагедии-като урагана Катрина удари САЩ да не би и те са грешни.Или пък през 2004г земетресението в Индийския океан и 300 хиляди жертви.Аман от ***.Да не говорим пък че за една седмица ще измрат повече хора при катастрофи,но няма да е трагедия според вас защото не са измряли наведнъж.
46
0
 
0
 
! Отговори
ВЕРГИЛ преди 14 години
Пак някакви глупости.Какъв празник е 14 февруари,или 7 декември.бил преди Коледа-да де точно 17 дена преди Коледа.То по тази логика всеки месец има някакъв празник и когато и да стане ще кажат че е преди празника.
45
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Стига с тези простотии-грешни сме,безгрешни и т.нНавсякъде и по всяко време се случват трагедии,но ние сами сме си виновни-корабчето за 35 души,а ние-българите-юруш,кой се качи качи,53 *** накрая!И естественно пенсионери.Елате да ги видите как сутрин,ккогато хората отиват за работа те щурмуват трамвайте и автобусите,за да се возят,или за минерална вода.Това е,сами са си виновни,искренни съболезнования на близките им!
44
0
 
0
 
! Отговори
Илинден преди 14 години
Грешни сме много.Духовете на тези, които си дадоха живота по бойните полета за да има България не са спокоойни като гледат как потомците им обезсмислят с мисъл и поведение тяхната саможертва.Затова си плащаме, но лошото е, че едни вършат поразии, а плащат невинните, жертвените агнета.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не сам сагласен с приказките ти,дявола седи зад цялата работа !Бог да ни пази !!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така ще е... Проклет народ, изпълнен със злоба, безверници и биещи по спирките тези, които не се харесат.Докато е така ще се случва. Лошото е че страдат тези, които най-малко са воновни...
41
0
 
0
 
! Отговори
Десислава преди 14 години
Моите съболезнования на близките на загиналите Жалко- явно българите нямат място в Македония
40
0
 
0
 
! Отговори
меги преди 14 години
не търсете причина в господа а променете поведението си българи станете по добри !да ама не , злобата так ви е завладяла че..........всички ще умрем края на крайщата не забравяите!
39
0
 
0
 
! Отговори
nena преди 14 години
pa kak nqma da ima tragedii predi praznicite kato vie pove4eo balgari , se otkazahte od hristiqnstvoto i sega ste katolici.