Какво искат братята Юзеирови. Уставът на МДС

Настояват за модерна държава с турски паметници и улици
29 сеп 2009 10:50, Екип на Dnes.bg
515
Какво искат братята Юзеирови. Уставът на МДС
Юзеир (вляво) и Али Юзеирови. Снимка: БГНЕС

"Мюсюлмандемократичен съюз (МДС) е сдружение от личности, приели морално-етичните норми на исляма, като поведение и начин на живот за себе си, приемайки правото на всяка човешка личност на вероизповедание".

Това е записано като чл.1 в Устава на новосформираната партия в Славяново, която се бори за още 2200 подписа от необходимите 5000, за да стане факт.

Братята Юзеирови си постават и конкретни цели:

– чрез утвърждаване на мюсюлманските добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите;

– да се установи икономическа и политическа стабилност в страната, водещи към просперитет на отделната личност, етносите и нацията, като цяло.

МДС твърди, че не иска за членове организации от тоталитарен или националсоциалистически тип, участници във възродителните процеси, бивши и настоящи служители на ДС и техните доносници.

Още по темата

Емблемата им е кръг, оцветен в зелен цвят. В средата на кръга е разположен полумесец, оцветен в златистожълто.

Върху зеления фон са вписани с главни букви, оцветени в златистожълто, инициалите МДС на партията.

Партията обещава, че ще осъществява своята дейност в съответствие с изискванията на Конституцията на България, действащото законодателство и настоящия Устав.  

В основния закон на държавата ни обаче е записано, че не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа.

В Чл. 13 (4) пише още, че религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Основната цел, която се поставя от МДС, е преодоляване на тежката морална, икономическа и политическа криза и по-нататъшното развитие на България, като модерна демократична държава.

Само преди три дни над 600 души се събраха на мегдана в Славяново, за да учредят новата формация, оглавявана от Али Юзеиров, който живее в Белгия.

Брат му Юзеир твърди, че двамата ще финансират партията си с лични средства.

Наскоро те издигнаха в селото и паметник на незнайния турски воин и настояха във всеки български град да има паметници на загиналите мюсюлмани в България, площади, улици и населени места с техните имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Все едно иракчаните да си направят партия в Сащ и да искат да си построят паметници на хората избити от американската армия.Тия *** искат да построят паметници на турци които са трепали българския народ сумати години и ние да седим и да ги гледаме и радваме.Тез заслужават публичен разстрел и пратени в чували по родните им места в Турция.Това тяхното си е чист тероризъм спрямо наща държава която СПИ с ОТВОРЕНИ ОЧИ и нищо неправи по въпроса.АКо тез станат партия, турското робство ще се върне.
449
0
 
0
 
! Отговори
щеше да е Фатма преди 14 години
Толкова се възмущавам,че не мога да пиша,дори...Те са прави в едно ; на всички български мъжки момчета-взети за еничари- потомците им са турци.Останалите български момчета са ; убииците на бащи ,изнасилвачи на маики,"износители"на българските момичета за ***,крадците шетащи сега /вместо башибозуците/ в Родината,политиците ,които закопаха България само за 20,не за 500 години и наркодиларите,които осигуряват мюсюлмански РАИ за децата.Турците не правят това.
448
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Един не можъл да се реши, та затова се събрали двама братя.То бяха Маргини, то бяха Галеви, Диневи сега и тия...Аман вече!
447
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
Абе тези няма ли кой да ги гръмне,питам аз!!!Май вече много взеха да си позволяват...
446
0
 
0
 
! Отговори
Ме преди 14 години
Плагиати са тия момци :)
445
0
 
0
 
! Отговори
Болярин преди 14 години
Всички пишете, а никой не предприема действия - ето началото:От утре 01.10.2009 година учредявам АНТИИСЛЯМИСТКА партия.Предоставям и собствено помещение за клуб на партията.Има ли желаещи да участват?Явно бат Бойко нищо неможе да направи!!!Да наемем адвокат и да действаме по учредяването и регистрацията на партията!Ще се издържаме от дарения на родолюбиви българи.За контакти - ivanoff_imi***yahoo.com Да действаме,докато не е късно!Нали не искате децата и внуците Ви да носят фесове,забрадки и шалвари.Море генерале, душа си давам, не давам България на турски поробители!!!
444
0
 
0
 
! Отговори
38693 преди 14 години
"настояха във всеки български град да има паметници на загиналите мюсюлмани в България, площади, улици и населени места с техните имена."Тея добре ли са...??? Настоявали, ей... турчиля, марш от България!!! М.ам.ка ви ***!!!
443
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
Аз мога да ви кажа какво искат с едно изречение: по един голям юмрук в зъбите
442
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 14 години
teq hora akul nqmat TOVA E BULGARIQ VARVETE SI V TURCIQ I TAM SI PRAVETE KVOTO SI ISKATE TAPI NENORMALNI ZASTRELQNQCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
441
0
 
0
 
! Отговори
test преди 14 години
teq dobre li sa? ni6to li4no no 500 godini sme bili pod tqhno robstvo i sega iskat pametnici i ulici na tqhni imena?!? teq sa za ludnicata i 6tom po konstituciq pi6e 4e nemogat da u4redqt takava partiq se 4udq za6to vaob6te se opitvat .....
440
0
 
0
 
! Отговори
BAGARIN преди 14 години
imala maika edno mi 4edo nikola :)dava6li balkandji iovo xubava iana na turska viara :)g.ISLIAMISTI MOLIAVI OSTAVETE BALGARIA NA MIRA:)))
439
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз съм българче и силнамайка мене е родила;с хубости, блага обилнамойта родина е мила.Научете го най-накрая този първи куплет ...
438
0
 
0
 
! Отговори
emil ot london преди 14 години
къде си бе бойко борисов. аман от такива келемета . събуди са или децата ни ще плачат и проклинат хората които ни управляват. моля ти се боико борисов не допускай това да стане - това изпитания за нас българите . обичам и жаля за моята родна маика и земя българия. жибота бих си дал за свободна и чиста българия.
437
0
 
0
 
! Отговори
ZA BALGARIA преди 14 години
АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕАз съм българче обичамнаште планини зелени.Българин да се наричам /първа радост е за мене. / 2 Аз съм българче свободно,в край свободен аз живея.Всичко българско и родно /любя, тача и милея. / 2Аз съм българче и раснав дни велики в славно време.Син съм на земя прекрасна, /син съм на юнашко племе. / 2
436
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
душите на милионите българи - мъже, жени, деца, изклани по най-безмилостен начин в рамките на 500 години ще ви преследват цял живот!
435
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да та таковам в 'хайдутина'.... Някой трябвало да ти каже, за да мачкаш. ***.
434
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
'Какво искат братята Юзеирови.'По важният въпрос е какво иска Доган.
433
0
 
0
 
! Отговори
Болярин преди 14 години
От утре 01.10.2009 година учредявам АНТИИСЛЯМИСТКА партия.Има ли желаещи да участват?Явно бат Бойко нищо неможе да направи!!!Да наемем адвокат и да действаме по учредяването на партията!Ще се издържаме от дарения на родолюбиви българи.За контакти - ivanoff_imi***yahoo.com
432
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 14 години
Ако няма държава, казвайте да излизаме ние БЪЛГАРИТЕ и да ги смачкаме, докато все още сме по-вече от тях!!! Сега му е времето! После ще е късно!!!!!
431
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 14 години
Какви са тия селяци от Рибново и Славяново - има ли държава и защо не ги смачкате? Искате тук да стане като Ирак и Палестина ли?

Спонсорирани публикации