Какво искат братята Юзеирови. Уставът на МДС

Настояват за модерна държава с турски паметници и улици
29 сеп 2009 10:50, Екип на Dnes.bg
515
Какво искат братята Юзеирови. Уставът на МДС
Юзеир (вляво) и Али Юзеирови. Снимка: БГНЕС

"Мюсюлмандемократичен съюз (МДС) е сдружение от личности, приели морално-етичните норми на исляма, като поведение и начин на живот за себе си, приемайки правото на всяка човешка личност на вероизповедание".

Това е записано като чл.1 в Устава на новосформираната партия в Славяново, която се бори за още 2200 подписа от необходимите 5000, за да стане факт.

Братята Юзеирови си постават и конкретни цели:

– чрез утвърждаване на мюсюлманските добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите;

– да се установи икономическа и политическа стабилност в страната, водещи към просперитет на отделната личност, етносите и нацията, като цяло.

МДС твърди, че не иска за членове организации от тоталитарен или националсоциалистически тип, участници във възродителните процеси, бивши и настоящи служители на ДС и техните доносници.

Още по темата

Емблемата им е кръг, оцветен в зелен цвят. В средата на кръга е разположен полумесец, оцветен в златистожълто.

Върху зеления фон са вписани с главни букви, оцветени в златистожълто, инициалите МДС на партията.

Партията обещава, че ще осъществява своята дейност в съответствие с изискванията на Конституцията на България, действащото законодателство и настоящия Устав.  

В основния закон на държавата ни обаче е записано, че не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа.

В Чл. 13 (4) пише още, че религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Основната цел, която се поставя от МДС, е преодоляване на тежката морална, икономическа и политическа криза и по-нататъшното развитие на България, като модерна демократична държава.

Само преди три дни над 600 души се събраха на мегдана в Славяново, за да учредят новата формация, оглавявана от Али Юзеиров, който живее в Белгия.

Брат му Юзеир твърди, че двамата ще финансират партията си с лични средства.

Наскоро те издигнаха в селото и паметник на незнайния турски воин и настояха във всеки български град да има паметници на загиналите мюсюлмани в България, площади, улици и населени места с техните имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Eh Yuzeircho, zabravi kak izbiaga po beli gashti v Belgia ot strah da ne te opandizaiat sled kato napadna i ograbi magazina v Popovo....Dai na prostia chovek malko pari i mu gledai seira. Tova me navejda na druga misal, otkade i kak sa "specheleni" tezi pari - "lichni sredstva" s koito shte finansirat partiata si....
429
0
 
0
 
! Отговори
какво искат преди 14 години
братята Юзеирови искат за себе си да превърнат поне на първо време Търговище и селата около него в чифлик на когото те да са бейовете. Партията им трябва за да могат донякъде законно (ако мине) да изземат изцяло слабата административната власт на държавата в района. И вече започнаха със символите: паметници, имена. И сигурно ще успеят , ако държавата не се намеси и покаже , че този район е част от България и никой частник не може да е собственик на населени места и жителите им. Все пак сме в 21
428
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Турция в ЕС !!!!!!!!
427
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кощунство е в държава окупирана и подлагана на зверски геноцид сега да се възраждат фундаментални партии толериращи екстремизъм и тероризъм.Косово-2 е на път - просто ни го сервират некви *** наготово.Вече се питам има ли хора в тая държава които да се противопоставят на тва безумие?
426
0
 
0
 
! Отговори
belle преди 14 години
Само не ми стана ясно кой позволи да се направи мемориал на главореза на над 10 000 българи и наречен "покорител" на Родопите?! Това е подигравка с историята ни, хилядите зверски избити и поробени българи и да видим изграден мраморен мемориал... Възмутително. Веднага историците да го махната - и скромен гроб му е достатъчен, без мемориал и т.н.
425
0
 
0
 
! Отговори
христо ботев преди 14 години
...аз съм за....но......когато видя паметник на ботев в истанбул и площад левски в анкара.....
424
0
 
0
 
! Отговори
187 преди 14 години
еб.си, кво става в тая държава?
423
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 14 години
искат те .. разтрел искат. Като искат да управляват да си ходят в Турция там да си създават турските партийки докато са в БЪЛГАРИЯ да си стоят кротинко и да си живеят да не се занимават с глупости.И тези турски паметници извън България да си ги строят НАШАТА РОДИНА Е БИЛА ПОД ТУРСКО РОБСТВО .. ТОЛКОВА БОЛКА,МЪКА,СЪЛЗИ И ЧОВЕШКИ СЪРЦА СА ЗАГИНАГИ ЗАРАДИ ТЯХ .. ХИЧ НЕ ИСКАМ ДА ИМ ГЛЕДАМ НИТО ПАМЕТНИЦИТЕ НИТО ФИЗИОНОМИИТЕ :@
422
0
 
0
 
! Отговори
православен преди 14 години
А няма ли да искат задължително въвеждане на сюнета.....
421
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Ако карам с превишена скорост е незаконно и ще бъда глобен. Ако учередя партия, противозаконно на Конституцията не могат да ме пипнат. Излиза, че правилникът за движение по пътищата е по-висшестоящ от Конституцията! А тези хубавци и в Турция не могат да учередят ислямска партия. Абе по-правоверни сме и от Мохамед!
420
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахаха... в тая държава само *** и *** живеят, нормален човек нема как да остане там...
419
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да направим христянска партия в турция със сходен устав и да видим как ще реагира държавата на това. и после да говорим....
418
0
 
0
 
! Отговори
турчин преди 14 години
никакви улици със турски имена ,в коя държава живеят ,за кого приказват,на тия братя им требва много як бой.аре те наще турци много станаха вече.АЗ СЪМ ПРОТИВ,АКО ЖИВЕЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА .ДЪЛЖА ГО НА БЪЛГАРИТЕ КОЙТО СА ИМРЕЛИ ЗА НЕЯ ,А НЕ ЗА ТУРЦИТЕ .КОЙТО СА ИСКАЛИ ДА Я УНИЩОЖАТ.лека на всички
417
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
До наблюдател 1.Да, наистина ни тестват.Във военната наука се казва разузнаване с бой, в битовата практика всеки който е семеен и има деца знае те как тестват търпението на родителите си за да видят до къде и какво е позволено.Ситуацията е същата.Време е да пернем многократно предупреждаваното и убеждавано дете през ръцете, за да се замисли другия път преди да прави пак пакости. И да не се поддаваме на жалния му плач после, защото ефекта от наказанието ще се загуби.
416
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как не се сетихте бе, братя да я създадете тази секта преди изборите. Да не би да развалите рахатлъка на депесето ли ? Не ви харесва, че предстоят съкращения на ваши хора от службите на фонд "Земеделие", които предишната власт поголовно назначаваше.
415
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде и тия *** с претенции големи, палати като на *** изкат..па и да оправят някой отзад ако припадне. Да се измитат от държавата, в Франция ,Германия, Англия и др. е пълно с улици и площади с *** имена. *** явно ги задейства. Хюсню за обикновенните и работливи турци никой лошо няма да каже, всички сме на един хал.
414
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Bulgarite ne obichat nikogo osven bulgarite. Samo zashtoto si hristiyanin li chakash da te obichat.
413
0
 
0
 
! Отговори
romanochavo преди 14 години
Ei tupanari takiva ne slagaite *** v edno s turcite nqmame nishto opshto s tqh,nikoga nesum si prodaval glasa za nikakvi pari i mnogo drugi takiva *** hristiqni nesa go pravili.
412
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И двамата искат да им почешем дебелите черва отвътре!
411
0
 
0
 
! Отговори
Хюсню преди 14 години
Не нападайте така лошо в коментарите си обикновенните турци!Има и такива,които не са от ДПС.Бяхме и в Турция видяхме,след това се върнахме пак-видяхме,че сега се налага да работим в чужбина.Какво даде ДПС-работа,пари и на кого?Къде са примерно моите комплекси и яхти?Минало ми е времето за юруш вече,да спрат да промиват мозъците на младите и да ги лъжат с помощи за започване на бизнес,който после взимат или се разпада след като всички го разберат и европа си търси парите.............

Спонсорирани публикации