В условна държава – условни присъди

Смешна присъда за мъж, крил данъци и сметки, крал самоличности
25 яну 2010 16:50,
240
В условна държава – условни присъди
Арбен Хавальов. Снимка: Булфото

Крупен бизнесмен, собственик на луксозния хотел "Каса Домини" в Рибарица – Арбен Хавальов, бе осъден условно на 3 години с петгодишен изпитателен срок за:

– укриване на данъчни задължения в особено големи размери – 450 097,41 лв.;

– водене на счетоводство с невярно съдържание;

– кражба на самоличност.

Хавальов бе признат за виновен от Пернишкия окръжен съд и за документна измама.

Освен условната присъда, той ще трябва да плати и 10 хил. лв. глоба.

Досъдебното производство срещу него започна през 2003 година, но година по-късно наказателното производство е спряно.

Делото му обаче влиза отново в съда през 2008 година.

През всичките тези години прокуратурата е констатирала общо 296 фиктивни сделки на негово име.

Предметът на фалшивите сделки, чрез които е източван ДДС, е от продажба на компютърни конфигурации до услуги за смилане на въглища.

За да станат факт далаверите му, през 2000 г. Хавальов регистрирал в Пловдивския окръжен съд фирма фантом на едноличен търговец – на името на Антон Белев.

Като лични данни на Белев обаче бил посочен ЕГН на столичанина Явор Миланов, останалите (месторождение и адрес) пък били взети от паспорта на Димитър Манолов.

Впоследствие разследващите установили, че последните двама мъже били изгубили личните си документи.

Още по темата

Тогава фирмата на Хавальов била именувана "РАС-Антон Белев" с адрес на управление – гр. Пловдив, ул. "Младежка" 6, който впоследствие също се оказал фалшив.

Името на Хавальов нашумя през лятото на 2008 година, след като от ДСБ поискаха проверка на собствеността на хотел "Каза домини" в Рибарица, за който дотогава се твърдеше, че е на лидера на ДПС Ахмед Доган.

От регистрацията в съда и фирмения регистър ДАКСИ обаче изплува друго – инвеститор на "Каза домини" (Къщата на боговете от ит. ез. – бeл. ред.) е "Роял билдинг" ООД, което е  80% собственост на "Боила Студиос".

Едноличен собственик на "Боила студиос"  е сестрата на Хавальов – Илвие Ибраимова Имамова, фризьорка в малък салон в София.

Брат й обаче твърди, че всичко около сделката е законно – средната цена на леглата, които били специално поръчани за хотела, е между 4000 и 5000 евро, а комплектът спално бельо – 800 евро.

По признания на самия Хавальов всичко е марка "Версаче".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
крайно време преди 14 години
крайно време е да си наемем немски и английски съдии да поемат най-важните дела в държавата. Явно нашите са корумпирани и алчни колкото си искаш.
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОВА Е ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО КАК НЕ ТРЯБВ ДА СЕ ДАВАТ ПРЕМИИ НА ТАЗИ *** ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.ВСИЧКИ СЪДИИ СА С ПО 1000 ЛВ ЗАПЛАТА,ВСИЧКИТЕ КАРАТ КОЛИ ЗА ПО 200000
167
0
 
0
 
! Отговори
dani преди 14 години
vie da ne o4akvahte po golqma... tva za BG si e normalno, prestupnicite sa sred horata i si jiveqt jivota....
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
имам познати,които работеха за него .....този е такъв ***,че повече няма и на къде ....някъде му четох едно интервю,където се оплакваше ,че го обвинявали несправедливо и му се петняло името
165
0
 
0
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 14 години
Смях,смях и плач-това е всичко ,но не и държава-типичен пример как една гнила съдебна система с години и години се подиграва с цял един народ-ами народа като си я търпи,нека да и се радва-ХОРА НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ,ЧЕ ТАЗИ КРАДЛИВА,ДОЛНА,КОРУМПИРАНА,НАГЛА И ГНИЛА СЪДЕБНА СИСТЕМА РАЗСИПВА СЕГА ВАШИЯТ,А СЛЕД ГОДИНИ И НА ДЕЦАТА ВИ ЖИВОТА.
164
0
 
0
 
! Отговори
ааааууууууууууууу преди 14 години
за СЪДЪТ тсази нова година по 15 000 лв на калпак - а за този съдия дал тази "ЖЕСТОКА ПРИСЪДА" 100 000лв премия - пожелавам ти трима *** да се радват на съпругата ти, и колегата ти съдия да ги осъди да купят 100 презерватива глоба.***....
163
0
 
0
 
! Отговори
Същия преди 14 години
do 137 Мо Тея пумияри трябва да ги сложат на студено бе.Некаде кам Силистра/Кнежа.
162
0
 
0
 
! Отговори
cesico преди 14 години
Ako nqkoi znae kak se krade po 1/2 milion za uslovna prisuda neka mi pi6e.Gotov sum vednaga da si dam imeto. za 1 godina uslovno ako davate 100 000 pi6ete me. 50 da dadete pak sum saglasen nqmate griji. ebah tez upravlqva6ti i tqhnite r
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отчел се е по вертикала, ясно е!
160
0
 
0
 
! Отговори
Пепо преди 14 години
Автомата,патроните,връзката за очи и ...айде...
159
0
 
0
 
! Отговори
iznenada преди 14 години
Дали е случайно, че майката на последното му дете - демек - жената, с която Арбенчо живее на семейни начала, работи не къде да е, ами в .... Министерство на Финансите - Дирекция ''Държавен Фонд". ЧЕСТИТО !!!
158
0
 
0
 
! Отговори
lsl преди 14 години
Браво, много строга присъдал Тази година да дадът по- големи премии в съдебната система. защото те горките нито вземат рушвети...
157
0
 
0
 
! Отговори
Fil преди 14 години
На тоя престъпник как можаха 10 000лв глоба... в троен размер, в десеторен! как може над 450 хил лв?!?! то само данъка му е по-малък!!!
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 154 Давай да сменим Б.Б. с тебе, виждам че си бъкан с идеи за излизане от кризата...
155
0
 
0
 
! Отговори
ромският Брад Пит преди 14 години
Нидейти така. Мноо си ни е убава дръжавата. Господ да пази съдиити, дет ни пускат лесно, щот глад бате, тухли трябва да берем и джилязу, бе квото има ще берем, само съдиити все така да съдят, туй е важнуту
154
0
 
0
 
! Отговори
пнадя преди 14 години
Забравих и Бойко Болшевика!
153
0
 
0
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Прав си колега 150................"независимата съдебна система" ,требе да се реконстроира от основи...........но азе ,ще чакам Дянкова....да прибере законно признатите данъчни задължения......и не само от този единичен случай..........да изрине всичките корумпирани кадри от държавната администрация............и всеки държавен служител заради, който съдят държавата да носи и персионална отговорност!!!
152
0
 
0
 
! Отговори
понвзэмьнтхо преди 14 години
не бе, просто си чешем езиците с поредния миризлив и крадлив комунист, избран от овчето стадо за министър-председател, с името "НОВИЯТ МЕСИЯ" Срам за България! Да си подават всички оставката! Шеф на парламента-комунист! Президент-комунист! Те червените затова си мълчат-нали пак те са си на власт, техното момче ще ги води към светлите бъднини!
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Просто съм очарована ....:(((((( какво ли се чудя навсякъде е така, нали гледам местните престъпници колко ДДС източват и колко милиони направиха без да имат един ден трудов стаж. И са все като тоя измамник НЕДОСЕГАЕМИ от родната съдебна система. Вън всички от БГ ! Всички да оставят наистина власта в ръцете на народа.А 149 супер са ББ- тата :))))
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не знам защо повечето коментари свързват Б.Б. с издадените присъди от "независимия" български съд? Или той вече вече има правомощията да раздава присъди, ами информирайте го де..., може и да не знае за това...Умници мамини...