В условна държава – условни присъди

Смешна присъда за мъж, крил данъци и сметки, крал самоличности
25 яну 2010 16:50,
240
В условна държава – условни присъди
Арбен Хавальов. Снимка: Булфото

Крупен бизнесмен, собственик на луксозния хотел "Каса Домини" в Рибарица – Арбен Хавальов, бе осъден условно на 3 години с петгодишен изпитателен срок за:

– укриване на данъчни задължения в особено големи размери – 450 097,41 лв.;

– водене на счетоводство с невярно съдържание;

– кражба на самоличност.

Хавальов бе признат за виновен от Пернишкия окръжен съд и за документна измама.

Освен условната присъда, той ще трябва да плати и 10 хил. лв. глоба.

Досъдебното производство срещу него започна през 2003 година, но година по-късно наказателното производство е спряно.

Делото му обаче влиза отново в съда през 2008 година.

През всичките тези години прокуратурата е констатирала общо 296 фиктивни сделки на негово име.

Предметът на фалшивите сделки, чрез които е източван ДДС, е от продажба на компютърни конфигурации до услуги за смилане на въглища.

За да станат факт далаверите му, през 2000 г. Хавальов регистрирал в Пловдивския окръжен съд фирма фантом на едноличен търговец – на името на Антон Белев.

Като лични данни на Белев обаче бил посочен ЕГН на столичанина Явор Миланов, останалите (месторождение и адрес) пък били взети от паспорта на Димитър Манолов.

Впоследствие разследващите установили, че последните двама мъже били изгубили личните си документи.

Още по темата

Тогава фирмата на Хавальов била именувана "РАС-Антон Белев" с адрес на управление – гр. Пловдив, ул. "Младежка" 6, който впоследствие също се оказал фалшив.

Името на Хавальов нашумя през лятото на 2008 година, след като от ДСБ поискаха проверка на собствеността на хотел "Каза домини" в Рибарица, за който дотогава се твърдеше, че е на лидера на ДПС Ахмед Доган.

От регистрацията в съда и фирмения регистър ДАКСИ обаче изплува друго – инвеститор на "Каза домини" (Къщата на боговете от ит. ез. – бeл. ред.) е "Роял билдинг" ООД, което е  80% собственост на "Боила Студиос".

Едноличен собственик на "Боила студиос"  е сестрата на Хавальов – Илвие Ибраимова Имамова, фризьорка в малък салон в София.

Брат й обаче твърди, че всичко около сделката е законно – средната цена на леглата, които били специално поръчани за хотела, е между 4000 и 5000 евро, а комплектът спално бельо – 800 евро.

По признания на самия Хавальов всичко е марка "Версаче".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
съдия=мутра преди 14 години
В България думата съдия звучи по гадно и просташко дори от думата мутра.
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мила родна картинка с руско ориенталски привкус. Машалла на съда да пукнат дано. Тия пари дето са ги взели за илачи да ги харчат само дано !
187
0
 
0
 
! Отговори
промени в НК преди 14 години
депутатите в НС да не спят а спешно да приемат поправки в НС. Тия условни присъди да изчезнат за крупни измами и престъпления. Всичко зависи от Бойко и неговите депутати . Да действат и да приемат промените!
186
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Като прочета подобна помия и първосигнално се ядосвам и се питам - какво правя тук?? Това е подигравка с целия български народ!!! Аналогично ми е по отвратителност и гавра с всички нас, както и подигравката която търпим с магистрала Люлин!! ДО КОГА?!?! До кога псевдо-прокурoри и съдии, и такава мутренска *** ще се *** с всички?! Мамка му...бесен съм!!
185
0
 
0
 
! Отговори
РЗС преди 14 години
Яне Янев ви го каза в прав текст, че трябва да се промени конституцията на България. Модела ни е сбъркан. Не може съдиите да правят каквото им скимне и да не се отчитат пред никой. Те имат мандати по пет, седем години и никой не може да ги бутне, дори и премиера Борисов не може да им влияе. Яне ви каза, че докато не се промени конституцията няма да излезем от блатото. Вие го изкарахте луд.
184
0
 
0
 
! Отговори
fiktivna преди 14 години
men ako pitate, redno e da se proveri otkude sa mu doshli parite ia za vseki lev, koito e pod sumnenie da se odurjaviat....Mejduvremenno zapor na vsiaka smetka i taka. Ama to zashto sa ni vsushtnost evropeiski metodi, kato sme v bananena republika.... Na palmata da se obesi i gotovo - za nazidanie na ostanalite mu averi
183
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Хм ,защо ли не се учудвам от решението на правораздаващите органи?Ама правораздаващи органи у на нас имали ? Май по-скоро имаме правоВЗЕМАЩИ органи!Стази новина за пореден път за съжаление се доказва ,че ДПС дори и извън управлението ПАК си управляват страната ни!!!! Нека хаджи Боко да си лае а бате Меди да продължава да си играе ............ с живота на покорната рая .НАРОДЕЕЕЕ СТИГА СПА СЪБУДИ СЕ .СТИГА СТЕ ЧАКАЛ САЛ ЕДНИЧЪК БОКО ДА ТЕ ОПРАВИ.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kaкъв е по проиизход този мутрак ? Арбен Хавалов???!!! руска фамилия ?!
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДОКАТО МИШКИТЕ БЪЛГАРИ САМО СЕ ОПЛАКВАТ В ИНТЕРНЕТ И НА МАСА-ДО ТОГАВА !
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НИЩО ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УЧУДИ В КАТУНИЯ.
179
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
Рибарица беше с много летателни лагери около река черни вит там е обезглавен от турците Георги Раковски как така комунистите допуснаха доган да се разпорежда със тези земи Нали са партия за народа
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пълен смях , абсурд
177
0
 
0
 
! Отговори
juno reactor преди 14 години
A BOKO E V GERMANIA I OBIASNIAVA NA MERKEL KAK SE BORI S PRESTUPNOSTAI KORUPCIATA !EI SEGA GO GLEDAM PO KANAL 1I GORKATA JENA TRIABVA DA MU POVIARVA CHE NIAMA DA IZLAGA GERMANIA KATO NI PODKREPIA!NIAMA PO -GOLIAM CINIZUM !!!
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е на ДОГАНА хората се не пипат....кво толкова чудно,тези съдии нали Доган ги е слагъл....
175
0
 
0
 
! Отговори
съдия преди 14 години
моля ви да не говорите лоши неща за независимия български съд. Моля ви, не оказвайте натиск на съдиите. Ние не можем да работим под натиск. Нашите души са много нежни и се притесняваме ако има натиск. Само от пари не се плашим.
174
0
 
0
 
! Отговори
Candy преди 14 години
Само мога да подбеля очи... 3 години условно, за укриване на данъци на стойност 450 млн...Смешно е, жалко е, няма ли да спрат да ни се подиграват вече?!?
173
0
 
0
 
! Отговори
Фиктивен преди 14 години
Колко е доволен човечеца на снимката. Доволен от живота, доволен от работата си, доволен от държавата, която бди като орлица над неговите "бизнес начинания" и го поощарява с грижовността на любяща майчица. Такива като този в България са няколко хиляди човека. Докога тези няколко холяди човека ще живеят за сметка на няколко милиона. Не ли нормално тези няколко милиона да се вдигнат и да изринат тези ***? И да изтрием мазните усмивчици от *** им лица!
172
0
 
0
 
! Отговори
алчо преди 14 години
Тези двамата дали са брат и сестра кой да ти каже.Отдавна трябваше да са в затвора .Разиграват си кончето из нашата родина както си искат.ЩОТО ИМ ПОЗВОЛЯВАТ.
171
0
 
0
 
! Отговори
народен съд преди 14 години
народния съд ще ви оправи вас българите. Нищо друго. Само от бой и куршум разбирате.
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това е резултатът от 20 год преход в тази държава!