По 500 дела дневно срещу длъжници на банки

Бързо расте броят на необслужваните кредити у нас
24 фев 2010 07:32,
218
По 500 дела дневно срещу длъжници на банки
Снимка: Булфото

На ден, само в Софийския районен съд, се завеждат между 500 и 600 дела от кредитни фирми и компании за неиздължени суми, съобщи Дарик радио.

По данни на на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас продължава да расте броят на необслужваните кредити, с което логично нарастват и заведените дела срещу длъжниците, които не успяват да платят заемите си.

От банките съветват хората, които срещат трудности при погасяването на свои задължения към банки и фирми бързо да се обърнат към кредиторите си за предоговаряне на задълженията си, за да не се удвои и даже утрои сумата, която в крайна сметка ще трябва да плащат след таксите по едно съдебно изпълнение.

В условията на криза, когато голяма част от хората срещат трудности да покриват кредитите си, банките станаха далеч по-гъвкави и са готови освен да чакат повечко длъжника си и да преговарят с него - за разсрочване на вноските и възможни гратисни периоди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
3
 
! Отговори
с. преди 14 години
Ти пък как реши че нямам нищо бе!?Щом тръгна в форума да се обясняваш моментално ми стана ясно що за комплексар си!Не можеш да осъзнаеш че тука въпросът е в каква държава живеем!Банките,мобилните оператори,топлофикация и така нататък си правят каквото пожелаят и няма никакъв механизъм за да се защитиш!Ако не те изклатят банките,ще го отнесеш от ЧЕЗ примерно!Ама явно не осъзнаваш тия работи!
164
0
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Законите са страхотни и много добре направени. Това, че ти си сключил сделка неизгодна за теб си е лично твоя работа и не разбирам как законът може да те спаси от собствената ти глупост. А това, че работодателя ти намаля заплатата е незаконно според КТ. Ако не го е направил по законоустановеният ред можеш да търсиш обезщетение за вреди и пропуснати ползи, ако знаеш как. Може да го направи като прекрати правоотношението и го сключи отново, но не може да го изменява в отрицателна посока!
163
0
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Мой, не с лошото...Аз сега да те доуспокоя. Купил съм един апартамент и стои празен. Там са ми 1/3 от спестяванията. Дригите 1/3 са в пари и имам малко благороден метал в сейф - пак 1/3. Така съм се подсигурил, че нямам грижи. Ти можеш да ми направиш сметката...Лекето си ти, че нямаш нищо! Само сълзи рониш!
162
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
До идиотЯвно не разбра основната теза днес в този форум! ПРОБЛЕМЪТ Е В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО КОЕТО ДАВА ПРАВО НА БАНКИТЕ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ! АЗ БИХ ТЕ ПОПИТАЛ, АКО ИМА ЗАКОН КОЙТО ДА ПОЗВОЛЯВА НА РАБОТОДАТЕЛЯ ДА ТЕ НАЗНАЧИ НА РАБОТА И ЕДНОСТРАННО ДА ТИ НАМАЛИ ЗАПЛАТАТА ДО НИВА В КОЙТО ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ИЗДЪРЖАШ ФИНАСОВО А ТИ ДА НЕ МОЖЕШ ДА НАПУСНЕШ КАК ЩЕ СЕ ЧУВСТВАШ - АМИ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН СЕ ЧУВСТВАТ ТЕГЛИЛИТ ЕКРЕДИТ В БГ!
161
0
 
2
 
! Отговори
с. преди 14 години
Аз и сутринта ти казах че проблеми с банки нямам!Толкова и помниш!Няма и да имам защото ги заобикалям отдалече!Няма какво и да ти обяснявам за нещата!Рано или късно ще установиш някои неща от опит!Болезнено!*** като теб отнасят най-сосните житейски шамари!Винаги!Така че дерзай!
160
0
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Я кажи теб какво те е подпрял толкова живота в ребрата, та отиде в банката?Ако не е за някаква живото спасяваща интервенция, просто не си хаби дъха!Ако е за такова нещо...съжалявам, но такъв е живота...радост и тъга (Шишо Бакшишо).
159
0
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Пич само мъдрости ръсиш! Я да направим разбор на това, което си измъдрил:1.Държавата се сеща да си събира взимания?Обяснявам: 99% от приходите в държавният бюджет идва от данъци, това, че бай Иван е решил да не си плаща данъците, а да си вземе "нов" мерцедес на 10 години си е негово решение.2.Кредиторите си искали парите? - Ами освен да ги опростят щото си много свестен.3.Работодателите: Ти сам решаваш дали да престираш работна сила срещу определено вънаграждение или не!Ти как я мислиш?
158
0
 
2
 
! Отговори
с. преди 14 години
Че човек ако не е на зор ще отиде ли в заложна къща бе!?*** безподобно!Я да те подпре живота яко в ребрата и ще видиш едни селски шлагери!Като почнете да ми се правите на юпита и лошо ми става!
157
0
 
2
 
! Отговори
с. преди 14 години
Факт е че нещата са зле!В момента ситуацията е супер крива!И в тоя кофти момент какво се получава!?Държавата се сеща да си събира взимания забатачени от 100 години и натиска жестоко!От другата страна са банките!А от третата работодателите,които къде притиснати,къде възползващи се свалят и без това ниските заплати!Интересно ми е докога ще трае народа обаче!?Но ще стане веселба накрая!
156
2
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Абе някой да ти е сложил въжето и да те тика в заложната къща или банката?Казах ви, че не ми се слушат селски шлагери!Лекомислието, самонадеяността, мързела, търсенето на лесния начин и глупстта водят неизбежно да КВИЧЕНЕ!Все някой друг ви е крив, вие сте най-правите! Ай сектир бе бачо Иване!
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На Б.Б. главата от доста време я ръфа финансовия му министър с всичките си тъпотии до сега. Бил измежду 100те най-цитирани икономисти човека - че как няма да бъде, те такива бисери изпускат ли се, че да не се цитират. На път е в топ 10 да влезе, както я е подкарал. Не знам от къде се пръкна този комсомолец, но щом преди 20 и нещо години е излязал да учи на запад, няма да е нещо по-различно от едни вече бивши министри.
154
0
 
3
 
! Отговори
az преди 14 години
Банките си правят каквото си искат и даже не могат да дадат свястно обяснение защо го правят. А ние си плащаме и мълчим. Моят процент е вързан към юрибор и пак не могат да обяснят защо и кой месец е бил толкова висок процента.
153
0
 
3
 
! Отговори
с. преди 14 години
Действително преди около година въведоха въпросното ограничение!Защото селяниите станаха много просто!Но съвсем умишлено им оставиха един куп вратички тип такса за съхранение и така нататък и реално положението си е същото!Всичките така наречени кредитори безчинстват на воля!Факт!И точно това ще изяде главата на Б.Б.!Ще видите!
152
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
До 151Това е точно проблема, че ме интересува защото ако имаше закон който да изисква чист капитал от банката при влизане на БГ пазара нямаше сега да търсят свежи пари щяха да дават от техните! А те нямат и вземат на 8-9% , освен това всяка банка може да оперира и с до 9 пъти виртуални пари тоест при депозит от 10000 лв. те могат да дадът до 90 000 лв. кредити! Единственото положително нещо в БГ е че при настъпване на Лош кредит търговските банки трябва да провизират на 100% сумата в БНБ!
151
0
 
3
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Как ще да не е определена максимална лихва за заложни къщи?Определена е 3% макс. на месец. Айде да вземем да четем преди да плямпаме.
150
0
 
2
 
! Отговори
с. преди 14 години
Ами принципно си прав!Ама само принципно защото става въпрос за България!За калните номера на банките може да си говорим 5 дена!Не са нормални нещата!Това е факт!Не може да няма регулативни правила!В момента е законно да ти вземат каквато си искат лихва напълно законно и това прави възможни всичките видове врътки на заложни къщи,лихвари и така нататък!Което не е случайно и обслужва нечии интереси!Капиш!?
149
1
 
5
 
! Отговори
До 142 преди 14 години
Когато отиваш в банката да вземаш кредит си правиш сметка дали ти е по джоба да го връщаш. Ако сам не можеш, наемаш консултант, който да ти го направи. И почваш да си плащаш цената за удоволствието под формата на лихва за ползване на чужди пари. А как и откъде е набран капитала на банката може да те интересува ако искаш да ставаш нейн акционер или си член на надзорен орган. Или ако си влагаш парите в нея, а не обратното.
148
0
 
3
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
едното не изключва другото!а то не псувай като каруцар, моля ти се!за не знаещите: WTF?! = What The ***?!Това иска да каже но е забрави да допълни Is Going On...Ама му е простено, толкова знае, толкова може...радвам се от сърце на кадърни и знаещи хора...
147
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хахахах инженер, пък ***?! WTF?!
146
3
 
3
 
! Отговори
erert преди 14 години
mnogo glupaci ste se sabrali tyka 6to ne pravite ne6to na jenite si ami pi6ete gluposti

Спонсорирани публикации