Г-н Доган, дайте доказателства за Мадам В.

Етичната журналистическа комисия с писмо до Сокола
30 мар 2010 07:00,
125
Г-н Доган, дайте доказателства за Мадам В.
Снимка: БГНЕС

Комисията за журналистическа етика в печатните медии (председател Алексей Лазаров – зам.-главен редактор на "Капитал", зам.-председател - Валерия Велева – "Труд" и членове Весела Вацева  - Българска асоциация на регионалните медии, Генка Маркова - в. "24 часа" и иконимистът Георги Ганев) настояват лидера на ДПС да даде доказателства, за които намеква в писмото, озаглавено “Браво, Мадам В.”.

Такива изказвания накърняват сериозно доверието в медиите и Комисията прецени, че не може да остави въпроса без последствие, пишат до медиите от етичната комисия.

И предлагат, а и препоръчват на лидера на ДПС и медиите 3 точки:

Още по темата

1. Предлага на г-н Ахмед Доган в разумен срок да подкрепи с доказателства направените от него твърдения, уличаващи журналисти в действия, уронващи престижа на професията. Комисията обръща внимание, че под “доказателства” следва да се разбира представяне на неоспорими факти, а не мултиплицирането на безадресни твърдения, имащи характера на донос. В случай че такива бъдат показани, Комисията се ангажира да реагира веднага по тях.

2. Предлага на г-н Ахмед Доган да поясни какво влага в пасажа от откритото си писмо: “Но запомни: накрая всеки трябва да си плати сметката. Ще се помоля за теб! Господ да ти е на помощ!”, тъй като от гледна точка на Комисията подобна формулировка съдържа елементи на заплаха.

3. Препоръчва на всички журналисти и медии да не допускат подмяната на същинския дебат в обществото, който е за начините за оздравяване на държавното управление и повишаване на нравствената хигиена на политиците. Разговорът за отношенията между политици и журналисти, разбира се, също е важен, но той не трябва да отклонява вниманието от конкретните подозрения за злоупотреби в случая с “Цанков камък”.

В заключение Комисията смята, че дискусиите, както за нравствените устои на политиката, така и за журналистическия морал, са полезни и оздравителни и следва да продължат до край.

С оглед на това Комисията препоръчва на журналистите в отношенията си с политици да се придържат стриктно към правилата на Етичния кодекс на българските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
28
 
! Отговори
? преди 14 години
КАКВО НИ ГО НАВИРАТЕ В ПОЛЕЗРЕНИЕТО ТОЯ ***?
19
0
 
37
 
! Отговори
Vanhorn преди 14 години
Каква етична комисия какви 5 пари бре хора !! На всички журналисти се плаща да пишат каквото е удобно на политиците!! Отдавна вестниците не са честната информация в днешни дни !! А Мадам В да вземе и да си преброи парите и ако има липси.....то е защото вече никой не и плаща за писанията !! А Доган много добре знае как,защо и кога!!! Макар и фес да е !! Не ги понасям всички подред....и на тях не им пука !! Така че сме квит ,макар хората като нас да с губещи от всичко това !! Майната им....
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
О комисията я не се правете на много честни. На всички ни е ясно че който ви плати по неговата *** играете. Всички знаем коя е Валерия Велева довчерашната защитничка на Доган и Гоце а днес се врътна и понеже и плаща Герб сега е на страната на Бойко. хайде моля ви излагате се. Медиите и всички журналисти в тях които са ДСари до гуша дойдоха на българина. Толкова сте компрометирани че никой не ви вярва. А валерия каквито е надробила сега да ги сърба, пък ащо ще и доган да я заплашва все ми е та
17
0
 
36
 
! Отговори
1111 преди 14 години
Абе хора "гузен негонен бяга".Защо при условие, че писмото е адресирано до Мадам В., г-жа Велева скача така все едно писмото е адресирано до нея. Защо си приписва адресантство на писмото.
16
0
 
37
 
! Отговори
18 преди 14 години
"Такива изказвания накърняват сериозно доверието в медиите...."Отдавна нямам доверие в тях. Не съм се изненадал и не се и съмнявал , че цялата история си е истина, просто не е коментирано от политик на висок пост.
15
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цяла България знае, че журналистиката е платена и поръчкова, само журналистите не знаят. Цяла България вижда антуража около ББ и като папагали повтарят всичко което каже. Ако ББ пръдне( без извинение ) журналистите са се вече ***. Цяла България чете поръчковите статии само журналистите се сяпат като ощипани девици. На времето изпълняваха поръчки на БКП, сега на тоя който плаща повече. Срамно е за професията г-да Журналисти...
14
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще стане много интересно ако Доган е филмирал и записал някои нещица,а той ги умее тия работи.Тогава мадам В и журналистическото котило ще издухат здраво супата
13
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тая Велева нещо много обидено го раздава. А га яде кифтетата и други работи, а?
12
0
 
36
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
ВИЦ Попитали радио "Ереван" - Доган ще ....даде ли доказателства за Мадам В?Отговор - Доган не дава,той само ....взема;в конкретния случай е ....взелдушата на Мадам В,а знаете че ....Господин Д,души не връща.
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Доган е написал открито писмо до мадам В и никъде в писмото не е споменато име . г-жа В.Велева скочи като ужилена защо ли ?
10
0
 
26
 
! Отговори
над55 преди 14 години
до Никол,изцяло съм съгласен.Божее,какво извеждат като заплаха,та това са цитати от суфистки авторитет и християнски изрази.Тези ни мислят за *** .И трите за философията на живота
9
0
 
34
 
! Отговори
али преди 14 години
A mедиите кога ще представят доказателства за това което пишата ? ...... как да и вярваме ? ...
8
2
 
42
 
! Отговори
ФРОЙД преди 14 години
Искам само да уточня:Етика и журналистика са взаимноизключващи се понятия,следователно етична комисия в журналистиката НЕ МОЖЕ ДА ИМА,още повече като се види и състава й.НОТОРНО ИЗВЕСТНО Е, ЧЕ ВАЛЕРИЯ ВЕЛЕВА В ПРЕКИЯ И ПРЕНОСЕН СМИСЪЛ СИ Е ***! ПИСНА МИ ОТ ***!!!!!
7
0
 
31
 
! Отговори
23 преди 14 години
Мравке .Нека си кажат за какво са и плащали за кои репортажи.Па нека знаем.Да си вадят очите За нас сеира.
6
1
 
38
 
! Отговори
мравка преди 14 години
До кога ще ни занимавате със ***,тоя мазен аидук?Ако имаше ДАНС,прокуратура и съд тои одавна трябваше да е в затвора,но тези институции дестват избирателно.Ето един пример.Феновете влезли на терена на мача ЦСК-ЛОКО в мезсра са под домашен арест,убиецът и бандит от Враца Валери Дебелия заловен с половин кило наркотик и незаконен пистолет също е под домашен арест.Плаща си на прокурори и съдии от години и е недосегаем.
5
0
 
58
 
! Отговори
Кънчо преди 14 години
Не ни занимавайте с вашите проблеми. Имаме си достатъчно наши! Каквото и да говорите, народът си знае едно: и сред политиците, и сред журналистите почтените и наистина независимите се броят на пръсти. За изминалите повече от 20 години псевдодемокрация политиците можеха да превърнат България в едно добро за живеене място. Имахме и материалната база, и финансовите ресурси. А журналистите можеха,вместо да се подмазват, наистина да изобличават недъзите на обществото. ДА, АМА НЕ !
4
1
 
44
 
! Отговори
23 преди 14 години
Ядеш пиеш ползваш връзки -плащаш.Сирене без пари няма.
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С ДВЕ ДУМИ- И ДВАМАТА СА ГОЛЕМИ МАСКАРИ
2
1
 
54
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 14 години
Абе ние се чудим как да свържем двата края вие ни занимавате с глупости .Тоя на снимката и журналята са един дол дренки лошото е че ние живеем на сенки.
1
8
 
30
 
! Отговори
гоце преди 14 години
Какво очаквате от еди психопат............

Спонсорирани публикации