Г-н Доган, дайте доказателства за Мадам В.

Етичната журналистическа комисия с писмо до Сокола
30 мар 2010 07:00,
125
Г-н Доган, дайте доказателства за Мадам В.
Снимка: БГНЕС

Комисията за журналистическа етика в печатните медии (председател Алексей Лазаров – зам.-главен редактор на "Капитал", зам.-председател - Валерия Велева – "Труд" и членове Весела Вацева  - Българска асоциация на регионалните медии, Генка Маркова - в. "24 часа" и иконимистът Георги Ганев) настояват лидера на ДПС да даде доказателства, за които намеква в писмото, озаглавено “Браво, Мадам В.”.

Такива изказвания накърняват сериозно доверието в медиите и Комисията прецени, че не може да остави въпроса без последствие, пишат до медиите от етичната комисия.

И предлагат, а и препоръчват на лидера на ДПС и медиите 3 точки:

Още по темата

1. Предлага на г-н Ахмед Доган в разумен срок да подкрепи с доказателства направените от него твърдения, уличаващи журналисти в действия, уронващи престижа на професията. Комисията обръща внимание, че под “доказателства” следва да се разбира представяне на неоспорими факти, а не мултиплицирането на безадресни твърдения, имащи характера на донос. В случай че такива бъдат показани, Комисията се ангажира да реагира веднага по тях.

2. Предлага на г-н Ахмед Доган да поясни какво влага в пасажа от откритото си писмо: “Но запомни: накрая всеки трябва да си плати сметката. Ще се помоля за теб! Господ да ти е на помощ!”, тъй като от гледна точка на Комисията подобна формулировка съдържа елементи на заплаха.

3. Препоръчва на всички журналисти и медии да не допускат подмяната на същинския дебат в обществото, който е за начините за оздравяване на държавното управление и повишаване на нравствената хигиена на политиците. Разговорът за отношенията между политици и журналисти, разбира се, също е важен, но той не трябва да отклонява вниманието от конкретните подозрения за злоупотреби в случая с “Цанков камък”.

В заключение Комисията смята, че дискусиите, както за нравствените устои на политиката, така и за журналистическия морал, са полезни и оздравителни и следва да продължат до край.

С оглед на това Комисията препоръчва на журналистите в отношенията си с политици да се придържат стриктно към правилата на Етичния кодекс на българските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
17
 
! Отговори
джиджи преди 14 години
пийнал някоя ракийка в повече и станал ербап...
99
3
 
19
 
! Отговори
1981 преди 14 години
evala dogane...nomer edno si brat4etomi...koi kvo iska da kazva...ti si znae6 rabotata...mai4kai gi tezi pomqri..kato spqt takae
98
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това на снимката е най-сериозния ПОЛИТИК, само Доган и ДПС!
97
1
 
24
 
! Отговори
КУРВЕНСКИ ИСТОРИИ преди 14 години
ДОГАН--СРЕЩУ МАДАМ"В"......СЪВСЕМ МАХЛЕНСКА РАЗПРАВИЯ, МЕЖДУ БИВШИ ЛЮБОВНИЦИ ....ЗА ПАРИ!!!!!!
96
1
 
20
 
! Отговори
ДОГАН...ЕДИН ГОЛЯМ.. преди 14 години
ТОЙ ДОРИ ,НЕ Е И УМЕН!ТИЙ ,ПРОСТО Е ЕДНО ХИТРО СЕЛЯНЧЕ,СПЕКУЛИРАЩО ТВЪРДЕ УМЕЛО СЪС СТРАХОВЕТЕ И ГЛУПОСТТА НА НАЙ-УНИЗЕНАТА ПРОСЛОЙКА НА БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО--ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА!ОСВЕН ,АГЕНТУРНАТА ШКОЛОВКА НА ДС, И ПОВИШЕНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ--ТОЙ НЕ БЛЕСТИ ДОРИ С УМ И СПОСОБНОСТИ!!!!ВСИЧКО СА МИТОВЕ И ПАРТИЙНИ ЛЕГЕНДИ!ИЗОБЩО ,НЕ Е ТРУДЕН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВНИК!!!!
95
3
 
18
 
! Отговори
inna преди 14 години
виж те какъв е симпатяга :)
94
5
 
18
 
! Отговори
ина преди 14 години
виж те какъв е симпатяга :)
93
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
извънаредна и неочаквана пушилка на господа журналистите...явно е прекалила госпожа Велева с обвиненията си....и всички знаем че господин Доган ще спре до тук....не че не знае и не може да даде доказателства....ако го направи...това означава гибел и за двамата...и двамата си знаят кирливите ризи...но ще си трае защото и тя няма да му остане длъжница...нищо повече от пушилка.....
92
2
 
22
 
! Отговори
Боко преди 14 години
Той въобще не иска тук да е турско . В Турция за една стотна от това което прави тук ще го тикнат в пандиза доживот , а там има да му се радват анадолските *** докато е жив .
91
1
 
22
 
! Отговори
Ian Smith преди 14 години
Големи политици , пич , са хан Крум и цар Иван Асен . Това е един Остап Бендер . Той голям политик ли е ? Сбъркани са ти понятията .
90
2
 
29
 
! Отговори
Анджелина Джоли преди 14 години
До No.105 :Защо Доган да е голям политик?! Защото е шмекер и умее да се урежда , без да подбира средства?! Освен да сее раздори и да се облагодетелства на наш гръб - друго не знам да е правил, този "най-голям политик". Да използва политиката за слугинаж на Турция и за лични финансови и други интереси - не виждам какво го определя като велик. Повече му подхожда да бъде номиниран за "най-голям ***".....И предател на националните интереси.Нищо чудно - нали е турчин.
89
12
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
най-големия политик на прехода ,жалко че не е БЪЛГАРИН и не работи за Българските интереси ,сега щяхме да сме мното-напред
88
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Догане тука няма да е турско колкото и да ти се иска. Взимай си еничарите и марш в Турция. Тук е България и ние няма къде да отидем другаде и не искаме да ставаме турци. "накрая всеки трябва да си плати сметката" ти си го казал.
87
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе я не ни занимавайте с глупости бе, псевдо ***!
86
3
 
21
 
! Отговори
ОСМАН преди 14 години
Брато ти първо се научи на правопис.
85
1
 
25
 
! Отговори
сдасд преди 14 години
Този ако го хвана сам на улицата в Тъмното ще го бия полувин час.После ще му Одрежа ръцете.После и Езика.После единият крак.Ще го вкарам в колата.Ще го закарам в *** махала и ще му сложа златният ми ланец.И ще се наслаждавам *** как го Убиват
84
3
 
18
 
! Отговори
doganOFF преди 14 години
AAaa...nema problem.Pazim si bokserkite s neina sliunka ot predi nekolko godini.Gotovi za ANAlizz...Suzaliavam, no mi se nalozi da si podmia p..kata niakolko puti/za Bairama/.Inace mozehte da vzemete i ot tam proba...
83
0
 
20
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Тая *** пък от коя дупка изпълзя....
82
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За разлика от доста слугинажни журналисти,той не спестява на никой неудобните въпроси .Така е.Гледай си сеизмограф,на 4 очи и тази сутрин и бъди доволен. Лек ден..
81
4
 
19
 
! Отговори
моля,моля преди 14 години
Диков за журналист ли го имаш