СЕМ: Агресиите и голотиите от Big Brother - след 23 ч.

Регулаторът плаши Нова телевизия със сериозни санкции
16 апр 2010 14:50,
264
СЕМ: Агресиите и голотиите от Big Brother - след 23 ч.
Снимка: bigbrother

Съветът за електронни медии (СЕМ) изпрати до Нова тв становище от наблюдението на регулатора на риалити формата Big Brother Family.

В писмото, подписано от председателя на СЕМ доц. Георги Лозанов и адресирано до Карл Якоб Андерсон, изп. директор на медията, се отбелязва, че е установено излъчването на сцени, съдържащи прояви на вербална и физическа агресия между участниците в шоуто.

"Подобни епизоди са заплаха за физическото, психическото и моралното развитие на децата – участници в предаването и потенциални негови зрители", пишат от регулатора.

СЕМ настоява Нова тв стриктно да спазва законовите разпоредби, защитаващи децата от вредно медийно съдържание.

Медийните експерти настояват още елементите от шоуто "с възможно вредно въздействие върху детската аудитория да не бъдат излъчвани преди 23,00 часа".

"В полза на това ще е и по-балансираният подбор на участниците, който да отговори на предварителна заявка на предаването, че ще е представително за българското семейство днес", пишат още от СЕМ.

Накрая регулаторът твърди, че ако медията не пристъпи към промени в шоуто, Съветът ще пристъпи към административно-наказателни действия, предвидени в Закона за радиото и телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
3
 
! Отговори
Прашчо преди 13 години
Питам Ви? Защо гласувате - уж сте бедни!!!
247
1
 
3
 
! Отговори
НЕДА преди 13 години
Срам и безумие. Показ на *** и ***. Нека да си живеят в техния свят и никой да не ги вижда. На децата не можеш да им забраниш, така те имат извратена представа за живота, още от малки. СРАМ!!!
246
2
 
2
 
! Отговори
Chico преди 13 години
Пък има и нещо друго. Като не ви харесва, защо го гледате ? Толкова много канали има...Обърнете му гръб, бе хора. Спрете да говорите за него, не го гледайте, не се интересувайте от това предаване, свалете му рейтинга до минимум и то ще си падне по естествен път. Като има зрители, ще го има и предаването, ако няма зрители, ще си умре само.
245
2
 
2
 
! Отговори
Chico преди 13 години
Ами, каквито са хората, такова и предаването. Това е реалити, не е сценарии. Това са хората на България, това е реалноста в държавата, сред такива хора живеете там. Разбира се, че цензура трябва да има, защото нискоинтелигентните хора подражават на простотията и низоста и ги приемат, като нещо нормално. Подобни неща могат да се видят само в българския и руския формат.
244
1
 
3
 
! Отговори
аут преди 13 години
самото предаване не е обида за обществото ни, а участниците в него - не са виновни хората, че това, което показват е около нас. от друга страна също подкрепям засиленият контрол на излъчваното. под заплаха са не само децата. ники кънчев излизаше с номера за свобода на телевизията и словото и т.н...но контрол е необходим!
243
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
най *** и унижаващо досттойнството на човек предаване...и също най голямата машина за печелене на пари на гърбъ на българина...НЕ ГЛАСУВАЙТЕ !
242
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Голямо браво на г-н Цветанов за решението!!!Биг Брадър е огрома обида за обществото ни и жалкото е че много хора не го разбират.Искат да гледат помията в такива пропаднали семейстша и общества.Предполагам по такъв начин се залъгват, че са добре и има какво да коментират.P.S. не е свързано много с темата, но в България сме свикнали да се месим в живота на околните, без да сме оправили собствения си!
241
1
 
10
 
! Отговори
Вън от България! преди 14 години
Какво "браво" на СЕМ? Трябваше ли да започнат масови протести срещу гнусното шоу, за да се усетят? Защо не се намесват?? Затова ли си продаваме телевизиите, чужденци да разпространяват у нас вижданията си за развлечения, морал и т.н? Малко ли сме изпростели за последните 20 години, та все по-агресивно скудоумие да ни залива от екрана? Децата не винаги са под родителски контрол. В училищата само за това и подобни предавания се говори, не за книги, културни прояви, родолюбие. Спрете овреме!
240
1
 
13
 
! Отговори
СЕМ е отговорен! преди 14 години
Строги санкции и срещу СЕМ! Доц. ЛОЗАНОВ, къде бяхте лично Вие,когато се допусна изобщо това шоу по българска телевизия? Много е късно да поставяте часови граници за предаването! Само не отговаряйте като много от зрителите: като не искайте, не гледайте! Възрастният човек има критерии, възпитание, задръжки.Но ДЕЦАТА? Те се оформят като личности и с участието на медиите. И тук е огромната им отговорност! Какъв преподавател сте Вие? Какво говорите на бъдещите ни журналисти?Парите ли са най-важното?
239
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това шоу е срам за българската нация.Трябва да отнемат лиценза на цялата телевизия.
238
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То е създадена цяла индустрия за насаждане на простащина и най долни страсти в хората, после да ходят като зомбирани. Не са само Андрей и Иван, вземете и пресата и другите телевизии с подобни предавания.
237
1
 
12
 
! Отговори
меч преди 14 години
а какво ще кажите за тези дрисоци иван и андрей. тези *** са толкова вредни за младото поколение че ще дава отражение върху възпитанието им дълго време.
236
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това долно предаване трябва да се забрани, а създадетелите да се глобят яко, за да не могат никога повече да се гаврят със зрителите. Защото предаването не е от вчера
235
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
призовавам хилядите наивници....не гласувайте за да им пълните гушите и печелят на ваш гръб
234
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Blaze ti. Az bqh na gosti i me nakaraha da go gledam okolo 30-40 minuti!!!! I se sasqgat kato gi pitam dali sanormalni......
233
1
 
5
 
! Отговори
ne na 4algata 3 преди 14 години
do 241Ako stane tova se vra6tam v Bg......moje bi!
232
1
 
10
 
! Отговори
- преди 14 години
Б Р А В О, С Е М. Но моля Ви се не чакайте някой да Ви подканя, за да направите нещо. Защитавайте децата Си, закриляйте зрителя, както правите с Вашите семейства, уважаеми членове на СЕМ.
231
1
 
13
 
! Отговори
не на чалгата2 преди 14 години
няма ли някой най-накрая да ги спре тези *** и гнусната чалга да се забрани със закон
230
1
 
10
 
! Отговори
нен на чалгата преди 14 години
единственото което ме радва истински че 99% от коментарите са срещу тази помия давана по така наречената ни бг бълвоч телевизия
229
1
 
7
 
! Отговори
sasa преди 14 години
Пффф, това шоу гледа ли го някой?