Нов ловен скандал около Първанов - отстрелял дива свиня

Президентът гръмнал животното през 2006-та, извън сезона
11 май 2010 15:20, Красимир Ангелов
213
Нов ловен скандал около Първанов - отстрелял дива свиня
Снимка: БГНЕС

Нов ловен скандал е напът да избухне около президента Георги Първанов.

Държавният глава е бил на лов през юни 2006 г.  в района на Попово, където се е проявил като отличен ловец, убивайки дива свиня, стана ясно в предаването на Милен Цветков “Събуди се с EBF”.

Остреляният от Първанов дивеч му е донесъл трофей, оценен по стандартите за ловните трофеи на 117.6 точки.

По това време Първанов е гостувал лично за три дни на кмета на община Попово – Людмил Веселинов, а ловният му успех е отразен подобаващо в брой 27 на поповския “Местен вестник” от 10.07.2006 година.

“Първият проблем в случая е, че ловът се е състоял извън ловния сезон”, обяви в предаването на телевизия EBF юристът Марин Божков – водещ на програмата “Времето на правилата”.

Той припомни, че сезонът за лов на дива свиня започва през октомври и завършва през втората седмица на януари.

Божков обаче поясни, че президентът е бил на частно посещение и е ловувал в качеството си на гражданин, а не на държавен глава.

“Вторият проблем е, че по същото време срещу кмета на община Попово са се водили няколко наказателни и граждански дела за злоупотреби”.

Още по темата

Гласност на случилото се е подал общинският съветник от Попово Веселин Несторов, според когото над президентския приятел е опънат съдебен и политически чадър.

Кметът на Попово Людмил Веселинов управлява града вече пети мандат. Местната опозиция го обвинява многократно за злоупотреба с власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
0
 
! Отговори
ловец еколог преди 13 години
Абе папараците нямат ли с какво да се занимават, а само гледат какво ловувал Първанов!!! Я да наблегнат на малко по сериозни неща!!! Защото мислите ли ,че президент наистина ще бракониерства??? Както и да е Първанов от начало ми хареса, но вече не... Той явно наистина само си ловува и ловува.....
193
0
 
1
 
! Отговори
Lesnicei преди 13 години
Vsi4ki zivotni v rezervati i lovni stopanstva sa markirani i ocenen kato eventualni lovni trufei v EVRO.KOI PLASTA TRUFEITE NA PREZIDENTA ?
192
1
 
5
 
! Отговори
Гоце е преди 13 години
Пенчо Кубадински номер 2 .....отврат
191
2
 
7
 
! Отговори
природозащитник преди 13 години
Всички знаем, че Първанов е ловец и отстрелва дивеч-понякога рядък вид, понякога не толкова. Понякога в България, понякога в чужбина. Аз имам и друг въпрос. Какво са отстрелвал премиерът или обкръжението му в миналото. Бил ли е обстрелван самия премиер или обкържението му, защото си спомням как една красива дама, сега известна банкерка бе взривена и по чудо не загина. Не споделя ли тази дама тегобите на премиерша днес, както в миналото сподели бомбата вместо него? Пише пресата това!?
190
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само е не знам - след като е бил на частно посещение - кой го е охранявал?????????? Може би гвардейците на папата? Или някое частно НСО? С какво е отишъл на това частно посещение? Кой е платил за това частно развлечение? Риторичен въпрос!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
189
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудесно!!!!!!!!! Имаме си Президент - сътрудник на ДС! Отсрелял също рядък защитен вид по време на държавно посещение! Ходещ на лов по време на национална трагедия! Отсрелял живоптински вид извън ловния сезон! Наградил с най-виското държавно отличие полиотик, забърсал над 1 млн лева хонрар по държавен проект! И какво още....? Станаха много другарю Гоце, много.....!!!!!!!!!!!!!!!
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първанов е обстрелял свинята за да нахрани с нея народа с нея :))Трябва да го изпратиме на лов и сега по време на кризата и след това в президентството да раздават луканка от диво прасе на социално слабите. :)
187
1
 
4
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Президенството на Параванов е изпъстрено с ловни етюди, където основната роля на милият държавен глава е да пуца по *** и сърни. А чадата му с няколко месеца трудов стаж пазаруват мезонети за стотици хиляди евро от червени олигарски. Браво Параванов, браво. Жалко че не са те избрали за президент на средно-азиатска държавица. Щеше да ти е тамън и щеше да ставаш национален герой след отстрела на всяка ***, която смее да изскочи на височайшия ти път ***!
186
3
 
13
 
! Отговори
АРОСЕЛ преди 13 години
НЯМАТ СРАМ ЧЕРВЕНИТЕ ПОМИЙ
185
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бравусссссс
184
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
каквато ви държавата, такъв и президента и ловец и рибар и ученички клеца ..........
183
7
 
1
 
! Отговори
Pyrvanov e super OK преди 13 години
da si jiv i zdrav Prezident Pyrvanov.radvame tvoeto smelo povedenie makar da neznam dali kozela, svinata i stypkanata vizionomia na pojarnikara 4ie delo sa.Nai sym dovolen 4e ni pokaza kakwo mekere si imame za kasier na Bylgaria. De da mojeshe i za drugite po nesti4ko da nau4ime.
182
0
 
11
 
! Отговори
+++ преди 13 години
ами Пенчо Кубадински няма да е сам ................ червен, *** и прасе влезе ли ти в двора - на беля е............
181
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за гоце няма закони, нито морал. Убива животни и хората - животните чрез отстрел в непозволен период, а хората чрез олигарси, приятелски кръгове и прокарване на руски-имперски интереси в България, така убива нас и децата ни и му пука толкова, колкото когато е убил животното..
180
0
 
2
 
! Отговори
тото преди 13 години
Слушай какво ти казва и го приеми като по-добрата ти половина... Има какво да попиеш...
179
8
 
0
 
! Отговори
Смях преди 13 години
След като си прочел това си разбрал че някой ми копира ника умишлено !!!Явно много ги дразня, платените драскачи на ГЕРБ, истината винаги боли !!!!Не че ми пука, кофтито е че работи във dnes.bg и дори със регнатия ник да съм пак го ползва и няма смисъл да се боря със него !!!!!
178
0
 
0
 
! Отговори
тото преди 13 години
Не знам какво си ял или пушил, ама това раздвояване на личноста не е хубаво...
177
0
 
13
 
! Отговори
тото преди 13 години
Смях преди 2 минутиГоце е едно ранено животно. Вижте му само гузната милиардерска физиономия и как на чужд гръб се опитва да натрупа слава за предстоящия си проект. Но Бойко добре го натири в ъгъла, това мръсно животно от Сирищник и му показа кой командва. Ако не беше и *** Яне вече да е в миналото с успешен импийчмънт. Но така е, Гоце знае кой да купува, отърва се до догодина, но после ще си плати в новият съд "Антимафия" Абе вие колко "смешковци" сте всъщност?
176
1
 
0
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Защото нормалните хора след работа, излизат да вечерят ;)Вече съм тук и можеш да ме почваш :)
175
0
 
2
 
! Отговори
тото преди 13 години
Защо ли повечето които тъжат за С.С., Р.О., Р.П. и така нататъка изчезват след 19.00ч... Мистерия някаква се получава...