ВСС за последно уволнява заради Красьо

Приключи и проверката за връзки на магистрати с "Октопода"
13 май 2010 14:19,
21
ВСС за последно уволнява заради Красьо
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно прокурорът от Апелативната прокуратура в Бургас Йордан Иванов, за когото бе изнесена информация, че си е „другаривал“ с Красьо Черния.

Това е и последният магистрат, когото ВСС наказва заради контакти с плевенския бизнесмен, обвиняван, че е уреждал назначения в съдебната система.

"Йордан Иванов дълго време е бил апелативен прокурор на Бургас и освен това се е кандидатирал и за заместник главен прокурор", коментира председателят на етичната комисия на ВСС Цони Цонев.

Още по темата

ВСС приключи и проверката на информацията от СРС-то от килиията на задържания при операция „Октопод“ Николай Велков, стана ясно от днешното заседание на съвета. В СРС-то Велков, говори за свои познанства с бивш член на ВСС и с висш магистрат.

Според съвета няма основания двамата магистрати да бъдат наказвани.

За единия от тях – председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов, се е установило, че той не се познава с Николай Велков.

Етичната комисия на ВСС е проверила и твърденията на Пенгезов, че малко преди гледането на мярката на друг, заподозрян за връзки с „Октопода“ – Антон Петров – Хамстера, председателят на ДАНС Цветлин Йовчев го е предупредил по телефона за анонимен сигнал.

Такова позвъняване наистина е имало – свидетели са били единият от заместниците на Пенгезов – Стафан Гроздев и председателят на военно-апелативния съд Петьо Петков.

Затова според комисията няма как Пенгезов да е оказвал натиск върху съдии по мярка срещу "Октопода".

Освен това съдиите, които са гледали мярката, са от първите, подписали се в протестното писмо срещу назначението на Пенгезов за председател на съда.

Няма и основания ВСС да образува дисциплинарно производство и срещу бившия член на съвета Иван Димов, чието име също било засечено от СРС в ареста, каза Цони Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И не само тя,,Октоподи са тея,,,
18
0
 
1
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 14 години
Пуснете ги съдиите на детектор на лъжата и ще се убедите че м/у тях един свестен няма-да ама те посмъртно няма да се подложат на детектора защото те са "съдийската" мафия..октопода в държавата!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Според ВСС, дали в България има подкупен, корумпиран или непочтен съдия или магистрат? Ако им вярваме, всички съдии и магистрати неуморно и по съвест се борят с престъпността, а според Доковска /председател на адвокатите/ нямаме престъпност. Баси наглеците, от тези твари зависят живота и собствеността на хората.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе вие не разбрахте ли че този Красьо Черния е защитен свидетел.Ако го покажат къде е в момента и веднага килърите ще го гръмнат.
15
3
 
1
 
! Отговори
вампир преди 14 години
А КОГА ЩЕ ПОЧНЕ С ЗЛОУПОТРЕБА НА СРС-МВР БАЗА БАНКЯ ДАНС С ПРОСЛЕДЯВАЩИЯ ОПТИЧЕСКИ-ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЛАЗЕР БЕЗ ТЯХНО РАЗРЕШЕНИЕ. И ЗНАНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТ-МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И НАРОДНО СЪБРАНИЕ .И ЗНАНИЕ НА ЕС ЗА НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА В СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС И НАТО.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е хайде де. Председателя на Окръжен съд - Ловеч Монева беше уличена, но все още си е председател на съда.
13
0
 
5
 
! Отговори
Борис Борисов преди 14 години
Уволняват тези, които са търсели ходотайство от Красьо Черния, а тези на които се е обаждал не ги уволняват.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Последно съобщение!Моля всички съдии имащи нещо общо с Красьо Черния да се предадат в срок на прокуратурата.Ако това не бъде направено днес- утре вече ще е късно!ВСС за последно уволнява заради Красьо!!!САМО ДНЕС!САМО СЕГА!2 В 1 - УВОЛНЕНИЕ И ЗАТВОР НА ЦЕНАТА НА 1 SMS.
11
0
 
8
 
! Отговори
??? преди 14 години
Гоце още не е ли наложил вето върху решението на Кушлев ? А не се ли е обърнал към КС, за да отмени решението на Кушлев ? А я'не' с розовите гири не е ли обвинил още Цветанов в оказване на натиск и манипулация над Кушлев ?А Сергея не е ли определил още и Кушлев като хунта ?Хайде бе , др. колхозници и трактористи, не се притеснявайте, а си кажете каквото ви мъчи ! Защитете си октоподите и тракторите !
10
6
 
1
 
! Отговори
кико преди 14 години
Бойко смешен си,много говориш и нищо
9
0
 
1
 
! Отговори
ttt преди 14 години
EEEEEEEE PA SHTO POSLEDEN DRUGITE STE SVETA VODA NENAPITA TO I VAS IMA KOI DAVI SLEDI SPOKO
8
5
 
1
 
! Отговори
a преди 14 години
Много странно,уволняват прокурори,които са контактували с Красьо?!?!?!Че какво лошо има в това???Той е един нормален човек.Престъпление ли е да имаш приятели?Ама той бил престъпник,но нито присъда нито нищо.Просто някой така си е решил.Ми докажете,затворете го в затвора и тогава вече обвинявайте останалите...Типично за българия,могад да те вкарат и в затвора а после да ти кажат извинявай,збъркахме човека
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А болните деца, ами старите пенсионери, ами всички хора испаднали в неволя през тези 20 години не ви ли искаха защита от грабежите,убийствата, обсебването на имотите им, асимилацията, дискриминацията, ежедневният терор от циганси пълчища, кражби на милиарди левове от пенсионните фондове,здравна каса, бюджети, те неискаха ли от Вас защита бе господа *** крадливи дупетати от БСП,ДПС,НДСВ,СДС.....вие къде бяхте ? Крадяхте и им се присмивахте. Сега *** и дано Бпйко ви смаже като ***.
6
0
 
11
 
! Отговори
+++ преди 14 години
Нужна е съдебна реформа и тя трябва да започне със закриване ВСС........... всичко друго е палиативно, просто казано порнография
5
0
 
7
 
! Отговори
Мостич преди 14 години
Много леко,само едно уволнение,ами съд.............язък.
4
0
 
8
 
! Отговори
Шушкяков преди 14 години
Досега много се писа много се изговори само не разбрах какво е направил Красю който контактувал бил незнамси какъв а в същотото време никой не доказва престъпления струвами се че ситуацията е доста патова . Че и осъдени по тоз случаи няма .
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕ ВЯРВАМЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД НАААААААЙ-МЕКО КАЗАНО ,,,!!! ...ДА СЕ ЗАКРИЕ ИЗОБЩО НАШАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА И ДЕЛАТА НИ ДА СЕ ГЛЕДАТ САМО В ЕВРОПЕЙСКИ СЪДИЛИЩА ,ЗА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ !!!
2
0
 
12
 
! Отговори
кеке25 преди 14 години
Хаха уволнили Данчо Рушвета.Баси да не повярваш..хахахаха
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪХ ,каааааааааак тежко го наказахте... !!! АМИ ,ЧЕ ЗАСРАМЕТЕ СЕ БРЕ ,ВЗИМАЛ МАГИСТРАТА РУШВЕТИ ЗА НАЗНАЧЕНИЯ НЯКАКВИ СИ 200- ЗООхиляди лева на калпак ,чи бива ли тъй... !!!