Пунктовете за вторични суровини хлопват кепенци?

Според Евдокия Манева има силно възражение срещу тях в сегашния им вид
20 май 2010 21:42, Красимир Ангелов
75
Пунктовете за вторични суровини хлопват кепенци?
Снимка: Булфото

Възможно е пунктовете за вторични суровини да бъдат закрити или предоставени на организациите за оползотворяване на отпадъци.

Това обяви заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева по време на международен семинар на тема "Управление на биологичните отпадъци в Европа – демонстриране на добрите практики".

По думите й има силно възражение срещу съществуването на пунктовете по сегашния начин.

“Това са неугледни места, които съществуват и в гъсто населени райони”, отбеляза Манева.

Тя бе категорична, че трябва да се преразгледат критериите, по които се дават разрешения за съществуването им и се определят местата, на които да бъдат организирани.

“Имаме сигнали от оползотворяващите организации, че силно се е повишила цената на отпадъчната хартия. Много хора я изземват от съдовете за разделно събиране и я предават в пунктовете срещу заплащане”, обясни Манева и продължи:

“Налага се организациите, които са инвестирали в съдовете и системата за разделно събиране, да изкупуват от пунктовете хартията, за да изпълнят целите си, което е абсурд”.

Според Манева до края на годината ще има изцяло нов Закон за управление на отпадъците, тъй като се налага прилагането на нова директива в тази област.

“Всички направления, за които сме констатирали проблеми, ще намерят решение в него”, категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
qna преди 11 години
ti ne znae6 kakvo znachi glad-po silen e ot toka
73
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Снимката говори достатъчно сама по себе си - гадният и крастав *** бута количката с куп *** в центърът на столицата, пред самият параден вход на президентството, а ушев-педeраст, дето иначе реве, че му е малка заплатата, блее нанякъде и най-вероятно си дръгне топките, вместо да пребие хъхрещото животно с палка и кубинки !!!Защото това е проблемът - не в пунктовете за вторични суровини, а че полицията не си гледа работата !!!
72
0
 
3
 
! Отговори
jiko преди 13 години
kraino vreme beshe
71
0
 
7
 
! Отговори
ПЕПА преди 13 години
Виждала съм бедни хора как събират кашони от магазините да се прехранват . Също така и българи когато си чистят домовете или бутат някоя стара постройка да си предават отпадъците на вторични. За тези дето крадат релси и кабели , не затваряне на пунктовете за вторични ,а затвор и то за дълго за самите тях .
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пунктовете трябва да бъдат закритиииииииииии!!!!!!!!!!!!
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доколкото се разбира от съобщението промените няма да са срещу крадците на цветни метали, а срещу беднягите принудени да събират хартия от контейнерите. Защото видите ли, пречели на боклукчийските фирми, чиито капитали всички знаем че не са по-чисти от самия ***. А крадените жици и паметници на културата сигурно пак ще могат да се връщат.
68
0
 
8
 
! Отговори
Леа преди 13 години
Само да не стане като с тютюнопушенето,да измислите някоя неефективна мярка
67
0
 
9
 
! Отговори
Леа преди 13 години
По-бързо със закона,че ще остана без порта и ограда моля г-жо Манева!Половината вече я няма ,но поне портата да остане.
66
0
 
5
 
! Отговори
IJCV преди 13 години
Най после че,както етргнало щесъбираме хората на парчета от някой влак *** няма скруполи
65
0
 
4
 
! Отговори
Д;С.П; преди 13 години
Започва се проверки по пунктовете....всеки предавал вторични суровини през последните ;а е на социални помощи ще му бъдат спрени и съответно възстановени.НО ;ОТ УМРЯЛ ПИСМО НИКОЙ НЕ Е ПОЛУЧИЛ;ПОНЕ ЩЕ ИМ СЕ СПРЕ ;ЛАПАРОТО;
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Много хора я изземват от съдовете за разделно събиране и я предават в пунктовете срещу заплащане, И какво от това? Нали важното е да се рециклира? Има ли значение по какъв начин отпадъчната хартия отива за рециклиране?
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това са неугледни места, които съществуват и в гъсто населени райони, Е ти какво искаш госпожо Министър? Работещите в тези пунктове да носят бели престилки?
62
1
 
3
 
! Отговори
дам преди 13 години
Само така ще се оправим иначе не става. Ако не големите недосегаеми риби поне тези проблеми да решат.
61
0
 
2
 
! Отговори
решение преди 13 години
Ами има решение за това и то е в панделата на топло.Едно време господата от затворите произвеждаха и те ... не знам дали е още така но не пречи. Може и на полето да ги карат да прекопават примерно ;-)))
60
1
 
5
 
! Отговори
Бициани преди 13 години
"Възможно е пунктовете за вторични суровини да бъдат закрити или предоставени на организациите за оползотворяване на отпадъци."Втората част от изречението ясно показва кой плаща на Манева, за да лобира.
59
0
 
8
 
! Отговори
His Highness Roma-ma преди 13 години
@наивник Да, прав си, но както в Италия и Испания например, няма "европейски ценности" в отстояването на гражданските и публични интереси - по-скоро има полицейщина! Стига са ни плашили с Европа и не знам си какви ценности! Израснал съм в град с *** гето и макар и живял в другата му част, за такива места има една оправия - много силна Полиция, както за българи, така и за ***, така и за марсианци! Затвор, общ. полезен труд, задължително преместване и т.н. Иначе няма да се оправят нещата!!
58
3
 
5
 
! Отговори
разгеле преди 13 години
Сетих те се най-накрая. Не стига че това подпомага кражби на матеряли който се купуват в подобни пунктове, но и се разнасят какви ли не болести ......Тукмо малко ще им секне на *** бизнеса, както и дребните кражби
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пунктовете за изкупуване на метали категорично трябва да се затворят.
56
0
 
8
 
! Отговори
Айшето 2 преди 13 години
И ние с *** беш у гетото! *** кат изядеем и изпием помущите... и пак гори у стоежо за жилязо...Ама сига? Ща мрем от глад! Кат няма пунктове! Моля ви си, бе! Ни затваряйти пунктовити! 10 чавита имам и 11 чакам!
55
0
 
4
 
! Отговори
Айшето преди 13 години
Вай, вай, вай! И ся каде ща придаваме откраднатото жилязо? То, да ни мислити, чи и лесно? *** са катери и го сваля , ас стоя доло с каруцата амчи кат доиди и полицията, тъй де кварталния, нал требва му обеснявам к во праи *** гори... па он не верва и вика: Ща ви водя в участъко! Пък ас: Мола ти са бате! Нидей бе! 10 чавита имам! Гладни са беее! И *** ща ти направя, само ни *** води у полицията! И кючек ща ти играя! И той: Ох, ама друг път да ни съм ви видел тука! Ясно ли е?