МВР си търси пилоти

Те ще управляват нови хеликоптери за контрол на границата
22 май 2010 18:35, Красимир Ангелов
39
МВР си търси пилоти
Снимка: БГНЕС

МВР си търси 8 пилоти, 2 бордни инженери, 2 бордни техници и 6 авиомеханици, съобщиха от пресцентъра на министерството.

За целта ще бъде обявен конкурс, на който желаещите за работата могат да се явят.

Присъединяването на България към Шенген е свързано с изпълнение на редица препоръки, касаещи осигуряване на надежден контрол и наблюдение на външните граници на ЕС, включително и чрез прилагане на наблюдение от въздуха.

Затова в Главна дирекция “Гранична полиция” към МВР вече е доставен един хеликоптер от лек тип AW 109 Power за изпълнение на задачи по осъществяването на въздушен контрол и наблюдение на държавната граница.

През месец ноември 2010г. ще бъдат доставени още три хеликоптера по инструмента Шенген – един хеликоптер среден тип AW 139 и два хеликоптера лек тип AW 109 Power.

За кандидатстване на обявените длъжности няма възрастово ограничение.

Освен основните изисквания за работа в МВР, кандидатите за летателните длъжности трябва да притежават валидно медицинско свидетелство за летателна годност, да притежават специалност “летец-пилот на вертолет” и да имат минимум пролетени 300 часа.

Освет това ще трябва да владеят английски език на ниво не по-ниско от В2, съгласно Общата европейска езикова рамка, което ще се установи чрез изпит в Академия на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уж бедна държава се водим а си купуваме скъпи хеликоптери за наблюдение, за тия пари който са дадени за тия машини щяхме да вземем два пъти повече хеликоптери от по малак клас вършещи същатата работа.AW 109 Power струва 6.3 милиона долара, а AW 139 е с цена от скромните 8.9 милиона евро, като при това определено неприлича на хеликоптер за патролиране а на хеликоптер за разходка на милионери.За около 2 милиона евро на машина мошеше да се купи Eurocopter AS 350B3 Ecureuil който е идеален за патрул
13
3
 
3
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
А беше време, когато над Нова Загора денонощно прелитаха бойни хеликоптери и стреляха по мишени на близкото стрелбище.Беше време, когато излизаха цели випуски военни летци всяка година.Долу Варшавския договор, да живее Нато!
12
2
 
1
 
! Отговори
пелтек преди 13 години
Само ми уреди работата, ще се убочу за три месеца и ти гарантирам, че ще стана перфектен пилот. Аз имам дарбата да уча бързо. Ама няма да ме огрее. Сега искат готови пилоти, а не след курс. А стажа се трупа. Но има по-млади момчета дето ще ги вземат. А и е престижгна работата. Не всеки може да кара хеликоптер. това е първото стъпало към НЛО. Следват Айрбъс, Боинг, Ил, Стелт - НЛО. От тук се започва. Но аз ще тренирам на ел.игри и ще се обуча сам. Само да ми направят реалната кабина на машината?
11
1
 
6
 
! Отговори
ха преди 13 години
Тия пилоти не биха вземали повече от 1200-1300лв в МВР.Е кой е тоя професионалист питам който ще отиде за тези мижави пари?Всички знем,че тази професия е много добре платена.
10
1
 
1
 
! Отговори
revengervt преди 13 години
Хахахах, момчета, не бъдете наивни тези хора само ще идат зян за тази полиция, и кви са тия 2/3 000 лева в полицията няма такава заплата, а като гледам няма и да има. Такива пари се дават само на семействата при смърт на служителя, и то само ако министъра каже.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 6, не ставай смешен.Един обикновен старшина си докарва повече.Гаранция, че става въпрос за повече от 2000лв. месечно.
8
4
 
2
 
! Отговори
пелтек преди 13 години
Аз бих отишърл и за тази заплата, но неу мога да управлявам машината, а и нямам стаж. Че какво? В свободнот времеще си гледам алабаш и ще си правя трушии. А после ще летя. Иначе е готино да караш такава машина. Тя заплатата навсякъде е ниска. Няма ли останали от военните, бе? Що военни съкратиха? Те поне са минали изискванията. А има и цивилни, дето са карали школите. Какво чакате? ходите да карате за кеф, а не искате да карате за пари? А и не се иска копане по цял ден, а се учи и работи.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами работата си е престижна и със сигурност е добре платена.По-добре да си пилот в БГ, отколкото съдомияч на Запад.Убеден съм, че ще има много желаещи.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За 500-600 лева ще наемат някой млад (45 г.) бивш военен пилот, иначе няма кой да им се върже на акъла и системата..
5
1
 
2
 
! Отговори
до Протон преди 13 години
Е какво им е на парите.....Все пак пазиш външата граница на ЕС-тоПо малко от 2-3 бона месечно едва ли ще е заплащането......
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идея си нямат колко ще търсят............само някой от третата възраст може да се прежали
3
1
 
4
 
! Отговори
ssss преди 13 години
Еми.......Нека,това е шансАко има млади ,знаещи можещи................С такава работа тук ще водят приличен начин на живот.........Няма да се унижават да мият чинии на запад или да бачкат нещо от този род
2
2
 
4
 
! Отговори
PROTON преди 13 години
Браво ,за идеята .Ама при тези ваши заплати , кой ще се прежали ?Спецовете ,отдавна избягаха на запад.Сега врънкам синът ми , ама той ме гледа накриво.И с право.20 години неНОРМАЛНО / и НЕМОРАЛНО / управление ,докъде ни докараха.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
..ПО възможност от арабски произход и да носят знамето на Сауди Арабия на челата си!