Приморско готви съд за бедните магистратски роднини

Или връщат земите и си прибират парите, или отиват на съд
25 май 2010 10:45,
39
Приморско готви съд за бедните магистратски роднини
Един от имотите на дъщерята на Николай Урумов – Деница. Снимка: Dnes.bg

Община Приморско се готви да покани за споразумение или да заведе съдебни искове срещу "бедняците", сдобили се на безценица с имоти край морето. 

"Ще поканим всички лица да подпишат споразумение с община Приморско за прекратяване на договорите по взаимно съгласие, като на лицата ще бъдат възстановени сумите, които са заплатили за учредяването на правото на строеж".

Още по темата

Това се казва в официална позиция на общинската администрация.

За онези, които не подпишат споразумения и се прецени, че има нарушения на процедурата, ще се предявят съдебни искове за обявяване на нищожността на договорите им.

Повод за реакцията на общината стана гръмналият скандал с имотите на висши магистрати, представили свои роднини за социално слаби, като са се сдобили по този начин с места на първа линия чрез отстъпени права на строеж.

Преди седмица председателят на Върховния административен съд (ВАС) Константин Пенчев освободи тримата съдии – Панайот Генков, Андрей Икономов и Николай Урумов, чиито роднини са придобили имоти в община Приморско като крайно нуждаещи се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
17
 
! Отговори
nemam nervi преди 13 години
И всички трябва да отидат на съд защото явно са подали документи с невярно съдържание
16
1
 
10
 
! Отговори
мимо преди 13 години
да съдят и общината и те имат вина
15
1
 
15
 
! Отговори
Rommel преди 13 години
Защото това е отчаян опит на общината да си върне земите доброволно. Едва ли висши магистрати не са изпипали сделките. Предполагам, трябват много проучвания и проверки, за да открият как да ги принудят. Дано греша, но ... силно се съмнявам. Това ми прилича на ПР акция. Общината, която е раздавала земи на брега за смешни пари, сега и идва съвестта и се опитва да оправи нещата. Айде не сме чак толкова глупави.
14
1
 
12
 
! Отговори
до СФ преди 13 години
И аз мисля така.Май ги бяха купили за по 3лв. и стотинки на кв.,което според мен си е абсолютно престъплание.Не само общината трябва да ги съди,но и прокуратурата до сега трябваше да се самосезира.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като знаят,че просто ще ги "узаконят",защо вдигат пушилка?
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идеята е добра и я приветсвам! Но си е само идея, защото няма как да я облекат в законна форма! особено за тези случаи, пшри които вече има застрояване на терена! Интересно ми е дали Общината ще възстанови разходите по строежа? Дано в Приморско да мислят по тези неща и да не хвърлят кьорфишеци в медийното пространство!!!!!!!!!!!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
to hubu sa gi kupili po 2000 lv ana rushveta koi she vryshta shtoto tezi enshta ne stavat taka .....mai she gyrmat tam....she ima udavnizi napili se s morska voda
10
1
 
18
 
! Отговори
СФ преди 13 години
А защо ще им връщат парите? Да ги удържат като глоба за измамата.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
300 в секунда
8
1
 
14
 
! Отговори
към 6 преди 13 години
и освен това са си ги заработили честно милионите за хотелите. нали онзи ден тук ни обясняваха,как ДЕЦАТА НА ВЛАСТТА РАБОТЯТ ЗА ПО 300 ЛВ....само не ни казаха 300 на час ли?
7
2
 
13
 
! Отговори
Земен рай преди 13 години
А га ядохте кифтетата и ги раздадохте земите ниривахте,па ся дайте ги обратно-а вийй ша върнете ли пачките с парите дет сте ги прибрали или искате само ново раздаване на картите и пак да напълните гушите!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и какво скачате срещу тези дечица? те,ако не бяха "социално слаби",щяха на карибите да си вдигнат хотелите.вижте,колко скромни са все пак...по някакви си 4-5 етажа...за по някой милион...на приморско.
5
1
 
19
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Amenhotepе,НЯМАААА,НЯМА ДА СТАНЕ!!!Гарга на гарга очи не вадиди!Бого помазаниса от 65години!Само екзекуция по Китайски!
4
1
 
15
 
! Отговори
! преди 13 години
"За онези, които не подпишат споразумения и се прецени, че има нарушения на процедурата"Обаче подозирам, че няма да намерят нарушения на процедурата, и тия сгради ще ги продадат за по 1 милион евро, ходи ги гони после.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже какво безочие,каква наглост!По времето на кое управление се е случило придобиването на тези имоти,че не се сещам?
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и също така предлагам не само освобождаване на съдиите,а и на техните социално слаби деца,които също са в системата на правосъдието,тк те ясно и точно са знаели какво правят техните родители и ясно и точно тия деца с бистър ум са придобили тези терени.ама надали ще стане.
1
1
 
35
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Какво споразумение бе? Конфискувай, закривай ... ПАНДИЗ!