Цветанов: ВСС ще е уклончив за "бедните" съдийски роднини

Отчете, че и местната полиция не действа на ниво
21 май 2010 15:34,
34
Цветанов: ВСС ще е уклончив за "бедните" съдийски роднини
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет (ВСС) може би ще излезе след месеци с нещо уклончиво по въпроса със социалнослабите съдийски деца.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като участва във форума за полицейско сътрудничество между страните от Югоизточна Европа.

Още по темата

Той подчерта, че днес България има нужда от бързи реформи и действия, а в случая не е необходимо да се проверява много, за да се разбере какво са направили тези съдии.

Цветанов поздрави председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев за бързата му реакция на скандала.

Той коментира още, че контролът на правоохранителната система за противодействие на местната власт е изключително занижен.

Попитан дали вътрешното министерство ще се заеме с общинските власти в Приморско, той посочи, че е акцентирал много пъти пред местните ръководители на областната дирекция на МВР за това да се работи върху злоупотребите с месната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
До #14 Консерватор: Аз също знаех,че министърът на правосъдието по право е шеф на ВСС. Сигурен съм обаче,че председател на ВСС е проф.Анелия Мингова от НДСВ. Мисля,че една група от 17 съдии правеха номера на Маргарита Попова и до-колкото си спомням,се налагаше този състав непрекъснато да поддържа мнозинство,защото НС отказа да назначи нови хора на мястото на двамата осво-бодени от Съвета, а решенията се вземат с 2/3 от 24-та човека, т.е. с 16+1 гласа.
34
0
 
2
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Много пъти съм казвал, и сега повтарям,че мин.М.Попова,Ц.Ц., Б.Б. и Цв.Цачева трябваше преди 2 месеца,когато съдебната с-*** се беше силно разклатила от непрекъснатите вести за продажни съдии, да използуват случая и оттегляйки доверието си от парламентарната квота съдии във ВСС, да го бламират и изберат нов състав,но посочените хора това не го направиха и сега се оплакват: случаите с Маргините, пуснатите бандити от Наглите, зам.министър Раиф Мустафа, висши-те съдии от ВАС са доказателство за това
33
0
 
2
 
! Отговори
George преди 13 години
Когато се заговори за български висши съдии, имаш чувството,че се докосваш до нещо лигаво,хлъзгаво и гнусно,като дъждовниците например.Хванаха висши съдии с далавери за много хиляди лева в Приморско и Несебър,от ВСС се вдиг-наха да ги защитават,но като видяха,че всички са против тях,млъкнаха като по команда и вече не се вястват никакви.След 1-2 месеца гл.прокурор Б.Велчев, А.Мингова и ВСС тихичко ще ги оправдаят - ами правили са далавери, лъгали са,но В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА! Гнусна работа!
32
0
 
3
 
! Отговори
9+ преди 14 години
"че е акцентирал много пъти пред местните ръководители на областната дирекция на МВР"......,ими те на са ли в същия отбор?Може би трябва да започнеш от твоите подчинени по места,иначе съдействие надали ще получиш!
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нали са много високо морални, да върнат имотите на общината и толкова. Ха да ги видим колко са честни и справедливи нашите магистрати.
30
2
 
8
 
! Отговори
ПОЗОР! преди 14 години
Хайде сега да ви видим, законодатели наши любими! Натъкмете, както вие си знаете, един ЗАКОН ЗА ОТНЕМАНЕ НА ВСИЧКИ НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ И ПРЕДОСТАВЯНЕТО ИМ НА НАВЪРШИЛИ 18г. ДЕЦА ОТ ДОМОВЕ ЗА СИРАЦИ! Те са бедните и нуждаещите се, без помощ откъдето и да е! Най-малко- от държавата. Ще има достатъчно домове за всички младежи без родители и средства, оставени на произвола на съдбата, живеещи под мостове и в канали. Не неморално, позорно е поведението на ВСС!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цецо нищо не става .ти ги хващаш-друг ги пуска.е и....
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Давай Цветанов с теб сме, мачкай крадливите и наглите тлъсти ***, които нямат и една стотна от достоинството на простата баба Цеца от село, нищо ,че тя е неграмотна. Поклон пред теб и баба Цецка, заплюване на тези бедни душевно , смърдящи на гнило , жалки *** добили се с наглост и измама с тези кичозни имоти.
27
7
 
7
 
! Отговори
Малееее преди 14 години
Колко вайкане!Дори Пенчев ви каза,че законите не са нарушени,а е нарушен човешкия морал.Кой морал обаче. Писан закон съм виждал, но писан морал още не! Моралът най-общо е система от принципи на поведение и отношение към света,отнасяща се до понятията добро и зло и е тясно свързана с човешката етика. Е нали това намира отражение в законите.Хихи. Абе ЦЦ кога ще пише обяснения като ВСС за полицаите-изнасилвачи, продавачи на дрога, крадци на гориво и т.н. Хайде успех на словоблудстващите.
26
3
 
8
 
! Отговори
Луцифер преди 14 години
"... възмущението към неколцина има реална опасност да бъде насочено към всички останали почтени съдии ", заявяват от съдийския съюз.А нима "почтените" съдии току що научават за всички тези мръсотии? Цялата правораздавателна гилдия, начело с хлъзгавият главен прокурор Велчев, знаят много добре кои са вонящите от километри "магистрати" но срамежливо гледат в страни. За мен и не само за мен те са съучастници! Господа висши магистрати, един Константин Пенчев не може да ви измие мазните окапани муцуни... Sorry!
25
2
 
5
 
! Отговори
collapse преди 14 години
Ами сега тия хотели дето са построени се взимат в полза на държавата и се продават или се събарят като парите отиват пак в държавата. Ей ти на близо 100 Млн. лв... Щото и хотелите сигурно са правени с държавни пари... Я бащата пуснал някой от затвора - я нещо друго. Сега ако им оставят хотелите - какво ще стане - или пак само приказки.... Замазват ни очите без нищо реално да се върши...
24
0
 
6
 
! Отговори
pensioner преди 14 години
alo,drugarite nesto ne se izkazvat!
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Заслужават затвор за търговия с влияние
22
3
 
19
 
! Отговори
777 преди 14 години
Давай, Цецо!
21
4
 
25
 
! Отговори
ЩИРЛИЦ преди 14 години
Цветанов захапал си ги не ги отпущай дори мм. Народа това иска. Какви са тия ? Ако са светци да ги изографисът на икони . И може би като светии ще имат малко свян....
20
3
 
3
 
! Отговори
НЛО-нср преди 14 години
ДА НЕ БИ ДА ИМА СРС МВР ПО СЛУЧАЯ.
19
4
 
23
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 14 години
ДА НИ Е ЖИВ И ЗДРАВ М-Р ЦВЕТАНОВ..ТИЯ СЪДИИ СА ТОЛКОВА "СЛЪЧАСАЛИ",ЧЕ НЕ ИСКАТ И ДА ЗНАЯТ ЗА ПРАВОСЪДИЕ.ТЕ НЕ СЛУЖАТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. ЕДИНСТВЕНО МИСЛЯТ КАКВИ ПРЕМИИКИ ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ МЪКАР И В КРИЗА ДЪРЖАВИЦАТА НИ.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не съм фен на ЦЦ и никога няма да бъда, но тези тримцата наглеци от Върховния административен съд са се ос*рали до ушите.
17
1
 
11
 
! Отговори
съгласен преди 14 години
Абсолютно съм съгласен 9. Толкова са "бедни," че много от тях нямат пари за винетки и гражданска отговорност, но въпреки това управляват личните си автомобили. Дори се хвалят. Така е е като не ги проверяват тях, а на другите дерат кожата.
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Който, каквото ще да казва за ЦЦ!! За мен той е най-дейния министър на МВР. Ако ще и не физкултурник, а чистач да е бил! Показа на всички как трябва да работи МВР. Ако се изчистят и от собственмата си шлака и малко тези дембили в съдебната система да се поразръчкат и изгонят, нещата ще си дойдат по местата. Даже много добре ще се нагласят!