Евроляв депутат на гей парада в София

Мотото: Обичай равенството, прегърни многообразието!
21 юни 2010 14:03,
542
Евроляв депутат на гей парада в София
Снимка: Булфото

На 26 юни в София ще се проведе третият гей парад под мотото Love equality, embrace diversity! (Обичай равенството, прегърни многообразието!).

Тази година шествието, което ще премине по столичните улици, ще е предвождано от платформа с DJ и танцьори.

Очакванията на организаторите са в него да се включат 700 души от цялата страна.

Още по темата
28 юни 2008 18:04
411

В проявата ще участва и евродепутатът от ПЕС Майкъл Кешман, ще се включат гости от Гърция, Франция, Румъния.

Преди две години първото шествие "Аз и моето семейство" премина под засилена полицейска охрана и провокации от крайни националисти и православни организации.

Тогава повече от 80 души бяха арестувани. Сред задържаните бе и лидерът на Българския национален съюз Боян Расате.

По целия си път хомосексуалистите бяха обстрелвани с камъни, бутилки, бяха хвърляни бомбички и коктейли "Молотов".

Днес, в декларация до медиите, гей организации предлагат промени в Наказателния кодекс, с които да отпаднат признаците при престъпленията от омраза.

В момента съществуват престъпления от омраза, но те са по признаците – етнос, религия, политически убеждения и националност.

Според Аксиния Генчева, представител на организаторите на третия гей прайд, е необходимо да се увеличи наказанието за престъпленията, извършени от омраза.

Тя изрази надежда, че до края на годината това ще се случи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
446
7
 
7
 
! Отговори
lewskar преди 13 години
Щом ги сърби отзад лошо няма,ама лошото идва от общината ,ами ако и да речем направим парад на рибарите,на ловците,на космонавтите всеки път ли ще затваряме центъра и улиците?Ми да си направят парад в Южният парк там непречат пък и могат да се усамотяват.Модерен свят живеем трябва да свикваме,но най-лошото си остава да ти се родин син и да ти доведе зет
445
7
 
6
 
! Отговори
pipe преди 13 години
Така е, но колко млади хора, хетеросексуални с нормални хормони отидоха при дърти *** за собствен просперитет и лични благини?Това как ще го наречем?Такива хора, за които пишете, уважаема, са много малко и рядко парадират. Аз говоря за "педерастоиди"- хора, които са с хомосексуално поведение, имитират хомосексуалистите, без да са родени такива. Писах по какви причини.
444
4
 
6
 
! Отговори
майка преди 13 години
организъм с преобладаващи женски хормони, какво може да се направи срещу това? Не е до възпитание, култура, семейна среда, а до генетичен код?И всички тук пишещи, просто се молете след години , такъв индивид да не се пръкне в дома ви. Не може да го мразите, не може да го скриете или убиете...
443
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а педофилите кога им е парада?
442
7
 
7
 
! Отговори
pipe преди 13 години
Ако гейовете искат да се съберат, да се видят, да си похортуват, да си попеят, да си поиграят и т.н., защо не се съберат някъде далече от хората, например на полето или на горска полянка. Така няма да досаждат и да пречат, а и тях няма никой да ги тормози. Защо държат да се навират в центъра на столицата!?Това дразни хората-да си навират задниците пред очите на колкото може повече хора. Защо не си направят парада в Бели Искър, например или Малко Бучино.
441
5
 
4
 
! Отговори
апартейда преди 13 години
Аман от Слънчасали маниаци...
440
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не харесваме гейовете,но не ги мразим.А за да не ги намразим е необходимо само едно- да не ни навират в очите различността си и най-вече да не се опитват да привличат децата ни в техните извратени "общества".
439
8
 
7
 
! Отговори
COSMOPOLIT преди 13 години
Няма лошо човек да има мнение по всичко , което се случва в страната ни, но четейки тук коментарите изпъква нещо твърде различно от европейските стандарти и начин на мислене. Тези 45 години комунизъм прибавени към балканската диващина са промили мозъците не на едно и две поколения - агресивност, нетолерантност, комплекси, ограниченост. Хора - ние сме в ЕС, 21-ви век е . Живейте свободно и се стремете към собствено благополучие и лично щастие! Освободете съзнаието си от излишни терзания!
438
4
 
10
 
! Отговори
IND преди 13 години
Еее вие сте *** задръстените типове. Не разбирам какво ви пречат гейовете. И аз не ги разбирам ама това не означава, че трябва да изпитвам омраза към тях. Както беше казал преди време Кембъла - Нямам нищо против ***, по този начин остават повече свободни жени за нас истинските мъже :)
437
8
 
5
 
! Отговори
God преди 13 години
Абсолютно вярно! За да очакваш толерантност, ти самият трябва да проявиш такава. Досега хомотата не са показали, че са толерантни към хетеросексуалните хора. Гейовете постоянно искат нещо да показват, да доказват и то на все по-широк кръг от хора, които изобщо не се интересуват от тях. Гейовете дискриминират другите, натрапвайки им постоянно своето присъствие и искане на екстра-права. Никой не им пречи да бъдат такива, нека и те не ни пречат да бъдем различни от тях!
436
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този *** Български народ който все още се осмелява да се нарича Източно Православен продължава сляпо да следва различните схващания които оправдават до голяма степен това извратено поведение на много хора не само тука но и по целият свят като го издигат в култ и го наричат демократично изразяване на правата на човека, пренебрегват факта,че това поведение е било осъдено преди много векове като ГРЯХ и тези които не знаят каква участ постигна градовете СОДОМ и ГОМОРА нека да се позаинтерсуват и да се уверят дали БОГ е фикция както мнозина неверници и атеисти се изразяват, който изрази гнева си срещу тези покварени хора и да ги унищожи за извършваните от тях позорни деяния, олицетворени само с едно име ГРЯХ.
435
8
 
9
 
! Отговори
Krum преди 13 години
Недупостимо е парадирането на едно душевно заболяване, каквото е хомофилията,стига вече с подобни прояви, дано управляващите проявят здрав разум и забранят гнусните изстъпления на гейвете.
434
9
 
21
 
! Отговори
Jek преди 13 години
*** ако не правят паради никой няма да разбере за тях. Каква омраза, какво равенство, какво многообразие?!?! Нека се правят на маймуни но да не ме занимават с глупости. Били гейове, голяма работа, боцали се там...е и какво ми дреме? Защо трябва да правят даже и паради?
433
8
 
11
 
! Отговори
стг преди 13 години
ти наред ли си , когато някой не те харесва това не е репресия, репресия е когато властта предприема действия за ограничаване правата ти, а пък с демонстрации на гейски секс на живо ще накарате всички да ви харесват 1000 на 100, мислех че гейовете поне не са *** ама сигурно се лъжа ...
432
11
 
7
 
! Отговори
Ей преди 13 години
Никой не се ражда гей. Гей става този който е бил изненадан отзад. Например: имаш дребно инструментче, имаш нужда, навеждаш се, започваш да ровиш да го търсиш и оооооооооооп - изненада. Честит нов гей.
431
6
 
8
 
! Отговори
izidar преди 13 години
Seriozno li govori6? Nqmalo represiq!? Dostaty4no e da vidi6 samo tozi forum za da dobie6 malka predstava za represiqta v ob6testvoto. Razbira se kogato ne iska6 da vidi6 ne6to O4EVIDNO e mnogo lesno da go propusne6 :)
430
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Офф, кво ви пука, всеки има право да си бъде какъвто иска
429
7
 
8
 
! Отговори
стг преди 13 години
хора разни, разни мнения, смяташ ли че хората ще станат по толерантни със силови демонстрации на сексуална ориентация това е точно стъпка в обратна посока
428
9
 
7
 
! Отговори
Привет от Лондон преди 13 години
Равни по отношение към тях. Тук ако някой е гей означава нищо, просто сексуална ориентация. В България едва ли не е престъпление. Ако не си съгласен погледни предишните 500 коментари.
427
5
 
8
 
! Отговори
стг преди 13 години
какво значи равни, има ли закон който да забранява да си гей, има ли закон който забранява на гейове да посещават примерно обществени места да бъдат лекари, адвокати

Спонсорирани публикации