Животни с късмет осиновени в Австрия и Холандия

Четириногите са от приютите в Долни Богров и Сеславци
22 авг 2010 14:31,
159
Животни с късмет осиновени в Австрия и Холандия
Едно от осиновените кучета. Снимка: Animal Rescue Sofia

Нова група бездомни животни - кучета и котки - от София е отпътувала при осиновители в Австрия и Холандия, съобщиха от неправителствената организация Animal Rescue Sofia /ARS/.

Доста от животинките са с някакъв здравословен проблем – без крак, слепи, със сърдечни заболявания. Осиновени са от столичните приюти – този в Долни Богров и Сеславци.

За да бъде приютът в Долни Богров наистина европейски и за да има храна за животните в Сеславци, организацията продължава да събира дарения и да търси доброволци.

На бъдещите осиновители от Animal Rescue Sofia припомнят, че животните отиват при новите си стопани кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и с европейски паспорт.

Анкета

Знаете ли, че можете да осиновите животно от приют?

В приютите може да намерите не по-малко красиви и добри животни от тези в зоомагазините, казват още природозащитниците.

Animal Rescue Sofia е неправителствена организация, която обединява усилията на професионалисти и доброволци - предимно млади хора.

Целта им е хуманното и ефективно изпълнение на кастрационните програми в страната, както и подобряване на условията в общинските приюти из цяла България.

Работи се за промяна на нагласите и по-добра информираност на обществеността за законните и хуманни методи за решаване на проблема с бездомните кучета.

Освен основния персонал, състоящ се от двама лекари, двама ветеринарни техници и двама гледачи, в приюта в Долни Богров има екип от доброволци, които работят безвъзмездно по график.

Те не само се грижат за животните в приюта, но често им се налага да помагат на кучета в беда - пострадали или застрашени от насилие.

Всички средства на организацията идват от доброволни дарения. Ако искате да станете доброволец или да си осиновите животно, можете да получите всякаква информация от сайта на Animal Rescue Sofia.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: животниосиновяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
8
 
7
 
! Отговори
куку преди 13 години
Като бездомни кучета нахапят или убият близък на някой от "природозащитниците" тогава ще го питам.А, да, прочете си законите на държавата да видите кое е по-важно - човека или кучето.От лудницата почнаха да си пускат пациентите. Сигурно нямат места.Или е обичайна практика за събота и неделя.
55
9
 
5
 
! Отговори
dynamo преди 13 години
Нали ми пожела да се "гръмна" - не искам някак, "изсели" майка ми, пенсионерите, децата, всички жертви на КУЧЕТАТА! Съжалявам те - желая ти да изпиташ какво е да те гони глутница бездомни кучета по улицата на град в 21-ви век в Европа, тогава дръга песен ще запееш, лицемерна сектантко! Бързо ще започнеш да ги мразиш, защото определено те ще са изпълнени с любов към теб докъто те ръфат! Да зашиатваш кучета - убийци, толкова народ умря бе ненормална жено?!?!?!? Нямаш грам акъл за 5 лева!
54
3
 
5
 
! Отговори
DG преди 13 години
Започвам да се замислям, дали любовта е полезна и дали ще спаси света, като в повечето случаи проблемите се създават от прекалената любов към нещо или някого.
53
5
 
5
 
! Отговори
greenpeace преди 13 години
Само че не всички са хора, не забравяй това!
52
10
 
7
 
! Отговори
куку преди 13 години
Отдавна познавам "природозащитници" (той човека дали не е част от природата?), които са готови да убиват хора, ако се нарушават правата на животните.Гриинпийс навремето заплашваха, че ще убиват хора, ако не спре избиването на китовете.Човека е по-важен от животните.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да обичаш друго същество, не означава че трябва да мразиш тези които не го обичат. В случая те не обичат кучетата щото се чувстват застрашени те или техните семейства. Закона на джунглата винаги ще е в сила, по-силните побеждават по-слабите. А по-умните като обичат нещо си го пазят и се опитват да разберът защо другите не го обичат. Да ги наричаш изверги, няма да реши проблема.
50
4
 
7
 
! Отговори
Кристина преди 13 години
Революции, убийства, секти .... май не аз не съм в час. Излезте от филма
49
9
 
7
 
! Отговори
dynamo преди 13 години
Охо сега ме заплашваш с убийство, мен, майка ми, с геноцид, аз ти казах - ти си психо и си просто една нацистка! Не ги отричам - нека имат стопани! НО БЕЗДОМНИ ПОДИВЕЛИ И ОЗВЕРЕЛИ НЯМАТ МЯСТО НА УЛИЦАТА КЪДЕТО ДА НАПАДАТ ДЕЦА И ПЕНСИОНЕРИ И ДА ГИ УБИВАТ!!! То се видя сектантко кой колко струва - желаеш смъртта на човек - ти си по-голямо психо от колкото мислех - ти си убийца на ХОРА! Откачалка!
48
4
 
5
 
! Отговори
куку преди 13 години
Кристина успокой се...Че нали знаеш "революцията изяжда свойте деца".А ти за революция говориш.
47
8
 
7
 
! Отговори
Кристина преди 13 години
Не ти личи че си я обиколил, диващината и неграмотността ти говорят съвсем друго!! Амо то и ц*ганите обикалят .... Ти такъв ли си ?
46
1
 
6
 
! Отговори
куку преди 13 години
Тука виждам, че повече + (плюсове) се пишат за убилство на хора, неже ли на животни.Защо ли не съм учуден.Някой смятат, че е по-хуманно да убиеш човек.Драскайте си + (плюсове).
45
1
 
3
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
И аз искам да ме осиновят там,ама нямаааааааааа........Бау,бау!
44
6
 
9
 
! Отговори
Кристина преди 13 години
Ами тогава да изселим ***. И всички евентуални преносители на зарази /измежду хората бъка от такива/! И спри да се излагаш - правописа и пунктуацията ти са като на човек, завършил 8 клас! Тоталното отричане на живи същества - ей това е сектанстско!! И нечовешко ! А ти си поредния комплексар, ненаправил нищо смислено в смешния си живот, който избива комплекси и чувства ла малоценност по форумите ! Гръмни се !
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a nemoje li i *** da sa nataniat v priuti umiti obezparaziteni i kastrirani, he he he
42
7
 
6
 
! Отговори
dynamo преди 13 години
Да ти пратя глутницата бездимни, подивели кастрати от квартала да те "обичат" едно хуваво и да ти оври простата глава кучелизецо? Да те видя как бързичко ще станеш друг ЧОВЕК! В Европа ги убиват, но не го казват официално, не вярваш ли - не си ходил и не знаеш, а аз съм я обиколил!
41
3
 
8
 
! Отговори
DG преди 13 години
Големи лицемери са повечето от гласуващите. Били против купуването на животни от магазин... осиновете си ***, само дето никой от вас не го е направил. Истината е, че сме стадо. Можем да бъдем манипулирани много елементарно поставят ти 3 грешни отговора и отговора, които за тях е правилен. Гласувате си вие и не осъзнавате, че по същия елементарен начин ви манипулират и за изборите и за какво ли още не. Друг типичен пример е българския пазар с издутите цени на продуктите. *** народ.
40
8
 
6
 
! Отговори
dynamo преди 13 години
Ей не ми венявай думи сектантке! Не правя изврящения с животни, но на тях мястото не им е в града бездомни! Знаеш ли кога психо такова ще видиш по улиците в Германия котка или куче бездомни - точно НИКОГА! Да не мислиш, че са премахнати защото са ги кастрирали с години! Кучетата и котките без дом - са за приют или за евтаназия! Продата не ги е създала скетантко - човек ги е селектирал и създал - като такива нямат място в града, който е ЗА ХОРАТА! Особено когато подивели кастрати ръфат майка ми!!
39
2
 
2
 
! Отговори
До № 7 Бесен преди 13 години
Вместо да се вбесяваш, *** ти доброволец някъде според своите разбирания. Все на другите кусур търсят хора като теб
38
9
 
8
 
! Отговори
вв преди 13 години
ТИЯ КУЧЕМРАЗЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ БИТИ КАТО КУЧЕТА И НАЙ-ПОСЛЕ ДА РАЗБЕРАТ КАКВО Е ДА СИ ПО-СЛАБ И СТРЕСИРАН.ДИВАЦИ МРЪСНИ НАЧЕЛО С ГРОЗНИЯ КАРБОВСКИ.ВИЖТЕ КАК Е В ЕВРОПА БЕ НЕЩАСТНИЦИ!
37
7
 
9
 
! Отговори
Кристина преди 13 години
И ти това от позицията на какъв го твърдиш? От позицията, на "човек" одобряваш извращенията с животни ли?? Хора, започнете да мислите самостоятелно, стига сте попивали готова информация, като някакви зомбита! Направо като чета коментарите с естряскам! *** народ - слаба държава! Направо ме е срам, в кой век живеем !! /добре че процента на осъзнаващите нараства все пак/