Ало, добър ден... Платете си глобата!

1700 души получават телефонно обаждане от НАП за неплатени санкции
6 сеп 2010 09:35,
89
Ало, добър ден... Платете си глобата!
Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП. Снимка: БГНЕС

Служители на кол центъра на НАП напомнят по телефона на 1700 граждани, че имат неплатени глоби към различни институции, съобщиха от агенцията по приходите.

В списъка са публични задължения към КАТ, ДАИ, НОИ, РИОКОЗ, ИА „Главна инспекция по труда”, съдилищата, Националната служба „Пожарна и аварийна безопасност”, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и други държавни органи, които налагат санкции.

Общият размер на неплатените глоби е 480 000 лева. Събирането на неданъчните публични задължения стана ангажимент на НАП в началото на тази година, след вливането на Агенцията за държавни вземания в приходната агенция.

При обаждането от НАП гражданите получават информация за вида и размера на неплатените глоби, за начина на плащане, за банковите сметки, на които трябва да се направи плащането.

В случай на временни финансови затруднения служителите съветват как задължението може да се разсрочи.

След напомнянето от НАП гражданите имат 14 дни да платят доброволно глобите си или да договорят плащане на части.

Ако глобата не бъде платена, се пристъпва към принудителни мерки за събирането на задълженията – запори върху заплатата, върху банкови сметки, превозни средства, възбрани на недвижимо имущество, отнемане на задгранични паспорти.

„Идеята ни е да напомним на гражданите за просрочените дългове и да ги платят доброволно, за да не се стига до принудителни мерки”, коментира Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
4
 
! Отговори
g преди 13 години
на мен ми искат да платя 1на глоба от 50лв която е платена преди 2 год даже ме плашат със съдия иэпалнител :D :D тва само в БГ го може
44
1
 
9
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Най-добре да се търсят хората след 22 часа.Тоест служителите на НАП да минат на нощна смяна!Гледаш си телевизия,или се чукаш с жена си и на прозореца се показва рошава данъчна тиква!"Алоооооо,платете си глобата!"По този начин във ведомството ще се отчетат икономии от телефонните разговори.И после ще се вземат премии!
43
4
 
31
 
! Отговори
brigante преди 13 години
НАП: Ало, добър ден... Платете си глобата!ОТСРЕЩА: Абонатът не желае да разговаря с вас. Натиснете бутон 0 , за да го хванете за ***:)
42
0
 
2
 
! Отговори
пилон преди 13 години
до 41Прав си - казва се пилон-;))))
41
2
 
11
 
! Отговори
А????? преди 13 години
В коя банка се плащат глобите???? Чия е тази банка,а???????
40
0
 
17
 
! Отговори
Бирник дава съвет преди 13 години
След като си платите глобата в НАП си пазете документа с който сте платили, защото вероятноста да ви потърсят отново за същата глоба е много голяма.
39
0
 
17
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Какъв кол център нещастни чуждопоклнонници ? Имате нужда някой да хване един кол и да ви забуха. Толкова ли е трудно да използвате български думи, комплексари загубени ?!
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бегом в банката на борисовица-да си платите глобата,а таксата за вноската-по-голяма от самата глоба!?!?!!! На туй крадене му се вика!!!
37
2
 
15
 
! Отговори
марти преди 13 години
А този очилатия господин кога ще звънне на Айше и Хасан да започнат и те да си плащат???Или още им търси...телефонните номера???
36
2
 
6
 
! Отговори
marti преди 13 години
Първо не Ви знам дали сте от мъжки(поне що се отнася до"благозвучния"Ви ник сте)или от женски пол,но моля Ви да ми кажете как точно ще стане така,че Пешо и Тошо ще почнат да си плащат изрядно данъците,когато виждат,че ГОЛЕМЦИТЕ не го правят и по презумция им става ясно,че и те могат така???Второ-според мен с този ник сте малко или много свързан с немския манталитет на мислене,та да Ви кажа,че там обикновенния човек спазва всичко,защото знае,че тези над него правят същото или поне...се опитват!
35
2
 
13
 
! Отговори
ss преди 13 години
Скапани джебчии!!!
34
1
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
А вие оправете услугите към гражданите в тия институции.
33
3
 
20
 
! Отговори
кочо преди 13 години
ВКАРАХТЕ ЛИ КРАДЦИТЕ НА ДДС ,КОМИСИОНЕРИТЕ И РУШВЕТЧИИТЕ ОТ НАП И БОЛНИЦИТЕ ,ИЗНУДВАЧИТЕ ЗА ПАРИ ОТ НАП В ЗАТВОРА ВЕЧЕ,ЧЕ ПОЧНАХТЕ ДА ЗВЪНИТЕ НА ХОРАТА ПО ДОМОВЕТЕ ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ДА СИ ПЛАТЯТ ГЛОБИЧКИТЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ,ДО ТЯХ ЛИ ОПРЯХТЕ ,ДРУГОТО ГО СВЪРШИХТЕ КАТО КУЧЕТО НА НИВАТА,АМА СЕ НАПЪВАТЕ ДА ИМИТИРАТЕ РАБОТА ,смешници .ВЪРНАХТЕ ЛИ КРАДЕНОТО ДДС НА ДЪРЖАВАТА,ВЪРНАХТЕ ЛИ ПАРИТЕ НА ИЗНУДЕНИТЕ ХОРА ОТ ВАШИТЕ ДАНЪЧНИ,ИМА ЛИ МУРГИНА ПРИСЪДА ,АМИ ДУЛЕВА,АМИ ОНИЯ ОТ ДДС-ООД,.ай,сиктир
32
3
 
16
 
! Отговори
Малко Магазинче преди 13 години
Ти си ***. Колосално ***. Говори ти се, че държавата КРАДЕ от тебе, не си изпълнява задълженията макар, че вече си и ПЛАТИЛ !!! Но ти си баеш твоето. Естествено, че няма да се плащат данъци, след като виждаш как нагло парите потъват незнайно къде ....
31
0
 
3
 
! Отговори
пешо преди 13 години
това са националната балетна група и като ги гледам, се сещам за една песничка"" мила, кукло Барби,....."!между другото липсва предишния ми коментар за златния пръст на киряков от световното в америка! ако е изтрит, това няма да промени некадърността но "национала"
30
2
 
9
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
Ахааа, държавата разпределя казваш, а ?! Без да искаш, май си уцелил къде е заровено кучето. И как разпределя ? За пенсионерите - среден пръст, но за супер мързеливите ни полицаи - по 3000 лева премия. За майките с деца - един к*р, но пък същите изумително прости полицаи вземат по 20 хилки при пенсия. За болниците няма пари даже за чаршафи, но пък `нашата полиция ни пази` , тихомълком става към 80 000 торби !!! Разпределя държавата, а ?
29
7
 
3
 
! Отговори
norm преди 13 години
Основно коментарите се свеждат до следното,хем не искам да си платя задълженията към държавата,хем държавата е виновна,че работодателя не ми плаща навреве,но всички искат пътищата да са в ред,болниците да са в ред и въобще всичко да е в ред.Е това го нема никъде другаде,немаше го и по времето на соца,когато партията-държава бе всичко.Има го само в главите на ***,защото държавата бизнес не върти,пари не печата,разпределя само полученото от данъци и такси.
28
1
 
17
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Само да ви напомня, че тази забрана за пътуване в чужбина /с която плашат от НАП/ бе отменена от съда като абсолютно незаконна.
27
1
 
28
 
! Отговори
Бачкатор преди 13 години
А случайно да ми платите ДДС-то с което ме мотате, вече не помня колко месеца ?! А парите ми за изпълнени поръчки ??? Че сте и нагли - не стига че ми ги дължите, ами и перговори правите с мен - щели сте да ми платите ама ако смъкна цената с 10% ?!?! Това при подписани договори и СВЪРШЕНА РАБОТА !!! Когато държавата е нагла, въобще не очаквайте коректност от тези които ви хранят. Данъци от мен вече - в някой друг живот !!!
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А с Мургина какво стана???