Тренчев: Симеон Дянков изперка!

Министърът или Бойко Борисов управлява, пита синдикалистът
Обновена: 15 окт 2010 13:06 | 15 окт 2010 11:55,
257
Тренчев: Симеон Дянков изперка!
Снимка: БГНЕС

"Искаме да разберем легитимно тази държава Симеон Дянков ли я управлява, или премиерът Бойко Борисов?"

Това попита лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев преди началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където ще бъдат обсъдени пенсионната реформа и размерът на осигурителната вноска.

Той обясни, че синдикатът не е получил никакви документи преди днешното заседание с изключение на дневния ред.

Според Тренчев снощи финансист №1 е предложил пенсионната вноска да се вдигне с 1,8%, а осигурителният стаж за категорийните работници да започне да нараства от 2013 година.

Синдикатите обаче не са съгласни с това предложение, тъй като според тях трудовият стаж трябва да започне да се увеличава най-рано от 2015 г.

"Аз имам чувството, че Дянков търси просто повод за скарване и разтурване на диалога", коментира Тренчев.

"Министърът вече открито говори срещу премиера и аз просто недоумявам какво му става на този човек – изперка нещо", добави синдикалистът.

Още по темата

Според него расте настроението за протести, и то не само по повод пенсионната реформа.

"Има много потенциални огнища на конфликт в държавата, които ние в името на разбирателството с държавата се опитваме да решим, докато министър Дянков умишлено ни тласка към конфронтации", каза още Тренчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
9
 
! Отговори
Царя преди 13 години
Симеон Дянков не е само изперкал, защото той си е crazy !
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков иска заем от Световната Банка ! Явно не си вчас с делата на Барт ти пит.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и щото вижда, че не може да издържаме толкова хора, затова дай-да ни увеличат вноската и възрастта, че хем за тях да има повече пари, хем да не доживеем до пенсия - уникално
27
6
 
10
 
! Отговори
най-сетне преди 13 години
Някой да разбере,че това момче работи против интереса на народа,дотам се е заслепил,че когато той решава да плати на лекарите,чак тогава го прави,направи всички министри за смях,само той е недосегаем,Борисов защо не вземе мерки и да го изгони,тогава рейтинга ще му се вдигне петкратно.Цяла зима и лято пишем да вземе мерки,защото положението стана не котролеруемо,но така и не го направи.Не му ли идва на акъла,че като вдигне осигуровките,пак обикновения човек ще го отнесе.
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 16Радвам се ,че все още има хора като теб ,които разбират какво е МВФ.лошото е ,че овцете си траят и се чудят например защо гърците скачат и ги имат за по-мързеливи от нас българите.МВФ управлява всички страни ,които взимат заем.МВФ сваля и слага правителства.Щом трябват пари на МВФ веднага правителствата гласуват увеличение на каквото каже МВФ дори и да не е нужно на страната и това да тежи на народа.Така е и с осигуровките и с газта и с петрола ис тока,парното и т.н.Роби сме икономически!!
25
7
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Не е допустимо такова изказване за един вицепремиер!!
24
5
 
15
 
! Отговори
лальо преди 13 години
Какво предлага Тренчев, да живеем като гърците - 5 години с пари от заем ( просто няма откъде другаде да дойдат) - хубави пенсии и 13 заплати . Ами после?Дянков не иска да взема нов заем от МВФ и това е единственото наистина национално решение. По принцип Костов е човекът, който има подобни идеи.
23
11
 
16
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Той /С.Дянков/,трябва да си ходи. Време е !!
22
10
 
23
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
ЦИРКЪТ С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ПРОДЪЛЖАВА , ДРАГИ МИ СЪНАРОДНИЦИ...
21
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коце,Коце! Те гербер виждал ли си нормален:)Всичко е изперкало:)
20
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хаха,Дянков никога не е бил нормален,то му и личи на този изнежен клоун.За нищо не става !
19
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е всички сте големи "спецове" по финанси
18
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сорри, ама не съм съвсем съгласен.Дянков наистина не е в час с положението в България. Но и не му трябва. Той си го кара по стереотипа на Световната банка като за Черна Африка по която е работил там.Смятам, че целта на занятието е да се увеличи държавния дълг на България. Защото стана неприлично малък. А без дълг лостовете за контрол са мижави.Старо и основно правило е, че който държи дълга той поръчва музиката.
17
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков нали няма да взима пенсия в България.. дреме му на к*ра за насТой е поредното юпи на световната банка - идва,***,заминава
16
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес състоянието на света е такова, че без користната помощ на МВФ и на Международната банка той не може да съществува. До такава степен са обхванали всичко, че без тяхно разрешение не можете да направите нищо. Техният отговор е винаги: "Вие не можете да разходвате повече пари за медицинска помощ; вие не можете да построите този язовир; вие не можете да инвестирате в тази алуминиева рафинерия. Вие ще направите това и това! Вие луди ли сте? Много добре знаете, че ни дължите, и се налага да вземете заем от нас, за да погасите старото си задължение." И винаги се взима срещу старото, което никога не свършва.Има ли още някой, който да не знае, че единственият най-опасен неприятел на всяка държава е убийствената програма на МВФ, която осквернява и нарушава съществу-ването на всяка независима национална страна.
15
6
 
19
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Ами ще се докажат някои дали са мъже ! Дадоха дума, че при първия протест ще си подадът оставката !
14
5
 
33
 
! Отговори
Тодорова преди 13 години
Имах честа лично да познавам Тренчев..и с ръка на сърцето казвам,че той самият е по-изперкал и не знае в кой свят живее...*** забрави когато крадеше и лъжеше,а сега за какво ли се изказва и оплаква поне да беше точен лидер на Синдиката,но уви не е .
13
14
 
19
 
! Отговори
гацо преди 13 години
това отдавна се знаеше,че ще стане Докторе.но кой го оставя да подлуди и хората.крайно време е да му искате оставката.той е вреден за БЪЛГАРИЯ.
12
10
 
20
 
! Отговори
123 преди 13 години
Със стари *** като тренчев разговори не може да има още повече, че той не представлява никого в тази държава.
11
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Политиката на МВФ разрушава и унищожава държавите. Унищожиха Сомалия, Ангола и много други, а сега се насочват към Източна Европа. Държавите и населението обедняват, докато те се обогатяват. Петролът е на свършване и земните недра са вече почти празни. Дървеният материал е вече експлоатиран, рибата е на изчезване. Безогледно всичко се експлоатира, а населението остава все още много бедно. Главната причина за това е незнанието. Ние все още не познаваме самата истина. "Те" правят всичко възможно да ни държат несведущи, за да ни държат бедни. Ние сме бедни, защото сме изостанали. Ние сме изостанали, защото сме бедни. С една ръка много щедро ни внесоха "демокрацията", а с другата много щедро ни отнеха всичко. Това, което до вчера поне бе държавна собственост, сега постепенно изчезва.