Тренчев: Симеон Дянков изперка!

Министърът или Бойко Борисов управлява, пита синдикалистът
Обновена: 15 окт 2010 13:06 | 15 окт 2010 11:55,
257
Тренчев: Симеон Дянков изперка!
Снимка: БГНЕС

"Искаме да разберем легитимно тази държава Симеон Дянков ли я управлява, или премиерът Бойко Борисов?"

Това попита лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев преди началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където ще бъдат обсъдени пенсионната реформа и размерът на осигурителната вноска.

Той обясни, че синдикатът не е получил никакви документи преди днешното заседание с изключение на дневния ред.

Според Тренчев снощи финансист №1 е предложил пенсионната вноска да се вдигне с 1,8%, а осигурителният стаж за категорийните работници да започне да нараства от 2013 година.

Синдикатите обаче не са съгласни с това предложение, тъй като според тях трудовият стаж трябва да започне да се увеличава най-рано от 2015 г.

"Аз имам чувството, че Дянков търси просто повод за скарване и разтурване на диалога", коментира Тренчев.

"Министърът вече открито говори срещу премиера и аз просто недоумявам какво му става на този човек – изперка нещо", добави синдикалистът.

Още по темата

Според него расте настроението за протести, и то не само по повод пенсионната реформа.

"Има много потенциални огнища на конфликт в държавата, които ние в името на разбирателството с държавата се опитваме да решим, докато министър Дянков умишлено ни тласка към конфронтации", каза още Тренчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво предлага Тренчев, да живеем като гърците - 5 години с пари от заем Какви ги пишеш - гърците винаги са живели по-добре от нас със заем или без заем. Пък и мен лично не ме интересува - просто искам да живея като бял човек, така както живеят всички около нас. И в Сърбия, и в Хърватска, и в Македония дори са по-добре от нас. Ние сме с най-ниските доходи и пенсии в цяла Европа, не смея да си помисля дали не сме в първата десетка и в света.
49
5
 
9
 
! Отговори
без шофьорска книжка преди 13 години
Правителството работи на газ-спирачки, шофьорът ББ кара със затворени очи, Дянков е налял гориво-менте, Цветанов се е подал от колата навън и насъсква всеки от картела герб срещу всички останали участници в движението, Цецка вече си търси следващата поредна партия, Фидосова иска да се спре на всяка кюфтеджийница, от багажника вони на 180 трупа от неразкрити убийства, а катаджията Барозо спира таратайката заради шофиране без шофьорска книжка!
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Некакви МВФ-та и световни банки!!! Ще ни заробят до трето поколение. А защо думата референдум и *** в ЕС? Защото не искат народа да избира и казва кое е добро за него.
47
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРЕЗИДЕНТА ДА ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО НА ДЯНКОВ. ПО ТОЗИ НАЧИН ТОЙ СТАВА НЕЛЕГИТИМЕН МИНИСТЪР И ПОДПИСАНИТЕ ОТ НЕГО ДОКУМЕНТИ СТАВАТ НИЩОЖНИ.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идва му на акъла ,но каквото каже МВФ това прави.Няма по-голяма финансова сила от МВФ.Какво е един народ или един премиер с правителството си пред МВФ?Просто роби и изпълнители!МВФ казва вдигайте осигуровката!Правителството вдига.Край няма 2 мнения по въпроса.Ама щяло да е тежко за народа?Така ли?казват от МВФ Я НАП да скочи в хеликоптерите и да снима за да видят всички колко сте бедни и какви палати имате.
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американската образователна с-*** непрощава.
44
3
 
2
 
! Отговори
4 kilometar преди 13 години
tarsise osobeno opasen pacient,otgovarq na imeto s.dqnkov!!!!
43
6
 
11
 
! Отговори
да му се смени чипа преди 13 години
Симеон Дянков не е изперкал! Само трябва да му се смени чипа!
42
5
 
5
 
! Отговори
Кольо Бракмата преди 13 години
Тренчев: Симеон Дянков изперка!-----------Не Ви е правилан диагнозата, др. Тренчев. Още когато дойде в България, Дянков си беше изперкал. ББ го харесва, защото Монито не закача банката на Цветито.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
моят пра-дядо е на 92 годинитой казва,че такъв цирк не е имало дори по време на войнаа на нас вече не ни трябва война,ние и без война ще изчезнем като държава
40
2
 
15
 
! Отговори
75875 преди 13 години
Аха. Тия сладури си умират с чужда пита (т.е. с моите и вашите пари) помен да правят. "Дайте да дадем" - класическа синдикална постановка. Дай ти бе, Тренчев? Кво ми надничаш все в джоба, все осигуровки и данъци да се вдигат, да ти го фейна у човлето :))))
39
7
 
12
 
! Отговори
Смелия Чунг преди 13 години
Аз толкова *** човек начело на държавата досега не съм виждал.Дори Тодор Живков имаше повече интелект.
38
3
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Ами ествествено , че кучето на Световнат банка... йерахията зад кулисите е по друга от официалната... нещо като Румен Петков и Р.Овч. бяха истинските шефове миналия мандат на комунистите...
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един луд разправя за друг,че е луд.....баси смеха,НИЩО МУ НЯМА НА ДЯНКОВ,НА ВАС ВСИЧКИТЕ ВИ ИМА НЕЩО И ТО МНОГО ГОЛЯМО! !!!!Ако бяхте толкова в час нямаше да стоите само по форумчетата и да плюете,ясни сте смешки,ясни сте и колко ходите до урните да гласувате,бездушни забравящи овце...А тоя ТРЕНЧЕВ за 20 години толкова много направи за нас работниците,че няма как повече,вече 2-ра вила изплатих и нова кола,направо за президент да го сложат !!!
36
2
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 13 години
МВФ щом даде заем, веднага слага воденичен камък на тази държава.Но това е целта на Дянков, изпратен в България с тази задача.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много се е загрижил тоя за хората, направо ще се разплача!Всички синдикати трябва да се закрият, защото нищо не правят освен да рекетират поредното правителство!Гледам много го е закъсал, да взема да му купя ножче за бръснене, че май кинти не му са останали!Прилича ми на Ленин само, че с бяла брада!
34
5
 
4
 
! Отговори
referendum преди 13 години
koito e za uvolnenieto na s.k.op.eniq dqnkov da glasuva!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МВФ и Световната банка си имат свои стандарти, които, колкото и да са високи, те ги налагат, защото са само те. Чрез своите компютри те предварително знаят коя страна кога ще им падне на колене. Те знаят много точно кога, защото те са го искали и са я довели до това състояние.
32
8
 
13
 
! Отговори
иван преди 13 години
Такъв хаос не е бил никога в държавата.Глупоста е непобедима.Дай на простия власт и му гледай сеира.
31
4
 
11
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Струва ми се че ББ и ЦЦ също биха могли да се присъединят към тази група...